Sambutan Hari Malaysia 2017 SK Sampadi


Lama menyepi. tak berkesempatan nak blogwalking.. sorry rakan alam maya sekalian

Kali ni entry berkaitan Hari Malaysia yang di adakan di sekolah Hana pada 21 September 2017. Kali ni Hana ditugaskan sebagai AJK Persembahan.. Idea asal lain tapi yang jadinya lain Tarian Kipas. jadi kareografi la pula kan..

Tadaaa.. bersama penari kipas cina dari tahun 4. Ada penari baru nampaknya :) latihan lebih kurang seminggu juga lah so hasilnya toorrbaaik..

       

Balik ke topik Sambutan Hari Malaysia SK Sampadi..

Majilis di mulakan

Berkumpul di tapak perhimpunan untuk perarakan. Pertandingan perarakan merdeka pun ada juga tau.. Kat sini lah juri menilai kelas mana yang memenuhi ciri-ciri perarakan yang terbaik. Bukan setakat pertandingan perarakan je pertandingan basikal hiasan pun ada

     

    


Comey ngat aihh baju depa..

     
Selfie sekeping dua

Beratur dah nak berarak dah ni



Pukul 8 pagi. Nak ke arah panas dah tu.. Cobaann..


   

Dari hujung kampung ke hujung kampung.. Hana pun first time berarak ni sebelum ni dari pintu belakang pagar sekolah ke pintu pagar depan sekolah je.ngeee..

Setelah selesai berarak. murid berkumpul semula di tapak perhimpunan untuk gimik perasmian majlis.


Seterusnya pertandingan mewarna

   
Lepas mewarna

Semua berkumpul di dewan majlis aka kantin. Ada pertandingan sajak dan pertandingan pakaian bendera. 

Tarian Penyapu pembuka majlis. Hana pun tak pasti betul ke tak Tarian Penyapu. huhu


diikuti dengan nyanyian lagu Merdeka dari anak-anak prasekolah


Lepas tu pertandingan di mulakan

      
Pertandingan sajak

Pertandingan Pakaian Bendera

Masa ni Hana tak tengok sangat sebab Hana kerja di sebalik tadbir, persiapan penari-penari Tarian Kipas..

      
Siap make-up terima kasih jurusolek Hana import dari PPM Prasekolah :)


Comeykan kan kan termasuk cikgu depa sekali ^_^

Sementara menunggu hakim mengira markah. Persembahan Tarian Kipas mengambil tugas menyelit di situ

     
 Cantikan tengok lah anak didik sapa. hahaha *riak di situ

Meh layan video persembahan ni tak menyesal punya ..


Video tak habis time penutup tapi apa-apa pun. TQ videographer.. muaah ciket

Majlis penyampaian hadiah

Banyak sebenarnya macam hadiah untuk keceriaan kelas, perarakan, pertandingan mewarna, sajak, hiasan basikal dan ada beberapa pertandingan yang berlaku sepanjang bulan kemerdekaan

      



WAJIB...👆👆👆


1 orang dah komen :

Nabila Syifa said...

meriahnya...seronok tengoklah...best2

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...