Mural Hidupan Laut


Jari Hana terus menari tanpa henti di atas papan kekunci ni :)

P/s : Tak dapat nak fikir tajuk untuk entri ni 

Setelah 2 bulan, akhirnya dapat juga Hana siapkan mural ni. Erm.. 2 bulan ke? Ke sebulan lebih. tak pasti lah yang penting Hana berpuas hati dengan mural yang di hasilkan..

 Tema : Hidupan Laut

Tiba-tiba rasa terharu. Tak sangka dapat siapkan mural hidupan laut ni. Not perfect but its very nice.

Proses melakar. Sehari dapat siapkan lukisan mural hidupan laut ni

    

Tapi bila nak masuk proses mewarna, memang sangat mencabar kewibawaan Hana.. hehe

Proses mewarna perlu diberi keutamaan pada warna hijau, baru lah semangat nak warna bahagian-bahagian lain.Hijau tu yang menaikkan seri mural hidupan laut tu tau. Ngeeee

Ehem..gangguan photographer di situ. hehe

Haaa nampak tak seri warna hijau tu.. Hana ambik masa 2 lebih jam untuk warnakan 3 rumpai laut tersebut.Sesimple-simple nak melukis rumpai laut tu pun bila nak warnakan makan masa juga kan..

Masa ni dah siap warna semua. Cuma Hana nak buat line hitam kat setiap hidupan laut tu. Mencabar juga nak buat line hitam tu pun. koordinasi mata dan tangan diperlukan di situ.hehe

Finally


16 orang dah komen :

Kumbang Jingga said...

warna mural dah hampir sama ngn warna baju hehe

deno said...

wah cantik tu! teringin nak lukis mural jugak!

Akak Adek said...

cantiknyerr..! pandai la hana ni lukis & warna...kreatif

^_____^

Tihara said...

Cantiknya mural hana..kretif yea :)

Sheila Salim said...

Assalamualaikum hana. lawa la mural ni.. dulu pernah buat masa form 2. hehe sampai sekarang masih ada lagi kot kat sekolah lama sheila. hehehe ~~~

lynndamya said...

Salam, wahh hana sorang je ke yg kena melukis dan mewarna mural ni? klw mcm tu, harus berbangga dgn hasilnya..penat kot buat sorang, haha :D tahniah !

Cik Itah@RRP said...

salam. hee akhirnya..menjadi jugak lukisan tu Hana :)
gudwork!

Teena Tna said...

Wahh, ada bakat nih. Saya lukis pun tak reti. Haha

hana hadi said...

@lynndamya
yup hana buat tapi ada gak yang tolong warnakan ikan paus n dolphin. kalau hana warna sorang memang makan masa lagi le.hehe

Nick Nashram said...

finally, siap jugak mural tu.
saya punye takde bakat nak lukis mural ne.
suruh students je yg buat..habis tumpah cat.
nati nak update entri psl ne la.

Cik Yaya said...

shanteq...
yg membuat nye pon comel ^o^

aswadz said...

cun. buat sorang2 ke?

hana hadi said...

@aswadz
ada gak sorang cikgu yang tolong warna kan :)

محمد إسماعيل ساليمون said...

Cantik

Najib Yusoff said...

Salam...

Najib Yusoff said...

Salam hana... igt aku lg ka? Keh3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...