Monday Blues ~ Cara menghadapi Monday Blues~


Cara menghadapi Monday Blues

                                                         

Perkara paling berat bagi yang bekerja apabila masuk hari Isnin. Sepatutnya hari Isnin  ni kita perlu bersemangat sebagai permulaan minggu. The beginning of new story of a week. Tipu lah Kalau Hana kata Hana tak blues blues segala bagai. Adaa..  but in certain case only :) Erm... asal hari Isnin ja satu per satu kerja muncul. Padahal dah satle sebelum cuti lagi T_T

Ok ni cara Hana untuk menghadapi Monday Blues. Tapi bila buat cara ni dah tak blues dah tau. Silap-silap korang boleh jadi blur :P

Duduk di rumah. Hari Ahad pastikan korang habiskan sisa-sisa cuti korang di rumah.Tapi rutin Hana setiap petang Ahad Hana akan jogging. Takkan korang nak duduk rumah sehari suntuk kan. Mestilah keluar kejap ambil udara segar. Kalau hujan? ZZzzzz....hehehe

Tidur awal. Sebelum tidur buat preparation untuk esok. Kemas meja kerja korang. "Erm.. Baju apa nak pakai esok ek?"

Pemakaian baju yang menyerlah. Maksudnya pakai baju berwarna yang korang rasa korang menyerlah pada hari tersebut. Macam tak sampai je maksud Hana tu kan. hehe Ok pakai lah baju warna merah ke, kuning ke, Oren ke, Biru ke? Nama pun Monday Blues. Opss.. boleh ke macam tu?

Me in blues

Pindah negeri. Kelantan Terengganu dan Kedah waktu kerjanya hari Ahad. Apa kata korang pindah ke negeri tersebut. Kan dah tak ada Monday Blues. Sunday Blues.. Pelik pula bunyinya kan. hehe

Buat-buat lupa hari Isnin. Terlupa kunci jam lah. "Eh eh aku ni dah bekerja ka?"  Kalau sampai ke tahap tu baik korang berhenti kerja. hehe



8 orang dah komen :

Tihara said...

haah kan
pindah negeri yang start keje hari ahad.. :)

Diana Rashid said...

tips no 1 dan 2 tu betul sangt..dah pernah buat dulu..memang berkesan..

Pokok Manggis Depan Rumah said...

Boleh cuba tips ni. Nak pindah negeri yang sunday blue tu macam susah sikit. tapi insyallah boleh cuba.

Bahrain said...

Petua memang terbaik ni. Johor pun sama ahad dah start kerja hahaha

- said...

btol tu...
kena buat sesuatu yg membolehkan kita xde nak monday blues dah....

lynndamya said...

Salam, haa..sy xde monday blues sbb hari first kerja skang ni adalah hari ahad..haha so sunday blues~

zuhdi sanusi said...

hmm., pindah negeri., bagus idea tu., charles darwin pun xleh pikir cmnih.,

sal ya said...

Haha... Sm je pn kerja hari apa. Monday blues tu sbb mls je pn. Hehe...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...