Itineraries di Korea sepanjang seminggu


Itineraries di Korea selama seminggu 17hb - 24hb 2016. By the way, Hana ke Korea di bawah agen di Malaysia dan setibanya di sana ada tourist guide Korea yang fasih berbahasa english dan boleh bercakap bahasa melayu yang akan membawa kami ke tempat menarik di Korea. Pakej seminggu tersebut RM 49++ termasuk penginapan, makanan, tiket dan segala bagai tetapi tidak termasuk baju ski.


Hye Gina (nama Melayu) nama Koreanya tak pandai Hana nak sebut.hehe Gina explain cara makan makanan Korea. Makan guna chopstik dan garpu tanpa sudu, dalam mangkuk bukan pinggan, duduk bersila dan sebagainya.

Tanpa membuang masa. Jom check it out

Day 1
KLIA / INCHEON, SOUTH KOREA

Day 2
ICN ARRIVAL / SEOUL TOUR
Arrive Incheon by Malaysia Airline System / Greeting with Guide
Proceed to Nami Island. Enjoy Lake Cruise and take a leisure walk at the beautiful tree road where the outdoor shooting for the famous Korean Drama “Winter Sonata
After lunch, Mt. Sorak National Park; visit Kwongumsong Fortress by cable car ride and to enjoy the one of the best scenery in Korea. Proceed to Daepo Wharf
Check in hotel in Sorak MT.

Day 3
SEOUL TOUR / JEJU ISLAND
After breakfast, transfer to Gimpo airport. Fly to Jeju island
Half day tour of Seongsan Ilchulbong Peak and Seopjikoji, after dinner check in hotel

Day 4
JEJU ISLAND TOUR
After breakfast, Visit Yongduam Dragon Head Rock
Visit Seongup Traditional Village
Visit Mystery road, Waterfall Cheonjiyeon Water fall and Teddy Bear Museum
And optional tour with customer`s interest

Day 5
SEOUL / SKI RESORT
Fly Back to Seoul,”
The city tour of Kyongbok Palace, National Folk Museum and Presidential Blue House
Visit International Mosque in Seoul. After lunch, proceed to Ski Resort for Ski tour
(Not include equipment rental fee $40-$45)

Day 6
SEOUL / EVERLAND THEME PARK / KIMCHI SHOOL
After breakfast, proceed to Everland Theme Park with Free Tickets
Visit Kim-chi school with wearing han-bok (Korean traditional costume)
Proceed to free shopping at Dongdaemun 24 hour Market
Visit Nanta show, Hero, Drum cat show (Most popular shows in Korea)
Optional tour ($45/pax)- depend on ticket availability

Day 7
SEOUL SHOPPING TOUR
After breakfast Visit 2002 world cup stadium
Shopping at National Ginseng Outlet, Pine Tree Center, Amethyst Factory and Korean Cosmetic duty free shop
Shopping at Namdaemun Market, Myeong-dong Fashion Street & LOTTE dutyfree department store

Day 8
SEOUL / DEPARTURE
After breakfast, visit Korean product duty-free shop and go to the airport for departure

* Visit 2001 world cup stadium diganti dengan visit Namsan Tower

PALING PENTING sebelum nak gerak ke tempat tersebut pastikan beg sandang anda ada segala benda ni :
- Botol kosong untuk isi air sebelum masuk toilet sebab di Korea tak ada air dalam bilik kecik-kecik tu ye..kena isi air kat sinki sebelum masuk dalam blik kecik. Done
- Tisu lembap or wet tissue untuk lap mana yang patut lepas buang air dalam bilik kecik-kecik tu. ngeee Done
- Lips balm untuk elak bibir kering. Done
- Pelembap kulit or lotion untuk elak kulit kering. Hana jarang pakai sebab tak sempat nak pakai. ngee.. bila masa nak buka glove bila masa nak sapu lotion kan. Kesan tak pakai : 2 hari setibanya di Malaysia, kulit tangan Hana jadi kering dan rasa nak garu-garu.huhu
- Heattech pads - Memberi haba bila kesejukan. ada yang jenis tampal ada yang jenis shake. Done


- Pasport or salinan pasport. Penganti IC. IC tak diperlukan sepanjang di Korea. hehe Done
- Duit (Korean Won). Boleh buat pertukaran ringgit malaysia di Malaysia lagi senang tak perlu tercari-cari Money Changer di Korea nanti. Done

Ok dah boleh bergerak ke tempat semua tempat dengan selamat :)

p/s: blogwalking time
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...