Happy Ramadhan


Happy Ramadhan

2 kali sudah Hana menyambut bulan Ramadhan di Bumi Kenyalang di mana waktu berbuka puasa lebih awal berbanding di semenanjung.

Tak berkesempatan nak komen rakan blogger. Tapi apa-apa pun Hana tetap baca entri korang tau. Smartphone penyelamat keadaan :)

Sebut pasal smartphone ni, ada satu perkara yang betul-betul Hana rasa nak muaah-muaah smartphone tau.

Sedang Hana outstation :P (luar makan angin), tiba-tiba ada satu meseg ni meminta Hana menghantar satu tugasan penting berkaitan dengan pengurusan sekolah dalam bentuk sofcopy (emel) tarikh akhir ESOK!!.

"What?? Esok!! Dah kenapa last-last minit baru nak bagitau, kat mana nak cari cybercafe nie, Argghhhh... jem terus"

Tarik nafas.. hembus nafas...tarik nafas.. hembus nafas..
15 minit berfikir sambil jalan-jalan menghirup udara segar. Tiba-tiba tangan ter'automatik' tepuk dahi sendiri.

"Ko tu Hana kenapa tak check emel dalam handset ko tu ja, Hana Hana"
"Yalah kan, handset canggih tapi tak terguna"

Dah kena berleter kat diri sendiri T_T

Lepas buka emel, terus tahu pasal maklumat tu, Dan sebenarnya dah lama dia minta maklumat tu tapi biasalah lah emel sebulan sekali belum tentu buka :P Nasib maklumat pasal pengurusan tu dah Hana download dalam handset. Kiranya just attachfile and terus hantar ke pihak pengurusan. Yeaaah dah satle.

Disebabkan semata-mata attachfile jadi ada lah ruang kosong di tempat tulis emel tu kan So Hana pun type le "Maaf, atas kelewatan" :P

Sejak peristiwa tu,Hana dah ada tugas baru iaitu buka emel selain daripada buka blog korang setiap hari T_T

P/s : panas na aritok..

10 orang dah komen :

Tihara said...

salam ramadhan cikgu :)

Pokok Manggis Depan Rumah said...

Untung ada smartphone kan. Macam-macam boleh buat. Selamat berpuasa kepada Hana juga.

weschairs said...

Selamat berpuasa dan menjalankan tugas..untung berbuka lebih awal kan:)

Abil Fikri Ahmad said...

Selamat menyambut Ramadhan

De Widiani said...

Hallo, Hana... Wish u happy Ramadan! :)

aswadz said...

kena guna smartphone semaksimum yg mgkn. hehehe...

selamat berpuasa...

Sheila Salim said...

Assalamualaikum hana. Salam Ramadhan. sheila pun selalu kena check email. hee pastu baru boleh buka blog. hihii best tak puasa kat bumi kenyalang?

nae nematoda said...

dulu kecik-kecik berangan nak puasa kat sabah or sarawak, sbb waktu bukak puasa lagi awal...hahaha

salam ramadhan :)

Eza Boom Boom said...

Salam ramadhan. Memang banyak berguna smartphone zamaan sekarang ni.. Hehe..

Selamat berpuasa ktk :)

Mimi Azirah said...

Salam.ramadhan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...