CANDID TIME CONTEST By MUNA

Nak join? klik banner



syarat-syarat

Wajib follow blog tuan empunya contest supaya senang untuk mengetahui perkembangan contest ini .


Buat satu entri tentang contest ini bertajuk 'CANDID TIME CONTEST'


Letak banner dekat atas tu dalam entri yang korang buat .


sertakan satu gambar 'CANDID' korang . tak kisah beramai ramai atau individu .


Tag 2 orang dan wajib inform dekat diorang tentang contest ini

..CANDID TIME..


Me in blue (baju kurung)

Time nie ku dan rakan sekelas wat program Bina Insan Guru (BIG). BIG adalah program wajib untuk setiap sem 1 hingga 6. jadi ku diberi jawatan sebagai fesilitator untuk handle bebudak sekolah darjah 5 di Sekolah Kebangsaan Gong Garu, Pasir Puteh Kelantan.

tag 
Nabiha Erin Balqis
Che Mastura

Segmen : Mencari Kucing tersembunyi by Shark


Klik banner di atas untuk join..

Nie haa kucing..


Simple giler entry nie nak cepat punya pasal.bleh je kan..hehe

10 cara tidur yang melambangkan personaliti seseorang


 

1. Menelentang dengan kaki dan tangan yang terbuka luas 
Anda digambarkan sebagai seorang yang suka kebebasan dan seorang kekasih yang menyenangkan hati. Tetapi, anda seorang yang boros, tetapi anda bernasib baik kerana pendapatan juga lumayan. Satu lagi, sikap anda yang tidak digemari ramai orang ialah suka menjaga tepi kain orang dan seronok bergosip. Entah siapa pula selepas ini yang menjadi `mangsa' gosip anda!

2. Menelentang dan kaki bersilang
Mereka yang tidur dengan gaya seperti ini adalah seorang yang memikirkan tentang dirinya dan sukar menerima perubahan. Mereka juga suka bersendirian tetapi seorang yang boleh bertolak ansur.

3. Menelentang dengan kedua-dua belah tangan diletakkan di bawah kepala
Cara tidur seperti ini melambangkan individu tersebut mempunyai tahap kebijaksanaan yang tinggi dan bersemangat belajar tentang sesuatu. Bagaimanapun, ada kalanya anda mempunyai banyak idea yang pelik sehingga menyukarkan orang lain mengikutinya. Dari sudut yang lain, anda adalah seorang yang bertanggungjawab terhadap keluarga. Masalahnya, anda sukar jatuh cinta dengan sesiapa. Atau, mungkin kerana anda seorang yang pemilih?

4. Tidur meniarap dan kedua-dua belah tangan di angkat dan bengkok sedikit
Jika anda tidur sepanjang malam dengan muka menghadap tilam, anda berkemungkinan seorang yang tidak berfikiran terbuka. Kemungkinan, anda juga tidak mempedulikan hal orang lain. Anda juga selalu memaksa orang lain supaya memenuhi keperluan anda. Selalu tidak berhati-hati dan kurang teratur. Mungkin, masanya telah tiba untuk anda merobah cara tidur?

5. Tidur dengan cara sisi
Melambangkan bahawa anda seorang yang berkeyakinan. Pada masa yang sama, anda dapat melihat kejayaan dalam apa juga yang anda lakukan. Ini semuanya hasil usaha tanpa henti yang anda lakukan. Mereka yang tidur pada sisi kanan, tangan kanan diregang hingga ke atas kepala dipercayai akan dikurniakan kuasa dan tuah.

6. Sisi dan badan merengkok
Anda digambarkan sebagai seorang yang pentingkan diri sendiri, cemburu dan pendendam. Mereka yang berada di sekeliling anda harus berhati-hati, kerana anda seorang yang mudah marah.

7. Sisi, lutut sedikit bengkok dan sebelah tangan di atas tubuh
Berbeza dengan personaliti sebelum ini, anda adalah seorang yang lembut, ikhlas, penyayang dan berbudi bahasa. Bagaimanapun, ini bukanlah ukuran bahawa anda seorang yang sempurna. Ada baiknya, anda belajar meningkatkan keyakinan diri dan menerima kesilapan atau sesuatu yang mungkin kurang sempurna. Tetapi, kebahagiaan tetap muncul dalam perjalanan hidup anda.

8. Sisi dengan sebelah lutut bengkok
Anda digambarkan sebagai seorang yang cerewet dan selalu merungut. Cepat gemuruh, mudah tertekan, teruja walau hanya perkara-perkara kecil. Anda perlu belajar untuk relaks.

9. Tidur seolah-olah dalam keadaan berdakap
Anda sebetulnya dalam kesunyian dan kemurungan kerana terlalu obses dengan kegagalan masa lampau dan masalah yang anda hadapi. Tidur dengan cara ini juga menggambarkan, bahawa anda seorang yang ragu-ragu dan sukar membuat keputusan. Ini menyebabkan ramai yang berpandangan bahawa anda hilang kasih sayang dalam kehidupan.

10. Berselubung dalam selimut
Jangan terkejut kalau dikatakan, anda hanya kelihatan `macho' ketika di tempat awam, tetapi hakikatnya anda seorang yang amat pemalu dan lemah. Anda juga menyimpan banyak rahsia. Tetapi, jika anda berdepan dengan masalah, anda hanya memendam dan menderita sendirian tanpa mendapatkan nasihat atau bantuan sesiapa.

Mana satu cara korang tido??hehe

Majic Mirror II

Sebelum memulakan pembacaan klik untuk baca entry pasal Majic Mirror. Wehh..klik la dulu baru baca entry kat bawah nie

( jangan maraah aa nnt cepat tua)

Semua cermin tu adalah Majic Mirror sebab da muka ku..hehe

 Ruang tengah

Ruang tamu
 Ruang tengah

 Dalam bilik

 Dalam bilik

 Dalam bilik

Dapur
Klu da muka korang time ku snap pic tu maknanya bukan Majic Mirror tapi Harror Mirror

Bilik ku saja dah da 3 cermin. xpuas lagi?? klu xpuas tengok cermin kat ruang tengah.. pas2 baru kuar.. time nak kuar tu belek2 jap cermin kat ruang tamu

xpuas lg..Mna nak tau time dah kunci pintu umah tudung herot petot pulak..

Xperlu wisau..

tengok cermin nie.


 slaiding door


Zoom sikit..


xpuas hati lg??

tengok cermin kereta.hehe 

xsabar nak da rumah sendiri nak wat cam gambar di bawah nie 



 (hotel mna la ku copy paste kat sini) 
Ku suka tengok cermin slaiding door tu..owg luar xnampak kat dalam. Owg dalam bleh nampak luar. Pada masa yang sama klu kita duk luar bleh suluh muka.Bukan muka ja. dari kepala sampai kaki pon boleh.hehe

Contest Senyuman Menawan Hati by Arda

klik banner dibawah untuk join :)


Syarat-syarat
- Wajib 'follow' blog tuan empunya blog Arda supaya senang untuk mengetahui perkembangan contest ini .
- Buat satu entri tentang contest ini bertajuk 'CONTEST SENYUMAN MENAWAN HATI'
- Letak banner atas tu di dalam entri yang korang buat .
sertakan satu gambar ‘SEYUMAN’ korang . hanya ur picture , family , bf or gf yea .
- Tag 3 orang & wajib inform sama diorang tentang contest ini .
- Contest ini automatik terbatal jika kurang 20 orang yang join .
- Hadiah tu tengok pada yang join antara RM or barangan

Tarikh tutup : 25 Dec 2011

gambar ku yang senyum menawan hati adalah


dah menawan tahap gaban dah. Sakit pipi2 ku nak senyum tahap cm2.hikhikhik. Senyum asli tau.. ku susah nak senyum nampak gigi. 2 ja yang ku mampu :P 

Tag:

Movie tersangat best

Korang tau kan dalam entry sebelum nie ada pasal movie..xtau? xtau klik sini. Dah klik.. 

Antara semua movie tu tajuk nie kan 'FoLlowing The Red Dot !!!' Memang seram giler tahap gaban.. Nie ku da upload skit part2 yang best..Try la tengok

Pause or stopkan lagu dibawah tu dulu k. 

Dah stop, bleh la play video dibawah nie

video

Memang best kan..Kuang kuang kuang. ku pun terkena..ku ingat movie rupanya mova.huhu Punya semangat nak tengok movie hantu tu.. Mmg hantu betol lah
Part tu ingat ka untuk intro movie tu

Tukar header lagi

Header Sebelum
 

Header Baru 

Cam header kat atas tu.. comey x..hehehe TQ bebanyak kepada Apit cz dia yang wat header nie..sesapa ja bleh ambik.. Nak gak ke? klu nak klik nama Apit ye..

Ku mmg mencari header free n comey.hehe lebih-lebih sudah..Nak wat xreti kan

Sapa suka makan kopok twisties? xpernah? biar betol. sesepa yang pernah makan ka xpernah makan ka klik banner bawah nie k

Majic Mirror

 Pernah dengar x cerita Snow White? Klu pernah dengar mesti korang tau ayat nie

Magic mirror, who are the most beautiful in the world?

pernah x? Ayat tu Ahli Sihir yang tanya kat Majic Mirror kesayangan dia kan? Majic Mirror tu pun tunjuk la gambar Snow White. Ahli Sihir tu pun jeles dengan kecantikan Snow White kemudian membunuh Snow White tersebut dan bla...bla...bla...

Motif ku bukan nak ceta pasal Snow White tapi nak ceta pasal Majic Mirror a.k.a Cermin Ajaib. Cermin nie adalah satu alat kesayangan perempuan. Tol x? Haruslaa.. nak p kedai depan umah tengok cermin dulu. Time zaman sekolah rendah darjah 4 sampai la sekolah menengah.. mesti da bawa cermin kecik p sekolah.. Bukan ku ek.. da la member2 yang bawa. ku tumpang suluh muka ja kat cermin member ku tu..hahaha.

Da gak cermin yang menipu. Kita tengok cermin nampak muka kita gemuk skit, tengok cermin yang nie nampak muka ok plak..So klu nak pilih cermin pilih cermin yang molek skit. Klu nak sedapkan hati korang pilih cermin yang menampakkan diri korang kurus.hehe hari2 tengok cermin kan..kan..Padahal struktur cermin tu xbetol.

Lagi satu pasal cermin.. Korang klu nak beli cermin ka beli yang besar terus jgn beli yang kecik. Xpuas tengok.. Beli la se lori cermin kecik pun mesti xpuas gak lah..Terutamaya perempuan.hikhik Macam ku gak la..Alang2 nak beli biar bleh nampak dari atas kepala sampai tapak kaki. Fuh, puas giler tengok cermin.

Cermin lagi..Korang check bilik korang da berapa cermin? 1 ja? puas x tengok.. puas tu mmg puas tapi klu da 2 cermin lagi puas.sebabnya.. kedudukan cermin korang tu xstrategik maksudnya.. terlindung cahaya, ganguan perabut lain.. berkongsi ngan adik beradik yang duk satu bilik. Macam serabut kan..

Cuba klu korang da 2 cermin. Cermin pertama mmg untuk mula2 korang nak tengok sebelum kuar .. Pas korang siap2 suma.. korang nak kuar dari bilik korang tengok cermin ke2 plak..mesti puas hati. Klu tengok cermin pertama macam da yang xlengkap ja..Tah la ku rasa macam 2.np ek..

Dalam bilik ku pun ada 3 cermin. Bukan cermin suluh muka, cermin suluh dari atas sampai lutut. haha Mmg mencapai tahap kepuasan yang tinggi. Keyakinan pun bertambah. Erk.. da kena mengena ka? Dekat ruang tamu ada 1cermin.

Dalam rumah ku pun ada 9 cermin. Ruang tengah da 2 cermin, Bilik mak ada 1 cermin, bilik belakang da 1 cermin, dapur da 1 cermin...hahaha Klu dari luar nak masuk minum air kat dapur. ku kena lalui 4 cermin. Asyik2 tengok cermin (eleh korang kat sekolah cm2 gak kan. kat bagunan slalunya pihak sekolah akan letak cermin lalu depan cermin mesti nak toleh skit, skit pun jadilah nak, tengok lama2 malu kat owg lalu lalang.).

Antara ke 9 9 cermin tadi. Mana satu Majic Mirror


Entry akan datang...

Habiskan masa dengan menonton Movie

korang cuti ke?? hehe bestnya cuti..relax xyah pikir2 keja xyah pk exam.hehe. Sepanjang cuti 5 minggu nie ku nak habiskan masa tengok movie yang di copy dari kawan2 ku..


Ku mmg peminat setia Stephen Chow...hehe lawak habis..

Movie yang seterusnya

cam best

Lawak ka ceta nie??

FoLlow The ReD Dot !!!
Sebenarnya pic di atas tu bukan iklan tapi gambar..ku cari kat google xda plak banner movie tu. Macam seram

Like banyak2.

Semua movie kat atas tu mmg da ciri2 movie yang ku suka..da lawak, spy n seram. 

Da sesetengok owg suka ceta korea. Sowy la ku xminat la..da gak sesetengah ceta korea yang best sbb da ciri2 yangt ku suka macam

Er.. ceta korea ka nie?? hehe ku try gak cari kat member2 pasal ceta 'My Wife is Gangster' dan 'My Wife Is Gangster 2'. Tapi xda la plak.. kebanyakannya diorang da ceta 'My Wife Is Gangster 3' ja.

Ceta korea pa lagi ek  yang ku tengok? erm..tah la xda sangat

Cuti nie gak la ku nak belajar keta.. huhu wisau ehh.

Kembali berAktif

Dah seminggu xupdate blog.. exam kan.. Skrang dah start cuti hujung tahun


5 minggu gak la cutinya.. Pas2 tahun depan tinggal 2 semester lagi pas2 bermulahlah kehidupan ku sebagai GURU/CIKGU. Waaah xsabar rasanya.. Klu sebut ja setahun cam sat ja kan.. tapi nak melalui setiap detik semalsa setahun tu macam2 halangan yang ada..Sabar je lah

Sebenarnya ku xupdate blog nie pun sebab ada virus yang membuat sarang kat blog ku nie.. nak komen kat blog korang n nak wat entry baru xboleh. Tiap kali tekan dashbord ada benda pa tah.. Pas ja exam terus ku bg tumpuan kat masalah blog nie..last2 skali dah ok.. sarang virus dah xda..hahaha

[11 11 11] 1st Giveaway Myna


Hadiah lumayan sebab tu join.. nak tau hadiah pa? klik banner ok

tag


Terapi untuk menghadapi exam


Terapi? time2 nak exam pun kena da terapi ka? 

Sebelum exam mesti kena study kan..Dalam duk study2 nie ambik masa 30- 60 minit untuk pergi ke pusat terapi nie. Sebenarnya terapi nie boleh gak di buat di rumah tp xberkesan

Ramai yang masih belum try terapi nie.  Lagi2 untuk korang yang study last2 minit mesti cuba terapi nie.. Dapat tenangkan fikiran, kurangkan stres dan lain2 lagi

Ku baru ja try tadi tapi bukan di rumah tapi kat pusat terapi nie.. murah ja. Memang berkesan. xserabut otak dah. otak jadi ringan je (bukan sebab xda ilmu tau) 

Apa lagi jom la try.. Korang p bersiap kita ke 

TERAPI 



SYAMPO RAMBUT

Step pertama
Klu xmau potong rambut terus ke step ke 2

Step kedua
syampo rambut.. (ku kira2 tadi 3 syampo yang si pensyampo tu buh). Dia picit kepala n leher.Dalam 20min siap.Mmg lega betol

Step ketiga
Cuci rambut. (letak perapi rambut kowt tadi). Rasa berangin je..

Step terakhir
Keringkan rambut pakai pengering rambut..yang pistol panas tu utk bg otak korang cair (lawak ja tau) .Pas ja kering, kepala jadi ringan

So korang bleh sambung study dengan senang hati. Xpun korang ambik masa 2 3 min utk belai2 rambut korang dulu pas2 bergaya depan cermin dulu pas2 baru study. Ok
Acamna ok x terapi nie..hehe sebenarnya nie bukan terapi. Saja ja nak wat tajuk entry bg gempak skit. Tapi mmg betol la pas ja ku p syampo rambut , ku xrasa serabut dah. Yang penting mesti cuba kat salon or mana2 kedai yang da perkhidmatan cuci rambut.hehe. Wat sendiri xberkesan.

Contest: Blog Ter-Comel by Fatisya_Pinky


Agak2 korang blog nie Ter Comel ke?? bleh la kan dari xda..hehe Blog korang comel ke?? comel je.. Jom kita sama2 join contest nie

Klik banner di atas untuk join k

1. Setiap contest mesti ada syarat kan..Jom tengok syarat-syaratnya :Buat entry kat blog korang tajuknya Contest: Blog Ter-Comel dan letakkan banner dekat atas ni dalam entry tu dan tag kan sekurang-kurangnye 3 rakan anda pastu link kan pada blog ni.  

2. Siap semua link kan entry korang dekat comment contest ni.  

3. Terpulang nak follow atau x.Jika kurang 30 orang yg join contest ni secara automatik contest ni terbatal 

Hadiah2 :

Hadiah Pertama :
Topup RM20 Maxis/Celcom/Digi

Hadiah Kedua :
Topup RM15 Maxis/Celcom/Digi

Hadiah Ketiga :
Topup RM10 Maxis/Celcom/Digi

 ( Contest ni bermula 7/11/11 dan tarikh tutup 19/11/11 )


Jom la join..

http://artnishaway.blogspot.com

Tutti Frutti vs Frutti Fruti

"Ku ingat Tutti Fruti rupanya Frutti Frutti"

Kali nie ku p bersama ngan family.. Syifa la yang nak p sangat. Kat Kelantan ada xkan kat Sungai Petani Kedah xda kowt kan..

Pelik skit kedai Tuttti Frutti, mangkuk eskrem warna putih, Logo pun da lain skit. Xpalah ku ingin setiap negeri lain2 kowt. Kami pun p la Tutti Frutti pilih2 semua pas2 bayar..

time ni diorang hias kedai untuk hari halloween. Cantik gak la.. Seram pun ada siap da casper, witch, tengkorak la n lain2

Pa tengok2 nak la tu..

Ku makan Frutti Frutti nie harga RM11. Slalunya ku makan RM15.hehe Makan2 rasa lain bebenor.. Biarlah janji makan. Dah nak balik bari Syifaa perasan nama kedai tu Frutti Frutti bukan Tutti Frutti. Patut la lain sangat.

Jom kita tngok apa bezanya Tutti Frutti dan Frutti Frutti


BEKAS

Frutti Frutti : semua saiz warna putih je.
Tutti Frutti  : Setiap saiz ada warna lain2. hijau (besar), oren (kecil), pink (ada penutup utk bawa balik)

LOGO DAN PERKATAAN
( mmg xperasan )

Tutti fruti     : Frozen Yogurt
Frutti Frutti : Ice - Cream

Patut rasa lain

Lagi satu.. kedai Tutti Frutti da dinding caler hijau2 skit. Klu Frutti Frutti putih terus

Pasni klu nak makan Tutti Frutti kena tengok betol2 kedainya..hehe

Pas makan kami makan lagi kat Radix Fried Chicken (RFC)

Belum try RFC? try la ye..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...