Kisah Sebulan berpraktikum


Hari nie ku nak wat post pasal bulan kesibukan ku selama sebulan iaitu time praktikum

Hari pertama ke 2 dan ke3 cm biasa ujan lebat sesangat2 p sekolah kena redah ujan maklumlah nek moto jer.keta xda. lebat2 pun, janji sampai sekolah tepat pada waktunya biasalah hari pertama kan..bertolak kul 6.40.ish3 awal tuu..dalam 25min sampai la sekolah..Ku nie takut nek moto jauh2 tapi kena tabah ..dah 2 3 minggu nek moto p sekolah, lma2 dah bleh merempit dah..opss lma2 dah biasa. berhati2 ujan lebat slow je ku bawa takot kawe.klu lebat sngat2 2 ku berenti tepi jalan.hahaha penah gak skali ku berenti tepi deret kedai time nak balik umah..kuar sek xujan tp time nek moto tba2 ujan.siot betol..dah time 2 jalan sibuk kul 1 sengah bebudak balik dr sek lah balik keja lah xberani oo..lma gak ku tunggu ujan berenti. wawawa..nak balik. So nie gambar2 selama ku berpraktikum. Kita start dengan mengintroduce guru2 pendidikan khas yang sporting2 dlu k.

Haa nie dia barisan cikgu PK. Sumanya hadir.hikhik yang pakai kot 2 penyelaras. senyum2 je suma kan kan

Nie plak guru sek member2 berpraktikum tidak termasuk baju oren, berkot, baju biru n putih

Nie plak.. guru sepraktikum.kak2 kpli. diorang la banyak membantu. baju biru 2 kak Jes, yang duduk 2 kak Emily. Yang baju oren 2 kawan sekelas kawe la..Yang baju biru 2 kawe.hehehe

Guru pembimbing yang cm best.Cayalah..

Suma dah kenal kan. Minggu pertama relax je jadual kelas belum dapat. ganti2 kelas je.da suatu ari 2 kena ganti kelas perdana.punya la bising suara ku yang kuat nie pun tenggelam..cabaran tuu

Minggu ke2 plak sibuk dengan sukan..(Xngajar la ku jawapnya) disebabkan sekolah nie xda padang,acara yang dipertandingkan ialah sukaneka untuk murid tahun 1 hingga tahun 4, prasekolah dan kelas pendidikan khas. Merentas desa plak untuk tahun 5 dan tahun 6.  

Memang best lah Suma skali da 4 buah umah sukan
RUMAH MERAH

RUMAH KUNING

RUMAH BIRU

RUMAH HIJAU

Tiba2 teringat plak time sekolah dulu2. Setiap kali sukan mesti da pertandingan rumah sukan tercantik. Time sekolah rendah cikgu2 kita yang kena hias rumah sukan.tol x tapi sekarang sendiri2 yang bersukan sendiri2 kena hias rumah sukan.Erm..macam2

Anak murid kawe 2 Nazri namaya. Erk, Nazri ka Nazmi??? muka nak sama lor.Nazmi ka Nazri ka. ke 2 2nya anak murid ku. Dan ke2 2nya adik beradik .ish2 pkai uniform sekolah la plak time nie


Time nie je ku dapat snap..Maklumlah ku jadi pengadil time nie.hehehe xsempat nak pegang kamera.ujan lagi tuu. . Haa nie DJ sepanjang sukan berlangsung.. Xlepas mikrofon 2 dr tangan cikgu Hisyam selaku guru pembimbing ku.Siap menyanyi lagi mau xujan lebat.hahaha Lawak pun da gak..




Salah seorang anak murid kesayangan ku dari Kelas Emas 3b. Namanya Nur Aqilah.. Dia suka cium tangan bila ku masuk kelas dia.. Kata2 dia selepas kami berpelukkan buat hari terakhir praktikum 'Saya Sayang Cikgu' Walaupun dia cakap perlahan tapi ku tetap dengar. Ku dah sebak dah dalam hati..Kawal2 depan anak murid kena control.. semangat beb..


Time PJ. Semangat tol cikgu nie nie..yela guru kena semangat baru murid ikut semangat Yang sebelah nie anak murid ku. Anak murid ku. Bijak dia nie. Klu cakap da loghat2 Inggeris skit.hikhikhik. Namanya Aidil. Kecik2 comel jerk.Dia paling semangat time PJ. Swuh lari setempat dia lari bertempat2.







Kat dapur. Makan time... Lepas handle bebudak merentas desa Sekarang ku nak perkenalkan anak2 murid ku dari kelas 4A untuk subjek Bahasa Melayu n Kemahiran Hidup. Sumanya da 8 orang. Start dari kiri Aidil, Firdaus, Deba, Nazri, Nazmi, Fitri, Atie, Yanie. . Kelas nie ok jer xda masalah. Tapi ikut mood diorang gak..huhuhu Kekadang baik baik terlampai tapi klu wat hal huh geram betol kawe tapi dlam hati je la..xkan nak marah.

Nie plak kelas 3B untuk subjek Matematik. Sumanya 6owg. yang posing atas meja 2 hyper. Susah gak nak kawal tp klu bg buku cerita buku Disney yang da warna menarik2 2 suka la dia..diam terus.


Bueh la..

Time Subjek Muzik. Riuh 1 kelas

Ok dah nie je yang dapat ku menge'post' huhuhu

da lagi cete sebenarnya tngguuu...

4 orang dah komen :

IFA Athirah said...

rindunya hari sukan!!! http://www.geekintherainbow.blogspot.com/

iszieylyanziy said...

wah,,tak sabaq nak p sekolah,,haha :)

Anonymous said...

Praktikum sek. mana nie?

hnahdy said...

@Anonymous sek sri kota, kat wakaf che yeh :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...