Second wishlist 2015 has done in 2017


Everyone has a wishlist. Apa itu wishlist? Wishlist bermaksud harapan yang belum kesampaian. Harapan untuk memenuhi semua wishlist agaklah susah dengan bermacam-macam halangan dan rintangannya. Macam tu juga Hana.

Tahun lepas sampai 8 wishlist tapi yang tercapainya 2 wishlish T_T. Sebabnya? Entri tersebut masih didrafkan tak ada kekuatan nak publish :( Tapi kalau sesiapa yang bagi kata-kata semangat kat Hana dalam beberapa entri mesti dia tahu apa sebabnya.  Ok lupakan kisah sedih itu. shuh shuh shuh

Rupanya secara tak sedar, ada juga terselit wishlist 2015 dalam entri yang ni Disebalik 2015.

Untuk tahun 2016 tak ada perkongsian ^_^ just want to say SECOND WISHLIST 2015 HAS DONE in 2017. Naaah dari tahun 2015 sampai ke tahun 2017 baru complete. Kenapa ambil masa yang lama?


Lama tunggu kunci sebenarnya T_T

Banyak prosedur untuk memiliki rumah sendiri lebih-lebih lagi rumah yang di beli tu hanya tengok model rumah dalam kaca je yang real besar gedabak kita tak tahu. Mungkin ini lah pengalaman pertama Hana dari 0 sampailah z. Erm... sampai z 😒

  Next entry Hana ceritakan halangan nak dapatkan rumah sebuah ni. ngeee


Dah fikir nak tanam macam-macam kat halaman tepi rumah ^_^
So kali ni untuk tahun 2017 Hana kurangkan wishlist Hana menjadi 2. So senang nak target dan fokus untuk mencapai sesuatu wishlist tersebut. Apa harapan tersebut? biarlah rahsia. Kadang-kadang ada perkara yang perlu kita rahsiakan :) dan ada perkara juga yang perlu kita kongsi. Sekadar berkongsi pengalaman dan menaikkan motivasi pembaca.


3 orang dah komen :

shahdiana said...

wow...tahniah2 dah dapat beli rumah...bukan senang tau nak masukkan rumah dalam wishlist & termakbul...

Kumbang Jingga said...

cantik rumah

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website kami http://kbagi.com/ atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...