Hasil shopping baju babies



Tiga hari ambil masa nak membeli keperluan baby dari A-Z tak termasuk pampers. Pampers kat tesco dan Giant banyak senang cari. ngeee. Kalau keperluan baby selain baju Hana fokus kat sini

Image result for manjaku aman jaya sungai petani

Manjaku Aman Jaya, Sungai Petani

Mau 2 3 jam dalam kedai ni. Macam nak beli semua barang dalam kedai ni. hehe

Tapi untuk baju baby Hana tak fokus 1 kedai.  3 4 kedai juga Hana beli baju baby. Kedai ke 4 tu Parkson sebab kedai lain tak ada sangat baju jenis lubang-lubang. hehe Semua baju lubang-lubang tu semua Hana beli di Parkson brand macam-macam tak ingat dah..

Nak dijadikan cerita masuk 1 kedai ni dah beli dah baju dah penuh raga ni. Bila nak balik dah naik kereta.. Tiba-tiba...

"Eh tadi macam baru beli 2 pasang baju, tapi penuh raga"
"Memang la penuh kalau 2 pasang baju tu di double kan"
"Betul juga kan.😅"

Nampak tak baju merah, pink, hijau, peach yang dalam 4 gift box... tu yang buat penuh raga. hahaha

Hana beli gift box baget hadiah untuk diri sendiri hahaha Tak adalah sebenarnya gift box ni senang tak perlu nak mix and match. Lagipun siap pakage dengan mitten, topi dan segala benda alah dalam tu. Dah jimat masa dan tenaga nak memilih. Untuk 2 baby pula tu. Nampak tak nak mudah kerja ja Hana kan. ngeee Kadang-kadang murah juga dari beli asing-asing.

Next, kedai baby yang wajib pergi di Design Village Penang. Promosi tak ingat dunia weehh.. Hana pun masuk kedai Cotton-On dan Brand Outlet. Banyak yang berkenan tapi semua jenis satu saiz satu patern gitu.. mesti orang lain dah beli habis. Walaupun twin sepasang nak juga beli baju yang sama patern dan warna T_T.  Comel kot pakai rompers sama patern dan warna

Kebanyakan baju 0-3 bulan macam limited sikit kan. Kebanyakan 0-6 bulan baru ada banyak. 6 bulan ke atas lagi-lagi banyak.. Tak sabar tunggu babies besar boleh shopping baju yang cantik-cantik. hehehe.

So Hana campur-campur baju. Orang kata baby cepat besar tu tak teragak-agak nak ambik saiz 0-6 walaupun Hana tengok besar weehh.. Tapi tak palah besar-besar pun pakai juga nanti. Baju yang kecik-kecik tu yang simpan. ngeee

Rasanya cukup kot 9 pasang seorang cuma nak tambah seluar sehelai dua buat emegancy. Kalau ikut list Hana buat 10 pasang baju + 2 seluar panjang + 2 seluar pendek. Kira ok lah kan tak terpesong dari list. Hahaha Erm... tengok gambar macam banyak kan padahal untuk 2 orang  😏


Terbagun dari mimpi Tahun 2006


Terbangun dari tidur sebab mimpikan Kem di Teluk Duyung anjuran SMART Penang 2006 mungkin sekarang dah tukar nama. Rindu pula dengan kawan-kawan SMART. SMART NI hana join tahun 2006 masa tu di Sekolah Teknik Seberang Prai, Penang. SMART ni diluar bidang sekolah.

Ingat lagi Hana diinteview santai sebelum dapat join SMART. Masa ni dah kenal Zul, Alin, Wani, Azri, Pie, Ain, Lia, First, Abang Jan, Abang Rahman, Abang Haris dan seorang lagi tak ingat. Hana pun berjaya dalam inteview tu. Dan semakin ramai kawan-kawan Hana selepas join SMART dan pelbagai program Hana join yang melibatkan SMART. Dan salah satunya

Kursus Interpesonal di Bendang Man, Sik


Time Ice-Breaking. Penganjur suruh cari pemilik tandatangan.. So akhirnya..

Gambar dari entri lama KLIK SINI

Tapi itu bukan program pertama SMART  yang Hana join.. Program Pertama yang Hana join di Bukit Hijau, Baling. Excited sangat masa tu. Masa ni Kenal 2 3 orang baru termasuk abang (ingat adik beradik Kak Juliana Jurulatih Gimnastik Hana masa sekolah rendah dulu tapi bukan. ngeee) Sehari ja masa tu just perkanalan dengan ahli-ahli SMART yang lain

Program seterusnya di Teluk Duyung, Penang Lepas tu Kem di Pulau Aman, Penang dan lain-lain lagi Program santai-santai tak ada kaitan dengan sekolah.. Salah satu aktiviti santai ialah "Melihat Hantu" Entri di LINK INI .Pengalaman yang woooww.. 

sampai lah masuk IPG Hana dah stop semua tu. Tapi masih contact dengan geng SMART :)

Masa ni tak ada tak ada gambar hanset pun tak secanggih sekarang. Dulu tak ada facebook yang ada page circle89 ka 99 macam tu lah sekarang tak wujud dah. Dalam tu ada banyak gambar tapi tak tersave. Nickname Hana masa tu HaNa_ExPrEsSiOn :)

 Masa cuti sekolah Hana diisi dengan pelbagai aktiviti yang menjadikan Hana seorang yang kuat, berani dan berdikari. Semangat setiakawan masa tu memang kuat. Pengalaman tersebut mematangkan Hana.

Masa berlalu dengan pantas. 12 tahun berlalu. Rasa nak balik ke masa dulu. Ini menunjukkan kita telah dewasa. Punyai aturan dan tanggungjawab yang wajib kita pikul. Tapi bila dah bekerjaya ni rasa nak cepat-cepat pencen . ngeee tiba-tiba ja kan

Hati dah terpaut dengan Donna The Next-Generation Car Seat Stroller


Jatuh cinta pandang pertama pada Doona Car Seat Stroller. Dah tak ingat lagi pada yang lain. Mesti dapatkan Doona. Mesti...

Nampak simple dan elegant kan

Nak sangat Doona ni sebab senang nak handle kalau sorang-sorang tak perlu nak angkat baby lagi :) Stroller ni dapat transform jadi car seat hanya tekan button. Nak naik tangga pun senang tak perlu angkat baby dan lipat stroller, ringan pun ringan tau. Yang bestnya stroller ni tak perlu letak dalam bonet sebab dah jadi car seat baby. Nak guna based pun boleh tak guna pun boleh :) Jimat ruang di situ. Dan lagi. Tempat pemegang boleh adjust nak tinggi or rendah. Kalau rendah boleh handle untuk laluan lorong-lorong kecil macam dalam video di bawah ni..

Klik video
Can be used as
  • Stroller
  • Hand carry
  • car seat
Doona Car Seat ni start dari newborn hingga berat 15kg kot.. Tapi Hana tak kisah pun sebab budak kalau dah setahun lebih nak berjalan dan didukung ja T_T Lagipun ada stroller backup yang kak ipar punya dia dah tak guna.

Semua ciri-ciri yang Hana nak semua ada kat Doona ni. Tak ada ada yang kurang langsung. Memang nak sangat-sangat Doona ni... Harganya RM17++ jugalah T_T tapi dah berkenan sangat. Tengok yang lain pun dah macam nak menangkan Doona juga. Dah la cute comey-comey sangat stroller ni. Kalau mama bawa memang nampak lah kuasa cute di situ tak lah macam stroller bergerak sendiri kalau stroller besar lindung mamanya.ngeee

Hana dah servey 3 page yang jual Doona Car Seat Stroller ni tau. Harga pun sama kot harga lain-lain boleh minta diskaun T_T Lepas ni nak minta tolong abang dan kak ipar servey di kawasan KL, Selangor dan Johor pula. Harap dapat yang lagi murah.

Rupa-rupanya lepas di servey kat satu page ni ternampak gambar Siti Aafiya.. Alololo comelnya dia dalam Doona Car Seat Stroller tu :)


Berangan jap kalau Hana yang bawa stroller tu.hehe

Dan rupa-rupanya lagi anak si pelakon Amyra Rosli dan Amar pun guna stroller ni. Blogger Irine Nadia pun guna stroller ni juga.. Ngeee..


Insprasi ruang tamu


Bulan 3/2017 tahun lepas dapat kunci rumah. Bulan 5 tahun lepas just tengok-tengok dan hantar defect ke pemaju. Hujung tahun lepas menikmati kemudahan yang ada seperti gimnasium, swimming pool, bawa anak-anak saudara ke taman permainan. Maklumlah tak ramai lagi orang yang berpindah masuk :) Lupa pula nak maklumkan, rumah Hana ni jenis rumah srata so banyak kemudahan dalam kawasan perumahan ni. Pondok guard pun ada, cctv pun ada, tukang kebun pun ada, bayaran untuk maintanance pun ada T_T. Tidak lupa juga waktu cuti dapat berkenalan dengan jiran-jiran baru yang sudah berpindah masuk. Ehem.. ada gak tengok jiran yang dah renovate rumah. Jelousnya...

Begitulah rutin Hana Bila dah berjauhan dengan rumah sendiri T_T  Bila lah dapat duduk rumah sendiri. Tak sabar nak renovate dan deco-deco ^_^

Inspirasi ruang tamu

Ruang tamu + ruang tengah

Luas jugalah sebab dah bersambungkan tapi siling ruang tamu tinggi dari ruang tengah. Siling ruang tamu pun jenis condong macam bumbung rumah.  Walaupun rumah ni siap dah ada wayar untuk 2 aircond  tapi kipas tetap wajib. Nak letak kipas di ruang tamu macam tak cantik sebab tergantung sangat kipas tu. Nak rendahkan siling pun nanti nampak sempit pula lagipun ada ruang tingkap dekat atas.

Nampak tak tingkap tinggi tu

So plannya taknak rendahkan siling cuma nak tintedkan tingkap atas sebab pencahayaan banyak sangat di ruang tu. dengan sliding door di ruang tengah lagi macam "cahaya mentari di pagi hari, sinarnya kaburi pandanganku ini..." tapi memang nak tintedkan semua tingkap rumah pun. ngeee Plaster siling di keliling ruang tamu untuk letak lampu 6 biji macam tu. Tiba-tiba eh eh mana kipas? T_T masih tergantung panjang lagi selagi tak rendahkan siling . Lagipun Hana tak suka kipas selain kipas siling. Paham tak di situ

Ubah plan lagi so nak buat plaster siling macam ni


Design plaster silin di ruang tamu akan bersambung dengan ruang tengah macam dalam gambar tu cuma untuk rumah Hana nanti terbalikkan siling ruang tamu dalam gambar akan jadi ruang tengah dalam rumah Hana dan sebaliknya. Tingkap kat atas masih mantain.

Satle bab plaster siling

Sekarang plan pembahagi ruang tengah dan ruang tamu. Plannya nak buat kayu  di tengah dan ada ruang kiri dan kanan untuk laluan tapi disebabkan plaster siling dah berubah tak dapat lah nak buat tema ala-ala kayu sangat kan. Kalau tak kabinet tv pun nak ala-ala kayu hipster gitu. So sekarang modenkan beliau. Partition pun nak semata-mata partition sahaja tak nak yang ada rak or ruang. Macam ni.. macam jee

    

Warna untuk ruang tamu dan ruang tengah sama cuma tak pasti lagi warna putih dengan warna apa. hehe..


Kan dah cakap awal-awal memang plan nak bertemakan kayu macam ni tapi ubah plan tukar kayu kepada ........ apa ye. kabinet macam ni perfect boleh dah nak copypaste . ngee


Rambutan oh rambutan


      

Lepas ni nak mintak tok wan tanam pokok kristal pula. Kot-kot menjadi pokok kristal kat semenanjung. 

Image result for pokok buah kristal   Related image

Kenapa pokok buah kristal ada kat Sarawak ja ek ???

Silent day of Wednesday #23




Sahur pertama 2018



ikan kering, budu+limau nipis+cili

Pssstt... 
Mama pun tak termakan budu T_T . Babies pula minta budu selamat berhousmate ada stok budu
Lepas ni kena ada stok budu makan dengan nasi panas. mervelouss....

Selamat Hari Guru 2018


Alhamdulillah di beri kesempatan untuk menaip. Macam sudah 3 bulan menyepi dan akhirnya muncul juga Cik Hijau ni :)

Sebenarnya macam-macam cerita nak di kongsi sepanjang 3 bulan tapi tak berkesempatan so kita abaikan ja ek. ngeee Kita buka cerita baru. Lagipun jari Hana macam dah tak terdaya nak menaip panjang-panjang so hanya gambar-gambar yang meghiasi blog Hana lepas ni.. Boleh ke idok???

Disebabkan dah lama tak mencreate aktiviti sekolah Klik link aktiviti so inilah buat pertama kalinya tahun 2018 Hana berjaya mengupdate aktiviti sekolah SK Sampadi. Yeaaaah... walaupun Hanya gambar dan caption sikit-siit :)

Tajuk di beri

SELAMAT HARI GURU
Tema tahun ni Bollywood yang d handle oleh 100% PIBK SK Sampadi


Seharusnya gambar Tuan Tanah Kedaun dulu
Walaupun candid nasib mantain cun sweet 18 . ngeeeeh

       
Bersama dengan penari-penari Hana

Mentee


Barisan guru dan AKP SK Sampadi

   
Persembahan bollywood dari penari sekolah dan Prasekolah

Kek Hari guru. Banyak kan

Tetamu VIP

Hadiah kepada pihak sekolah :)

Its candid time
Sebelum majlis bermula

       
suasana di bilik guru

Sebelum perarakan masuk ke dewan ka



Banyak lagi gambar candid tapi nanti berat pula nak scroll kan kan kan


Pelangi selepas hujan


Hidup ini pernuh dengan warna-warna. Ada yang cantik dan ada yang comot. Bersedialah menghadapi segala kemungkinan kerana hidup tidak selalunya indah.

Seringkali hati kecil mengeluh. Seringkali jiwa merantap hiba. Dugaan dan ujian datang bertimpa-timpa menewaskan semangat yang ada.

Kadangkala kita berasa sendirian dan dipinggirkan. Ketika itu kita menyangka sudah tiada yang bernilai dalam kehidupan.

Tetapi kita tidak salahkan sesiapa dan menerimanya sebagai nasib kehidupan.

Namun

Langit tak selalunya biru. Matahari tanpa hujan

Tapi Mengapa Tuhan hadirkan pelangi selepas hujan?
Mengapa Tuhan tumbuhkan bunga selepas kering kontang?

Hanya daripada benih yang hitam, apabila disirami hujan lantas berbunga cantik. Maka tersenyumlah alam. Betapa indahnya aturan Tuhan

Kita tidak menharapkan sesuatu tetapi dengan hanya kesabaran kita dapat merasai kemanisan kehidupan. Timbulnya pelangi selepas hujan umpama hadiah buat kesabaran

Biarpun hujan, pasti akan ada pelangi yang menanti

   



Silent day of Wednesday #22



The Tip of Boneo, Kudat Sabah


Sambungan entri Melangkap, Kota Belud.

Lagi beberapa jam lagi untuk ke telinga serigala iaitu The Tip of Borneo, Kudat. Memang tak sempat untuk tengok sunset.

Perjalanan dari Kota Belud ke Kudat lurus ja tapi bila nak sampai sempadan Kudat tu dah macam berbukit-bukit sikit. Bila dah masuk sempadan nak ke The Tip of Boneo memang jalannya agak mencabar lebih-lebih lagi waktu senja. huhu

Seram juga sebab tak ada lampu jalan. Kereta pun tak banyak sepanjang laluan ke The Tip of Borneo. Mungkin sebab dah gelap kot kereta tak banyak kan.. Risau juga malam + hujan rintik + tak ada lampu jalan + jalan sempit + berlopak

Ada simpang 3 kalau straight ke Pekan Kudat, so nak ke Tip of Borneo kena masuk simpang kiri. Yeaaah dah nak sampai. Dah nampak signboard Tommy's Place tempat penginapan Hana .

Dalam waze macam dekat je rupa-rupanya masih jauh perjalanan. Gelap tak nampak langsung macam hutan sekeliling or kebun sawit macam tu.  Jalan tar tak berapa nak ok sangat dah macam naik kuda sudah. ngee

No servis. waze tah ke mana.  Tapi sebelum no servis waze menunjukkan ada 3 simpang lagi tapi tak pasti kiri ka kanan. Memang ikut kata hati Hana ja ni huhu Nasib Hana nampak signboard tempat penginapan Hana just berpandukan signboard.

Akhirnya smpai juga di Tommy's Place, Simpang Mengayau, Kudat. Tommy's place sesuai untuk orang yang nak relax dan santai-santai berhadapan dengan Laut Sulu. Malam tu tak berjalan pun sebab kawasan sunyi. Rehatkan diri tunggu esok pagi baru start aktiviti 'hiking'

Pukul 8 pagi selepas breakfast. Nak berjalan ka naik kereta? mestilah naik kereta.hehe Walaupun dekat tapi berhati-hati takut tak larat nak balik Tommy's place pula lepas tu. ngee. Nak berjalan pun boleh tapi kasut tak sesuai pula *alasan

Naik kereta tak sampai 5 minit pun sampai lah The Tip of Borneo, Kalau sudah smpai kat sini jangan patah balik pula sebab ada lagi penghujungnya kena jalan kaki dalam 10-15 minit nak ke hujung nun di sana. Bertabahlah, Nasib awal-awal tadi naik kereta. ngeee


Sepanjang perjalanan dari tempat park kereta smpailah ke The Tip of Borneo, Hana ditemani dengan seekor kucing oren. Erm.. Hana fikir ni penyambut tetamu kali ^_^ comel sangat Time nak ambik gambar oren tu nak juga interframe. boleh lah sebagai kenangan :)

Transport not allowed


Kalau dah jumpa tugu ni maknanya "Selamat Datang ke The Tip Of Borneo" 
Tahniah kerana berjaya sampai ke sini.. 


Jauhkan berjalan kaki..


Taadaaa...
Rehat-rehat jap
Satu hal pula nak balik ke kereta T_T

Dalam pukul 11 check out. Perjalanan menuju ke Kudasang pula, melalui Kota Belud.. Waah Kota Belud boleh tengok sungai lagi :)

Perjalanan nak keluar dari Tip of Borneo ni baru dapat tengok sekeliling. Sejuk mata memandang hijau sekeliling.  Disebabkan no servis, Hana pun terbalikkan laluan perjalanan Hana yang semalam tu. Ada yang terlajak simpang itu pun sebab perasan jalan makin mengecil, kecil dari laluan yang pernah dilalui, sepatunya makin besar. ngeee.. Ok Logik. hehe

Self-Reward


Kerana diriku begitu berharga. Ceaah iklan apa tah. Alasan untuk memberikan reward untuk diri sendiri.

Bak kata Irfan Khairi
Sering kali apabila kita terlalu kerja keras dalam mengejar cita-cita, kita tidak berkesempatan untuk mengupah diri sendiri for a job well done. Kita terus kerja, dan kerja… ini terutamanya bagi mereka yang sudah berumah tangga kerana bekerja untuk kebahagiaan keluarga… tanpa memikirkan keadaan diri sendiri. 
Sebenarnya ramai sudah buat perkara ni kan. So hadiahkan sesuatu untuk diri sendiri bukan hanya dengan kepuasan tetapi dengan material, benda yang boleh kita nampak macam jam, beg yang bernilai sikit harganya berbanding benda-benda yang lain.

Ada juga self reward dengan mencari ketenangan macam pergi spa, massage, holiday dan lain-lain.

Tak lupa juga rewardkan diri pergi berhibur dengan rakan-rakan. Belanja makan rakan-rakan. Best juga kalau ramai-ramaikan hilang stress.

Hana? Ermm.. Hana rewardkan diri Hana dengan tidur. Sebenarnya Hana tak tau apa yang Hana inginkan. Macam tak ada ja. Kalau ada pun tak boleh sebab dilarang keras T_T. Insyallah satu hari nanti pasti ada tapi bila??? susah nak jawab

Tapi Hana suka bagi hadiah or sesuatu dekat orang lain. Suka tengok orang lain happy. Biar lah tak seberapa pun. Yang penting ikhlas tanpa sebab apa pun. Boleh lah dijadikn self reward mengembirakan hati orang dan diri sendiri pun happy tengok orang lain happy :)

Gaji pertama? bagi kat mak abah. untuk diri sendiri? Ermm... ada ke? Lebih kepada simpan dan yang paling penting mesti bayar bulanan kereta sendiri bukan macam sebelum ni abah yang bayarkan. Sudah ada komitmen bayar bulanan kereta. ngeee

Tapi tadi entah macam mana masuk satu kedai ni.. Nak beli barang untuk orang lain. Terbeli pula untuk diri sendiri. Suka-suka bkan nak sangat pun sebab yang lama masih ada lagi. Bayar tinggalkan jap pergi tempat lain. dalam 15min masuk kedai tu semula ambil barang. Jom balik..

Sampai rumah


Alololo berbalut pula. Bila dah berbalut macam ni rasa suprise pula padahal dah tahu benda apa. hehe Nie yang buat sayang nak buka ni..

Melangkap, Kota Belud


Melangkap, Kota Belud

Kota Belud terkenal dengan keindahan alam semulajadinya.. Permandangan yang sangat cantik. Memang tidak mengecewakan Hana sepanjang Hana melancong ke Sabah dari utara selatan timur barat semua sudah. Apa yang Hana tengok dalam gambar dalam video itulah yang Hana lalui sepanjang berada di sana. No edit.

Berbalik kepada tajuk entri Hana 'Melangkap, Kota Belud' . Melangkap salah satu tempat yang menarik dan wajib pergi tau...

Perjalanan Hana dari Jeti Menumbok (dari Labuan) nak ke Kudat nun jauh di atas Sabah. Hana panggil telinga Serigala :)


Pejalanan mengambil masa 5jam lebih dan akan melalui beberapa daerah seperti Papar, Kota Marudu termasuklah Kota Belud sebelum sampai ke Kudat. Itu yang singgah dulu di Kota Belud. Tak ada niat pun nak singgah Kota Belud baget nak terus ke Kudat tak nak terlepas pemandangan sunset. Google apa yang menarik di Kota belud dan terjumpalah Melangkap ni.

by google
Nak ambik gambar macam ni berlatar belakangkan Gunung Kinabalu

Waaaahh.. cantik-cantik singgah lah dulu di Kota Belud :) Nak ke Melangkap ni cukup mencabar ala-ala liku-liku kehidupan gitu.. Sampai terkeluar lah ayat

"Ish.. mana tempat ni, dalam waze kejap ja sampai" 
"Salah tempat kot ni"
"Jauhnya menyesal pergi"

Tapi Hana percaya yang jauh dan mencabar ni mesti tempat dia super duper cantik

Masuk ke kawasan Kampung Melangkap, sudah nampak sungai. Sangat-sangat cantik dan jernih. Betul sudah tempat ni tapi tak nampak Gunung Kinabalu lagi.. Hana pun teruskan perjalanan liku-liku kehidupan lagi sampailah ke Polumpung Melangkap View Camp Site.

Waaaah.. Hana suka tempat ni tempat rekreasi perkhemahan (boleh sewa keperluan untuk berkhemah), flying fox, boleh lah google apa yang menarik. Hana tengok gambar pun buat jelous tau. Part paling jelous "Bayangkan berkhemah di tepi sungai waktu malam dapat tengok bintang, dengar bunyi air sungai mengalir. Buat bbq pula tu Aishh.. ini tak boleh jadi huhu"

Setibanya Hana di sana dalam pukul 4 petang macam tu.

Dengan seluar pun basah. mana dapat tengok ja kan mesti nak berendam dalam air.. Sejuk ooo... time lenguh duduk dalam kereta 3 4 jam, dapat relax-relax kat sini memang best  :) Tenang hidup padahal nak ke Kudat perjalanan 2 3 jam lagi . ngeee

Tapi itulah mana Gunung Kinabalu. huhuhu Hana memang fikir ini salah tempat kot tak sama macam dalam gambar Hana search. Tah-tah kat depan lagi kot tapi diorang dah pagar tak boleh masuk lagi depan. Tak da rezeki kot nak ambik gambar sungai berlatar belakangkan Gunung Kinabalu.

Lama juga Hana duduk kat sini tengok orang buat aktiviti, tengok orang naik flying fox dari atas bukit mana tah tiba-tiba ada orang menjerit naik flying fox lalu menyeberangi sungai. Ini menambahkan lagi kejelousan Hana huhu

Ok cukup time boleh gerak dah ke Kudat. Tukar seluar dalam kereta ja nasib kereta besar tinted pun gelap. Itu pun mau 30minit baru siap hahaha kemudian relax-relax jap tengok pemandangan kali terakhir sebelum gerak..

"Eh eh.. tu macam Gunung Kinabalu ja tu"
Puas ditenung.Eh, kabus ka tu, tadi macam tak da kabus.

"Hey betol la tu"
Rupanya Gunung Kinabalu ditutup kabus T_T


Yeaaah.. nampak keceriaan di situ :)   Tempat ni Hana ceroboh pagar baget tak nak nampak titi. ngeee baru Gunung Kinabalu tak terlindung dengan titi. Balas dendam kat kabus yang tadi . hehe Clear ja nampak kan :)

Seluar dah tukar tak dapat nak duduk masuk dalam air lagi.ngeee alagipun air sungai ni cetek sikit berbanding air yang Hana berendam tadi.

Kepada sesiapa yang ke Kota Belud jangan lupa singgah Kampung Melangkap. Tak menyesal punya walaupun perjalanan nak ke sini sangat mencabar dan jangan panik kalau tak nampak Gunung Kinabalu. hahaha

Bila di fikir balik. lawak pun ada. Macam di permainkan oleh kabus. Baru nak cakap gambar yang di search tu diedit bagi cantik-cantik ada Gunung Kinabalu, air jernih bagai. Rupanya tanggapan Hana salah. Dan kabus tu sengaja nak melindungai kecantikan pemandangan Gunung Kinabalu :) Tak sia-sia lama relax-relax di Polumpung Melangkap View Camp Site :)

     
Hai kabus
Kalau view time duduk tu nampak Gunung Kinabalu mesti cantik. Dengan orangnya sekali pun bertambah cantik hahaha
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...