Day 7 @ Korea : SEOUL SHOPPING TOUR


Day 7 @ Korea : SEOUL SHOPPING TOUR.
After breakfast Visit 2002 world cup stadium Shopping at National Ginseng Outlet, Pine Tree Center, Amethyst Factory and Korean Cosmetic duty free shop.Shopping at , Myeong-dong Fashion Street & LOTTE dutyfree department store

Untuk stadium diganti dengan melawat ke Namsan Towel.






Kami juga ditaja untuk melawat tempat National Ginseng Outlet, Pine Tree Centre dan Amethhyst Factory. Mungkin untuk mempromosikan tempat-tempat or barangan diorang kot..Waaahh di taja lagi tu.. Kami tak di benarkan mengambil gambar. huhu

National Ginseng Outlet


Gambar sebelum Hana di tegur. hehehe Ni lah salah satunya cara masyarakat korea mengekalkan kesihatan diorang

 Pine Tree Centre

Erm.. tak ingat dah tempat ni macam mana.. Maklumlah dah 2 bulan tinggalkan Korea. hehe Tapi melawat ke tak ek tempat ni. huhu


Amethhyst Factory

   


Kilang pembuatan batu Amethhyst.. Masuk kilang ni blink blink ja mata Hana hehe. Disebabkan Hana bukan peminat barangan kemas so Hana pandang sebelah mata ja.. Murah berbanding harga di luar kilang ni. Tambah pula ada bos boleh minta triple murah.bla bla bla..  Kredit card penting ye tuan tuan puan-puan sebab kalau tak ada cash duit Korean duit Malaysia pun boleh :) Tapi memang murah la sebab ada 3 4 orang yang beli cincin, Kalau di KL RM5000 tapi kat sini boleh dapat RM3ribu lebih kot rasanya.. Hana pun tak ambil tau sangat tak minat la katakan..

Korean Cosmetic duty free shop

Nak tahu juga rahsia kulit orang korea cantik kan :) Yang ni kena betul-betul dengar dan buka mata. ngee Rahsianya ginseng.. Sampai ke cosmetik pun dari ginseng tau. Mula-mula dengar la explanation diorang pasal produk yang sesuai untuk kulit Asia iaitu Nuganic.. Hana pun oooo...ooo.. je lah. Tak ada niat nak membeli pun. Jalan-punya jalan tengok produk tiba-tiba husben tunjuk barang yang dia beli T_T Aih beli ka? macam mana boleh terpengaruh ni. ngee.. Ada dua orang kawan Hana ni blur untuk cukupkan harga and than dapat free mask.  So Hana join diorang lah, Hana beli hydro gel eye & spot patch. cun dah dengan Hana yang mata panda ni kan. ngee..


 Nak beli cream CC DD FF tu tak berani nanti tak cun pula dengan kulit walaupun diorang kata tak ada apa-apa T_T. So dapatlah sekotah mask yang dalam nya ada 10 keping macam tu..

Lepas tu shoping time.. Hana pun tak ingat mana satu gambar tempat Nandaemun mana satu dongdaemun. hehehe macam adik beradik ja tempat tu.. Shoping untuk family. yeaaah...


Ramai giler orang..

Esok last kami di Bumi Sonata ni T_T mampukan badan Hana sesuaikan dengan suhu Malaysia.. Ececece itu yang di fikirnya. hahaha


2 orang dah komen :

Mrs Velentine said...

bestnya ke korea..batu tu ecantik lah

Nurul Faiz said...

bila la CF dapat pergi korea ni? berangan je la. huhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...