Tutorial Tudung Bawal


Tengah boring sangat, hana pun buka youtube cari lagu yang best-best.  Tiba-tiba tengok kat sidebar youtube tu ada tutorial tudung bawal. Ter'klik' la pulak.. haha

Fuh, muka dah cantik buat la tudung senget mana pun tetap cantik juga. Tiba-tiba terlintas nak try buat tutorial tu.. kot-kot boleh jadi cantik.hahaha boleh pi photoshoot kan kan

Lilit punya lilit, jadi rimas dan serabut. Tutorial tu 3 minit ja tapi hana buat sampai 15 minit. Tetap tak jadi juga. Mungkin tak sesuai dengan muka kali (padahal tak reti buat).

Hana mana reti lilit-lilit nie.Pakai tudung pun selempang ja. Letak 2 kerongsang dekat bahu. Tak pun pakai awning.huhu

Yang lawaknya, dulu masa permulaan nak pakai tudung letak kerongsang kat bawah dagu ja. Sekarang permulaan nak pakai tudung letak kerongsang kat bahagian telinga. Hehehe .Mejoriti tutorial letak kerongsang kat bahagian telinga. Ka hana ja baru tau?

Hana pun cari tutorial tudung bawal lagi. Akhirnya jumpa yang ni. Nampak susah. Tapi tak pa lah try dulu. Eh eh jadi la. Sekali cuba dah jadi.hehe (buat muka berlagak)

Cuba tengok tutorial nie. Sediakan tudung bawal sekarang.cepat sikit yee.. Kita buat sama-sama


Dah siap?
 

Erk.. abaikan bintik merah tu ek..

 
 





















Kemas tak..

Tak sangka dapat buat tudung jadi macam ni..Tapi tutorial tu nampak lagi cantik.huhu ini tidak adil.:P

p/s : Nanti photoshoot boleh buat tudung macam ni.



23 orang dah komen :

CikMai said...

mai pun cubaaaa..dan berjaya...sep sep...

CINTA UNTUK KITA said...

skrg mmg dah rmai org pkai tdung bwal style cm tu..:)

WuMing said...

tudung tak perasaan laa.... tapi orang nampak cute...

cweet pinky said...

cantek lerr kamu nih , hahaha , katerr owang jerr , hahaha ~ tahniah kerana berjaya , CP tak berjaya lagik buat tudung nih :D

Onitsuka_hana said...

@CikMaiyeeeaaah

Onitsuka_hana said...

@CINTA UNTUK KITA oo hana baru tau.hehe

Onitsuka_hana said...

@WuMing lor. xperasan ek.haha

Onitsuka_hana said...

@cweet pinky try lgi. sampai boleh. xboleh jgn balik rumah,haha

amalina husna said...

comey2..^^V
bnyak jgak kt sini yg pkai mcm tu tp husna x prnah try plak..haha..

✿Lady Ainaa✿ said...

cantik lah... kalau ena buat memang huru hara kot.. hahaha.. tumpang tgok sekali ek... TQ

Nur Raihana Abd Rahim said...

serius tak pandai pakai bawal la..tak jadik cantik cam heliza helmi pakai tu..kite pakai kembang je kat depan.nampak muka lagi bulat..tak tau cmne nak bentukkan tak bagi senget dengan runcing.huhu

::thexieza:: said...

hehe..comel tuan tanah..
:)

Atiqah Wadiah said...

heeee~yg ni senang kan?

LaLa mhdnor said...

comel la hana :)
Lala lagi suka pakai shawl, hehe

fieda said...

nak cuba gak..

WuMing said...

sebenarnya saya dah follow lama dah blog ni...Juga ada masuk tengok...tengok...Cuma Tak pernah komen lagi...

kadang-kadang tenet lambat...Kih..kih..kih..(alasan sepanjang zaman yang masih boleh di terima pakai)

Onitsuka_hana said...

@✿Lady Ainaa✿ try la.. mesti cun melecun

Onitsuka_hana said...

@Nur Raihana Abd Rahim nak jadi muka cm heliza helmi susah skit le.hehe. bawal kan senang bentuk..nie mesti pakai selendang

Onitsuka_hana said...

@::thexieza:: hahaha tq :P

Onitsuka_hana said...

@Atiqah Wadiahyg nie senang sbb hana tru buat tutorial yang lain semua xjadi,huhu

Onitsuka_hana said...

@LaLa mhdnorkalau shawl.lilit mana-mana pun nampak cantik kan.jeles tengok

Onitsuka_hana said...

@WuMingerm.. boleh diterima la..hehe

Boni Kacak said...

kenapa la manusia ni comel sangat ye??haha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...