Majlis Khatam Al-Quran kali ke-14 SK Sampadi


Majlis Khatam Al-Quran kali ke-14 SK Sampadi. Sudah menjadi amalan atau tradisi di SK Sampadi untuk melaksanakan Majlis Khatam Al-Quran setiap tahun sama seperti Majlis Ramah Tamah Aidilfitri.

Tugas Hana di sebalik tadbir iaitu sebagai AJK Sijil/Cenderahati dan Makanan/Minuman. Makanan. Minuman Hana tak ambil port sangat. Sebab ramai ibu bapa yang tolong masak rendang, pulut, telur rebus dan buat bunga telur. Lagipun Hana tak ada kepakaran dalam bidang masak-masak dan bunga telur ni :P So Hana lebih tertumpu kepada sijil dan cenderahati yang memerlukan Hana mengadap laptop dan printer. Last-last minit ada penambahan sijil T_T. Nampak tak kepentingan Hana di situ :P

                                  

Tengah Hana siapkan sijil sempat je melawat kawasan. Meriah juga sehari sebelum majlis bermula :)

                                
Persiapan pentas dan cenderahati

                               
Masa ni juga ada gotong-royong di padang untuk sukan sekolah minggu depan

Time majlis berlangsung Hana tak berkesempatan ke dewan. Ke dewan untuk upacara penyampaian hadiah ja..

Tema tahun ni warna biru turquois, tahun lepas warna hijau.Eh hijau ka purple ek..lupa la pula







Baget nak buat entry ala-ala skema tapi tu lah Hana tak pandai nak men'skema'kan entry.

P/s : Ter'update' juga blog Hana :)

8 orang dah komen :

Pokok Manggis Depan Rumah said...

Meriah majlis khatam Al-Quran ni. Bagus untuk pendedahan dan bagi galakan kepada pelajar-pelajar.

luqman zakaria said...

baguslah kalau dah jadi tradisi..benda yang baik kan..teruskan saje..yang bagusnya ibu bapa pon turut ikut serta tolong sediakan makanan :)

Azie Namico said...

wah meriah.....nampak mcm busy jer tu kan...ahaks

Nadia Johari said...

meriahnyaa

Diana Rashid said...

ramaijugak yang khatam quran tu ye...

sal ya said...

Dh lm x bw ni byk dh cerita termissed. Huhu...

Sham said...

seronok kan kalu program sekolah dapat sambutan meriah camni...

Maria Firdz said...

Meriah tu.. Kami buat sederhana je hari tu..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...