Kebaikan minum Green Tea a.k.a Teh Hijau


Hana sebenarnya tak tahu pun kebaikan green tea. Yang Hana tahu bila minum green tea ni dapat menenangkan fikiran. Rasa relax je macam duduk di tengah-tengah ladang teh di Cameron Highland

                             
Nampak tak motif utama letak gambar ni?hehe

Rupa-rupanya dragon ball ada 7 biji semuanya green tea ni juga dapat mengurangkan lemak. Yeehaaa...

Jom check it out kebaikan-kebaikan minum green tea
- Meningkatkan metabolisma badan
- Menurunkan tahap gula dalam darah
- Mencegah kanser
- Membantu mengurangi kadar kolesterol
- Mencegah osteoporosis
- Membantu mengawal tekan darah tinggi
- Mampu mengurangkan stress dan membantu mengendurkan saraf
- Mampu menyihatkan kulit wajah, rambut sihat, dan mengurangkan tanda penuaan
- Mengekalkan kecergasan memori dan fungsi otak

14 orang dah komen :

Nurzakiah Hanum said...

great

Ako Si AiN said...

wahhh...nice sharing sis .

nae nematoda said...

point yg mengurangkan lemak tu , paling suka...hehehe

Cik Nadyya said...

sbb tuu suka minum teh :D

Raudzah Z said...

Memang banyak khasiat greeen tea ni hana.,tapi ramai yang kurang suka coz rasa herbs dia kuat sikitkan...kalau makan yang heavy memang selalu minum ni..so lemak -lemak tu cepat digest...

Cik Pena said...

Selamat bercuti cikgu Hana ;)

Dhia Dirham said...

suka suka suka

Niesa said...

dulu niesa xpandai minum green tea..sekarang dh pandai..byk jugak ye khasiat dia.. :)

aisya said...

Green Tea. Fav! Hehe. Lg2 Japanese Green Tea

Cik Itah@RRP said...

green tea <3!

Mohd Selim Zainal said...

Assalammualaikum...

wahh.. banyak kelebihan minum teh hijau nie kan.. boleh amalkan lepas nie..

mselim3

Ayie Abas said...

selalu jugak dengar org kata berkhasiat....hana :)

ct kektus said...

minum greentea masa suam2 sedap !! tapi tak gemar teh hijau yang jasmine. sebab wangi sangat. hihii

Sya Mimie said...

selalu minum teh uncang tu je..heehee

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...