Kem Bestari Solat 2013


Kem Bestari Solat bertempat di Sekolah Kebangsaaan Sampadi, Lundu Sarawak pada 6 Oktober 2013. Semua murid beragama Islam dan 10 orang guru/fasilitator termasuk Hana terlibat dalam program ini.

Objektif program ini adalah
- Murid dapat mengetahui cara-cara berwuduk
- Murid dapat berwuduk dengan sempurna
- Murid-murid dapat mengetahui cara-cara menunaikan solat dari segi bacaan dan perbuatan
- Murid dapat membaca dengan betul dan lancar bacaan dalam solat
- Murid dapat menunaikan solat secara individu dan jemaah

Ini merupakan kali ke 2 Hana terlibat diri dalam program ini. Sebelum ni Hana hanya terlibat untuk murid Pendidikan Khas ja. Tapi kali ni murid-murid arus perdana pula. Daripada seorang guru kini digelar ustazah pada hari tersebut :)

Nampak tak wajah ustazah di situ :)

Hana dan kawan Hana menjadi fasilitator untuk murid tahun 2. Tahun 2 tu pula kami bahagikan 2 kumpulan. Sangat mencabar sebenarnya bila mengajar murid-murid yang masih baru mula bertatih.


Sebenarnya tak sempat nak habiskan ke semua subtopik yang diberikan pada hari tersebut. huhu


Gambar mendominasi entri ni. hehe

19 orang dah komen :

Hazmin Hamudin said...

Hai ustazah.. Hehe

Mel said...

Baguslah kat situ ada ajar menda2 gitu, di sini xberapa ada pn. Kelas kafa pn kadang ada kadang xde.sian budak2 sini. Mak bapak pening kepala sbb kucar kacirnya pengurusan..uhuu

Maria Firdz said...

pasti bestkn..prnh buat program gini dgn sk ms universiti dulu...

cweet pinky said...

akhirnya gambar hana nampak matured kat dalam gambar tuh , ehehehe ~ cantek ustazah , ehehehe ~

Pokok Manggis Depan Rumah said...

Bagus buat aktiviti macam ni kat pelajar-pelajar sekolah. Pengisian yang berguna untuk mereka.

Khairunnisa Dahalan said...

mesti seronok kan mengaja budak2 skolah rendah ni..dorg lah rajun dorg lah madu.. :)

niesa tpksa komen guna email lain sebab email blog kena hack..huhu..

Kumbang Jingga said...

ajar org solat besar pahalanya tu...

cik didiey said...

didiey pernah jd faci utk program mcm ni. time tu buat kat tmpt praktikal n kat rumah bakti :)

ANNA MARIANA said...

best kan dapat buat prgram disini bersama anak2 murid..
(anna mohon :) )

Ku Azniza said...

bagus la program mcm ni..hana....

Dhia Dirham said...

mesti best

Aishah Jahirah said...

comelnya hana disisi murid2...hehee
salam aidiladha hana...:)

sha (chirp chirp) said...

waaah, sangat bagus! keep up :)

Ayie Abas said...

assalamualaikum :)

slmt hari raya haji..hana.

mengajar murid2 tahun 2 x susah sgt kn sbb depa ikut cakap...hehe :)

Cik Itah@RRP said...

tak pernah join ni masa sekolah dulu.. memang bagus kem ni diadakan at least bole tambahkan pengetehuan pelajar..

nik ros said...

salam ustazah.bagus tul program gini.

baby comel said...

ustazah hana, tetap maintain comel..

ayut said...

program yg bgus...sronok la sesekali luar kelas...

ayut said...

done hotlink

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...