Abang komen entry nie..

Hati berbunga-bunga bila buat entry nie.. Sepatutnya nak pi makan tapi tahan lapar jap semata-mata nak beritahu berita gembira kat korang semua. Biar la korang blur pun janji hana nak cerrita.hehe 

Sebelum nie kami terputus hubungan sebab 
1.Tukar nombor telefon 
2. Pernah call dia tapi tak dapat (dia tukar nombor kot) 
3. Dulu hana tak ada Fb (Sekarang dah ada) 
4. Jarang online FB (selalu mengadap blog ja) 
5. Dah add dia tapi dia tak aprove ( mungkin sibuk lagipun hana letak nama lain.hehe )

Hana ada post pasal  'DIA SUDAH DIMILIKI'. Ada 2 3 orang yang komen. Kebiasaanya hana akan buka link pengomen tersebut dan baca entry-entry dalam blog diorang. Hana pun klik satu nama ni 'Akeem'


Dia tak letak link blog. Alaa napa tak letak, tak dapat nak tambah kenalan. Pastu keluar screen putih ada link facebook. Tapi hana tak boleh buka. Hana tengok link



Nasrulhakeem?? Haaa.. abang angkat hana. 

Rindunya kat dia.. Tak sangka dia jumpa blog nie :) Dia komen entry tu,, Entry tu penuh makna kan. Happy sangat. 

Hana pun tengok  Cbox. Tersenyum hana.. dia komen sini jugak


Lepas ni apa pulak yang akan terjadi... Kalaulah hana di beri peluang untuk mengulang semula detik perkenalan hana dengan dia. Hana akan ulang dekat Part  Bukit Hijau. 

by : Mr google

Tiba-tiba rasa sedih pulak. Kenapa yee..Mungkin hana dah terlambat atau melakukan sesuatu kesilapan yang hana sendiri tak pasti samada hana buat silap atau tak. Tapi dalam sedih hana ada perasaan gembira. Tah la tak dapat nak di ucapkan.. Diharap abang baca entry ni..

Biar masa yang menentukan keadaan.

P/S : Kita yang menentukan apa yang kan terjadi seterusnya. masa hanya berlalu dengan begitu sahaja. betul ka?


18 orang dah komen :

dyabunga said...

lain kali letak lah nama hana.mesti abg hana tu dh lama approve..

Ms Velentine said...

takpe...biar jauh terpisah..lama tak jumpa...kalo dh jodoh tetap bersama juga

Onitsuka_hana said...

@dyabungahehe saja letak nama lain

Onitsuka_hana said...

@Ms Velentineamin.. :)

LoveLicious ! said...

awww . comelnyaaaa ! sweet2 gituu . buat jejak kasih laa ni ek . hehe :D

CikMai said...

aik ade terselit komen mai ler dlm entry tu.hahaha

Hanif Idrus said...

Jumpa kenangan lama ....
tadi tanya broken link !!
tak masalah sebab broken link tak ada function. Ini terjadi sebab salah taip URL atau URL tu dah tak der...baik buang sebab ia ganggu spider masa nak index.
http://hanifidrus.blogspot.com/2012/02/apa-itu-broken-link.html?showComment=1339140137177#c7732551524536937794

akeem said...

Dik,tolong add abg dlm dlm fb..seriusly cari nama adik kat dlm fb xjumpa..

akeem said...

Btw..nak say tq very2 much for this entry...
sorry..abg xde blog.dah lama xberblog ni sibuk dengan keja..
keep it up with ur writting skill..

ada masa,jodoh kita berjumpa..

tak ada silap dlm setiap apa yang di lakukan..tu yang mengajar kita untuk mengenali dunia yang sebenar..

hana dah berjaya sekrang ye..bangga abg tgk hana..

Onitsuka_hana said...

@akeemadik xtau nak add cmna. Rasanya dah add kot.nama adik nobita sizuka

Onitsuka_hana said...

@LoveLicious ! a'a jejak kasih 7 tahun tak berhubung

Onitsuka_hana said...

@CikMai hehe xsengaja plak

Onitsuka_hana said...

@akeemtq rasa sedih plak.. lepas ni adik sentiasa buka fb plak.haha

Mawar berduri said...

kenangn mmpu mmbuat hati tersenyum bila mengenagkn saat2 suka duka bersama ssorg =) ..

Mahabbah Athirah said...

erm... masalah kita sama..
tapi kenapa hana dengan abang hana terpisah? boleh share?

Mahabbah Athirah said...

erm.. Aien berpisah dgn dia bukan sbb cita-II mcm hana..
Kami satu kolej, dia senior Aien.. Dulu masa kitorang close, kami sllu kluar sama2.. buka puasa sama2.. nangis sama2.. dating sama2.. dia date nan gf dia, ain dgn kawan2 ain.. masa tue, ain single lg.. suatu waktu tue, kami terpaksa berpisah sbb gf dia tuduh ain nak rampas abg dr dia.. mcm2 dia tuduh ain.. so, ain terpaksa lpaskan abg.. untuk kebagahiaan abg.. ain harap sgt, abg bahagia skrg.. T_T

potia casadelarossa said...

sebab ianya di panggil kenangan.. wpon pahit atau manis ia tetap dipanggil kenangan... ada ketika kenangan blh buat kita tersenyum sesorang... ada ketika kenangan blh buat kita menangis walaupun ia nya indah... biarlah kenangan tu menjadi satu kenangan yg paling indah untuk di ingati dan menjadi satu panduan kita untuk melangkah jauh kehadapan... kesilapan hari ini tidak mungkin kita akan melakukan atau mengulanginya semula... biar ianya lenyap di telan zaman tapi tak lenyap dlm kenangan... hana kan kuat...

ANNA MARIANA said...

wah... :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...