An apple a day keeps the doctor away


Hana pilih apple fuji sebab kerangupan epal tu kriup krip kriup bila makan. ngee Sebelum kukus pastikan buang kulit dan biji epal yee.


Lepas tu, potong dadu


Stim atau rebus. Hana guna 2 in 1 Food Processor Auntumz. Masukkan air ikut sukatan maximum


Pusing tombol ke kanan untuk stim. Kalau epal ni Hana stimkan selama 15minit.


Bunyi 'ting' dah siap stim.

Kemudian pusing tombol ke kiri untuk blander. Blander sampai halus. Tak halus blander lagi. hehehe


Dah siap

Isi dalam bekas kecil ni untuk sekali makan. 


Ni untuk makan di rumah. 
Kalau untuk makan di rumah pengasuh better bekas yang tapak lebar sikit untuk kesenangan pengasuh

Tunggu sampai puree ni sejuk barulah masuk dalam peti ais untuk difrozenkan. Kalau nak makan ambil satu bekas rendam dalam air biasa or air suam.


See...  excitednya beliau kalau makan puree epal sampai rambut tercacak 😋

Suap sendiri, mama dia asyik ambik gambar je, lambat sangat. ngeee



Nie kalau bubur nasi, mama dia kena menyanyi lagu Baby Shark dulu baru nak buka mulut T_T



0 orang dah komen :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...