Vacation to Korea (Winter)




Happy Weekend and enjoy ur holiday. Baru ada kesempatan update entry T_T pejam celik pejm celik dah masuk awal bulan Disember. Tak lama lagi dah buka sekolah. 29hb terbang ke kuching yeaaah ada meeting 30hb T_T.

Ok lupakan cerita pasal buka sekolah segala bagai.. Hana sekarang tengah counting days to Korea :)
Sepatutnya 22hb November dah bertolak ke sana baget nak sambut birthday Hana 23hb November kat sana musim luruh lagi tu.tapi ada sebab-sebab tak dapat di elakkan terpaksa postpone ke bulan 12. Google punya google..alahai musim sejuk T_T berbelah bahagi nak pi ke tak. Hana tak tahan sejuk huhu fikir punya fikir pergi jelah ni ja peluang untuk ke korea tah bila lagi kan




Idea nak pi korea ni dari husben. Suprise laa kononnya..haha Hana tanya dia kenapa korea bukan Manchaster. Lagipun Hana dan dia bukan peminat korea pun adehh..lagipun tak terlintas di fikiran Hana nak ke Korea. Tak ada jawapan sampai sekarang kenapa Korea😅
"Kenapa korea?"
"Saja bawa pi jalan-jalan tak boleh ke?"
"Ececece"

Haa tu ja yang dapat Hana bagitau kenapa Korea😂 Kalau Hana cerita kat kawan-kawan yang peminat K-Pop mau menjerit diorang..Waaah..nak ikut nak ikut! (Yani dont worry nanti ada ole2 dari Korea:)

Segala persiapan dah siap sepenuhnya. Nama pun musim sejuk (dijangka suhu bawah -7) pertama kali pula tu.. So banyaklah $$$ yang terbang melayang bagai di tiup angin sepoi-sepoi bahasa hehe around RM1500-RM2000/2 orang untuk beli segala persiapan dari hujung kepala sampai lah hujung kaki, dalam luar semua. ngee..mungkin kalau beli bundle murah sikit.. Semua persiapan tu Hana beli di Queensbay Mall Penang, semua ada kat situ. Pasal baju-baju ni Hana cerita lain kali k.dari Hana kenal material cotton sampai lah ke material down. Banyak ilmu gak Hana dapat bila beli baju nih..

Ok next entry pula ek..
Have a nice day ☺️



9 orang dah komen :

Pokok Manggis Depan Rumah said...

Wah tahniah Hana. Dapat terbang pegi korea..

Jobdirumah Buat Duit said...

Seronoknya dapat pegi Korea. Bara hari pergi sana Hana.

OhPanduan said...

Best Korea. Nanti cerita lagi yea. Jangan lupa ambil gambar banyak-banyak. Nanti masuk cerita kat sini.

hana hadi said...

8hari..

hana hadi said...

Mesti hana brkongsi dlm blog ni bleh jadi panduan nnt :)

hana hadi said...

Tq:)

LM said...

Moga persiapan dan perjalanan ke sana berjalan lancar.. Tarikh birthday kita sama. Ekeke


P/s:hihi kisah kacang kuda tu bila fikir balik LM pulak jd blur. Kacang apa yg dia fikir agaknya? Biasalah..ank 10 tahun bkn kenal sgt jenis2 kacang.melawat kat asrama wajib bw makanan janji sedap dia ngap je

naaisyah said...

waaaaahhh... bestnya dapat ke Korea! nanti updatelah gambar-gambar masa dekat sana :) mesti seronok!

aswadz said...

selamat bercuti...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...