Mural pokok anggur suku kata


Mural pokok anggur suku kata. Dalam entri lepas Hana ada post mengenai MURAL POKOK 3D. Dalam entri ni pula Hana nak ceritakan mengenai salah silah mural pokok anggur pula :P

Pokok anggur ni tak perlu Hana search. Senang ja. Yang Hana kena search buah anggur.hehe Kenapa buah anggur? sebab Hana nak tahu daun di buah anggur tu bentuknya macam mana. Susah juga daunnya.. so Hana buat daun sesimple yang mungkin yang penting senang warna. Ni lah hasilnya. Kalau nak ikut kan daun pokok anggur yang betul bukan macam ni :P


Mencabar juga nak warna pokok ni sebab banyak melengkung dan banyak bermain dengan warna hijau untuk membezakan batang pokok dengan daun. Kena buat tone warna di situ. hehe Ramai gak pembantu Hana masa ni tapi pembantu pun ikut sedap warna ja. Apa pun terima kasih kerana memudahkan kerja cikgu Hana yang kiut ni. Hana si tukang touchup ni lah duk bebel sorang-sorang :P Bukan bebel kosong je bebel untuk mengajar cara mewarna dengan betul :)

             

"Pakai lah berus kecik"
"Dah kenapa batang pokok ni kejap besar kejap kecik"
"Warna tak rata ni"

Untuk warnakan buah anggur, Hana terpaksa pospone dulu sebab warna purple takda T_T

        

Lama juga seminggu tu kan.. Hana pun hias lah dulu pokok anggur ni dengan kad suku kata. Seminggu lepas tu barulah Hana jumpa plaka purple

Yeaaah...... dah siap


Besar gedabak Hana letak gambar. hehe

22 orang dah komen :

Cik Diana said...

Wow. rajinnnya hana. ini untuk kelas apa nie?

Tihara said...

hana memang krestif
hana memang cikgu yang cute
cantiklah tone warna dia :)

luqman zakaria said...

cantek..kreatif :)

Vee Sandi said...

Nice . boleh jadi rujukan guru di internet ...

weschairs said...

Kreatif.. Tahniah cikgu

nuyui a.k.a miss YUI said...

hasilnya sgt cantik!!

hana hadi said...

Haha untuk hiasan kelas Pendidikan Khas.

hana hadi said...

Tq2..ni yg smangat nak buat mural lg ni :)

Diana Rashid said...

cantiknya..ini kat dalam kelas ke??

lynndamya said...

Salam, haaa bestnye! bestnye!! cantik sangat...jelesnya hana boleh conteng2 dinding camtu..haha nak conteng kat rumah, rasa gigih sgt lak nak buat sorang2..T_T haha~

LadyBird said...

Cantik n kreatifnya cikgu hana... msti pljr suke ngn cikgu...

Kesuma Angsana said...

wah mmg cantik & berbakat lah, bila dibuat bersama hasilnyer pasti terbaik kan

nae nematoda said...

sebab tu orang cakap, cikgu ni pandai melukis, kreatif la, pandai mewarna la, kalau suruh hias class, memang tip top la :D :D

nae nematoda said...

khawin bulan 12 ni ke ? wow, alhamdulillah dan tahniah nang ucapkan, semoga semuanya berjalan lancar, tapi bulan 12, nang still ada kat usim :(, tak dapat pi la :( :( ...nanti update kat blog ye, majlisnya , dan semoga berkekalan sampai ke Jannah dengan pasangan...Amin :)

hana hadi said...

A'a dalam kelas.kecik ja kelas hana ni..

puteri kasih said...

memang cantik dan kreatif :)

Mrs Velentine said...

hana kreatifnya..mari dtg umah kak buat satu..hihi

Maria Firdz said...

Cantiknya... Rajin tul cikgu hana ni.

Mimi Azirah said...

Memg sgt mencabar

Aisya A. said...

cantikkk.. suka plak tengok. hehe

Niesa said...

hai hana!lama niesa xsinggah sini..menarik dan kreatif!mmg bersemangat lah murid2 nk blja kan..

sal ya said...

Xpe2. Yg pntg semangat tu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...