Cikgu Hana dah kawin


Nampak tak tak tahu nak fikir tajuk yang sesuai untuk entri ni :P

Alhamdullilah...

8 tahun perkenalan sebagai kawan akhirnya kami di satukan pada 5hb Disember 2014. Bagi Hana tak ada apa yang istimewa sepanjang perkenalan kami. Apa yang istimewa ek.. macam relax je. Tapi yang bestnya kalau perkenalan sebagai kawan ni layanan pun slamber badak lah juga kan :P
Selama 8 tahun kami berkawan tak ada pula dia luahkan perasaan ka apa ka.. tiba-tiba ja boleh jadi rapat gelak ketawa wahkahkahkah dengan slambernya.. Sampai lah satu masa ni bulan Januari 2014

"Mak .... suruh bagi tau family Hana bla.. bla.. bla.. nak merisik"

Masa ni memang Hana sengaja melengah-lengahkan masa sebab ingat dia melawak. Hana endah tak endah jelah. Hana pun tak bagitau pun family Hana pasal family dia nak datang tetapkan tarikh bila.. Yang Hana jawab

"yeke" "betol ka ni" "Nantilah" "Nantilah"

Lagipun time tu macam tak bersedia lagi kan. Yelah target Umur 27 tahun tapi sekarang baru 25 tahun. Muda kanak-kanak rebena lg :P Sampailah masuk bulan April barulah Hana bagitau mak pasal ni. Masa tu Hana fikir

"Apa nak jadi jadilah, bukan bersungguh-sungguh pun"

Mak pun "ok".Ok? Ok terus jawapan mak. Hana bagilah no telefon dia kat mak Hana. Beberapa minggu lepas tu mak cal

"8hb Jun bertunang.. bla.. bla.. bla.. cuti sekolah seminggu"

Macam tak percaya pula Hana nak bertunang. Alahai cepatnya masa berlalu.. Balik rumah, mak a.k.a wedding planner dah buat segala persiapan bertunang. Hana pun ok ja tak da nak komen apa-apa. Hana yakin segala planning yang mak buat itu lah yang terbaik my mom is always right :) 


So bertunangan tanpa di rancang oleh Hana. Tunggu entri kawin pula la kan.. Tengah fikir-fikir apa je isi nak buat untuk entri akan datang ni...

17 orang dah komen :

Kakzakie said...

La... dah menikah baru tunjuk gambar bertunang..

Tahniah dari kakak. Moga terus berbahagia dan jadi isteri solehah.

Nurzakiah Hanum said...

tahniah

SAMIQA ♥ said...

Tahniah kak Hana.. :) Sungguh indah perancanganNya

SAMIQA ♥ said...

Tahniah kak Hana.. :) Sungguh indah perancanganNya

Amanina Mads said...

Tahniah hana ! :)

Cetusan Minda said...

alhamdulillah ... selamat pengantin baru . ni namanya diam2 ubi berisi ...

Sheila Salim said...

Assalamualaikum hana.. Barakallahulakuma wa baraka 'alaikuma wa jama'a bainakuma fi khair.. alhamdullilah.. yeayyy nanti update lagi cerita pasal kawin yeeee

Niesa said...

weeweee..tahniah hana!

Jie said...

Tahniah. Selamat pengantin baru

Maria Firdz said...

Tahniah cikgu hana... :-)

Mizz ErMa said...

wah, selamat pengantin baru cikgu hana..xsabar nak tgk gmbr kawen..hihi

aswadz said...

tahniah. selamat pengantin baru. hehehe...

hana hadi said...

@Mizz ErMa

gambar kawin kena suprise xleh awal-awal. heheh

hana hadi said...

Terima kasih semua :)
terharu pula rasa....

Azie Namico said...

Tahniah cikgu hana...

puteri kasih said...

tahniah Hana...selamat pengantin baru :)

Cheida_Mymee said...

tahniah dik..
memang comel dr dulu :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...