Diari Lama


Masa hana cari buku rujukan untuk semester depan, Hana terjumpa diari ni. Tak sangka jumpa diari kenangan silam. Masih elok cuma berhabuk dah tulisan dah kabur-kabur sikit


2005 dan 2006 (form 4 dan form 5)
Hana di Sekolah Menengah Teknik Seberang Perai Pulau Pinang.
Lamanya 7 8 tahun diari nie. Mesti banyak kenangan suka dan duka.

2005


Wow.. cantik lagi. plastik pembalut dah terkoyak sikit

 











Lawak pulak hana baca. Diari di tulis bulan Julai 2005

Kita buka lagi

Tarikh 18/7, 9.00malam (Macam waktu prep ja)


Siapa sukarela nak baca? haha Hana masih ingat tulisan nie. Hana baca sikit ek. Kalau banyak nanti bahaya. Rahsia kerajaan.hehe

ayat pertama ' AKU SENYUM  ............... '

Ok next.

Ada kad. Nie mesti hana tulis pasal kad tu


Bawah nie pulak , kursus interpesonal di Bendang Man, Sik.


Time Ice- Breaking. Penganjur suruh cari pemilih tandatangan. So pemilik tandatangan ni adalah Rahman. Kenapa abang, sebab dia tua dari hana :)


Cekap jugak hana tulis tulisan nie.hehe

Gambar bawak tu masa hana pi Progress Anti Dadah di UPM. Nak dijadikan cerita hari tu (tahun 2012) hana ada call member sekumpulan hana tu. Dia dah kawin pun. Haa.. cepatnya masa berlalu. Gambar atas masa lawatan pelajar New York kot. Tak ingat lah nanti hana baca balik :)

Tengah pegang diari tu tiba-tiba terjatuh segala benda yang terselit..

Foto Kenangan silam, Aku dan dirinya.. (Sekali lirik lagu pulak) haha tak da lah. Foto yang hana rasa istimewa jadi hana letakkan kat dalam diari


Dikaburkan. Rahsia kerajaan kan..

2006


 'PROGRAM BERSAMAMU WARGA EMAS'


Disebabkan kad ni terselit kat sini maka ada lah hana tulis dalam diari tu

Seterusnya


Siap belipat lagi

Buka sikit


Dikaburkan.. Rahsia kerajaan.

p/s : Harap hana dapat simpan diari ni sampai bia-bila. Tiba-tiba terlintas "Kalaulah hana dapat berkongsi kenangan dalam diari ni dengan seseorang mesti best". Tapi hana tak jumpa lagi siapa yang sanggup membaca tulisan hana tu.haha. Memang memerlukan tahap kesabaran dan komitmen yang tinggi untuk men'translet'kan tulisan tu dengan tulisan rumi

15 orang dah komen :

WuMing said...

Jadi sekarang dah 23 lah... Hmmm...

Onitsuka_hana said...

@WuMinga'a 23 tahun

izamin said...

wahhhh bnyknya rahsia kerajaan.. hehehe

cweet pinky said...

tulisan apew tuh ? CP rase macam pernah nampak larr tulisan cmtuh , sampai sekarang CP tak pernah aham tulisan tuh , hehehe ~ salam singgah dari CP

new entry : http://dariilhamkehati.blogspot.com/2012/06/fenomena-last-paper.html

Cik Gadis ^^, said...

teringat zaman sekolah dulu ^^,

HanNis SaNia said...

Amboi ada diary, colourful lg. skang da ada blog. sng kn? mcm diary gk ^_^

~SYAR M E E Z E~ said...

Assalamualaikum.. rajinnya menulis diari.. byk boleh imbas kenangan silam.. :)

Nur Raihana Abd Rahim said...

rajinnya tulis diari.akak tulis la jugak.3,4 page dah malas.terus berkepam diari.hehehe

Ezy Chiaki said...

ok la 2 t'jmpe diari lame..
leh kngkan balik kisah2 lame..
ekeke

man said...

nampaknya kena belajar kod bahasa rahsia kerajaan nie..

tapi di mana yaa...

ϟ Zeera AzZahra said...

mane belajar la tulisan nie.. wooo.. smart!

nik rosmawati said...

rajinnya tulis diari.

jaakechik said...

jaa pon ado huruf rahsia tersendiri, sampai skang masih praktis tulis benda yg rahsia2..hehehhe.. org len tgk konfem xleh nak baco! haha

reenapple said...

Wow... cantik gila diari kau. Diari aku cuma buku tulis dan ada tulisan aku.. tak de warna warni macam kau.. :)

Dah lama tak menulis diari.. huhu. :)

hana hadi said...

@reenapplememang dah target. duduk asrama nak buat diari. hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...