Lauk pasu di Terengganu
Lauk pasu di Terengganu. Korang kena percaya wujudnya lauk pasu setelah aiskrem pasu sudah hilang ke'glamour'annya..
" Gi ambik pasu nu, nak letak lauk "
Kelip kelipok mata Hana tengok mak cik tu.
Dua tiga pahlawan gagah perkasa membawa pasu mengadap sultan :P
Dua tiga pahlawan gagah perkasa membawa pasu mengadap sultan :P
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
Dua hari sebelum puasa Hana pergi kenduri di Besut, Terengganu.Memang pasu betul diorang letak lauk kenduri. Hana Ada juga try angkat pasu yang kosong, memang berat T_T. Kalau yang sudah berisi lauk lagi double berat agaknya.huhuhu Hana terus lantik diri Hana jadi photographer sebab Hana tak cekap sangat kalau bab-bab memasak menghidang ni. Sekadar mencuba masakan ada le.. Hehe kena pula ada aiskrem homemade dan kambing golek. Hana orang pertama try kambing golek. Wahahaha terasa juri dalam Masterchef
Berbalik pada lauk pasu tadi. Tak ada apa yang specialnya pun lauk pasu ni. Cuma cara hidang ja dalam pasu. Unik.. Lagipun pinggan nak makan nasi pun unik juga..
That my boy :)
Mungkin cara ni dapat mengekalkan kepanasan lauk tersebut kot
"Cukup tak pasu. Kalau tak cukup ambik pasu kat tepi rumah tu, buang tanah dalam pasu tu"
Ok lawak ja. Pasu ni memang pasu yang direka tak ada lubang pengudaraan kat bawah tu. Dalam fikiran Hana, ni pasu orang letak air dan pokok kiambang. Ngeeee... Lepas habis kenduri boleh buat macam tu kan.hehehe Nampak tak inovasi kat situ.
Selingan sebelum masa kejadian...
Selingan sebelum masa kejadian...
That my maa a.k.a tok ketua (mertua). ngeee :)
Memang macam tu ek cara potong buah tembikai untuk makan-makan kenduri. Erm...
Tak sempat nak try ayam ni.. Nampak kambing golek je.. ngeee
Anak saudara, kak ipar (kak cik) , maa and husben. yang belakang angkat periuk tu kak ipar(kak long) juga
Ok tata
1 orang dah komen :
1st time tengok orang hidang lauk dalam pasu.