Pertandingan Futsal Pendidikan Khas Peringkat Negeri Sarawak 2014


Pertandingan Futsal Pendidikan Khas Peingkat Negeri Sarawak 2014 telah di adakan pada16hb hingga 17hb April 2014 di Stadium Tertutup Kota Samarahan. Pertandingan ini telah dianjurkan oleh Sekolah Menengah Kebangsaan Muara Tuang.


Ok Hana tak pandai nak skema-skema dalam blog ni, So Hana cerita ikut sesedap Hana je ek. hehe

Hana dari SK Sampadi bergabung tenaga dengan SK Stungkor dan SK Sematan di bawah satu nama PPD Lundu, menubuhkan satu team futsal untuk penyertai pertandingan ni. 8 ahli dalam 1 team futsal iaitu 4 murid dari Sampadi, 3 dari Sematan dan 1 dari Stungkor.

Buat pertama kalinya kami menghantar team untuk pertandingan futsal ni. Satu pengalaman yang amat bermakna baik dari perjalanan ke tempat latihan dan pertandingan, kawalan murid dan macam-macam lagi lah.

Latihan futsal di padang daerah Lundu

Latihan sebanyak 2 kali, latihan pertama di padang dan latihan kedua di gelanggang futsal.
Berbeza gelanggang futsal semasa latihan dan pertandingan. huhu

Ni lah team futsal kami

Muka blur tetap ada di situ.. hehe Maklumlah pertama kali juga diorang ni keluar dari kepompong sekolah. Tak pernah jalan jauh. Siap ada extra homesick tahap 4 lagi..Opss.... :P


Aktiviti rengangan di luar stadium sebelum bertanding

My team in red berlawan dengan Sekolah Kebangsaan Pendidikan Khas Kota Samarahan kot (0-2)

Sempat juga bawa murid pergi shoping di E-Mart Matang.

"Cikgu, jom p shopping"
"Nak beli apa?"
"Beli apa-apa lah"
"Ikut kamu lah, yang penting jaga kelakuan"

Alang-alang Hana pun nak keluarkan duit, singgah lah E-Mart Matang dulu :)


Alhamdulillah semuanya berjalan dengan lancar, Murid selamat sampai rumah, Hana pun selamat tiba di rumah sebelum malam. Maklumlah lone ranger, Cikgu sorang lagi dah selamat naik flight balik kampung.


11 orang dah komen :

Nurzakiah Hanum said...

singgah pagi

Kisah Nenot said...

dieorg budak2 pendidikan khas ke??

hana hadi said...

@Kisah Nenot
a'a pendidikan khas masalah pembelajaran :)

Tihara said...

pengalaman yang menarik kan hana :)

Sis Vee said...

mesti nak pengsan cikgunya menghadap homesick tahap 4 tu ... heheheee

Sis Vee said...

mesti nak pengsan cikgunya menghadap homesick tahap 4 tu ... heheheee

Dhia Dirham said...

mest serono tengok mereka bermain kan.

Pokok Manggis Depan Rumah said...

Wah meriahnya. Seronok tengok adik-adik bermain macam ni.

Cik Itah@RRP said...

salam. team hana menang tak?? hehe
btw menabung nissan :)

PearlVelvet SueQys said...

amboi hebat budak2 ni main ye

sal ya said...

Seronok jdk cikgu ni. Tp cikgu skg very the bz.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...