4 tahun bergelar Blogger


Sedar tidak sedar dah masuk 4 tahun Hana menceburi dunia blog dan segala suka duka kami lalui bersama. Aiseh... Adakalanya blog Hana sakit, Hana susah hati, Adakalanya Hana sakit, Blog Hana pula susah hati " Kenapa tuan aku tak update aku hari ni :( ".

Pernah sekali blog Hana sakit disebabkan "ulat datang menyerang" Nak tahu apa puncanya KLIK SINI. Boleh dikatakan sakit yang paling teruk pernah di lalui oleh blog Hana. Kalau demam biasa tu banyak kali juga lah. di sebabkan tuannya gatal tangan edit mengedit blog :P

Dalam blog ni jugalah,  tersimpannya kenangan Si Cemong yang hilang entah ke mana. Lepas Si Cemong hilang di ganti pula dengan Si Puteh. Sekarang dah ada cucu cicit sudah.

   Si Cemong dan Si Puteh   

Tiba-tiba teringt Si Keceq time Hana study di Kelantan. Si Keceq ni lah peneman Hana bila Hana study lewat malam.. 2 tahun dah berlalu maknanya Si Keceq dah boleh panggil Si Besaq :)


Sahabat? kawan?  sudah serasi dalam entri blog Hana. suka duka Hana bersama kawan-kawan tidak dapat lupakan. Lebih-lebih lagi bila perasaan sedih+sakit hati menguasai diri. Sesekali teringat gelak ketawa dengan kawan-kawan TAPI bila ada satu perkara yang tiba-tiba datang tanpa di undang INI, INIINI dan banyak lagi menerjah masuk ke fikiran secara automatik perkara gembira tersebut hanya tinggal kenangan.

Kejutan demi kejutan tetap tercatat dalam blog ni, yang Hana tidak dapat lupakan bila Satu Kejutan di Luar Jangkaan tersebut kini menjadi milik Hana. Nak tahu apa kejutan tersebut? KLIK SINI. Hana akan menjaganya sampai bila-bila. Insyallah...

Julai 2013 bermula lah kehidupan Hana bergelar GURU. Yess i'm officialy a teacher. Bukan nurse dan setiausaha yang Hana ceritakan dalam entri Sebelum Bergelar Guru. And now I'm happy with my job :) "Preparation to go to Sarawak" di sini lah bermulanya kehidupan Hana. Nak tahu serba sedikit pasal Cikgu Hana? KLIK SINI

                   


The last but not least, paling Hana suka bila Hana kenal ramai kawan yang support Hana, sama-sama berkongsi cerita, bertukar-tukar pendapat, yang memahami perasaan Hana walaupun melalui penulisan. Walaupun kadang-kadang komen korang membuatkan Hana tersenyum :) itu entri sedih ok :) Perkenalan melalui blog boleh bawa sampai ke dating tau. Dating dengan siapa? KLIK SINI


22 orang dah komen :

Kumbang Jingga said...

4 tahun blogging..lama tu..keep up da gud work

al- lavendari said...

Selamat pagi cikgu. Anak sulung saya juga seorang guru.

Pokok Manggis Depan Rumah said...

Tahniah. Pastinya dah banyak kenangan selama 4 tahun.

Ann Ishak said...

tahniah hana :)

Bahrain said...

Tahniah kerana bertahan sehingga kini sebagai blogger. :)

❤Kamsiah❤ said...

cikgi yg lawa dan manis..:)

Nick Nashram said...

saya 2 tahun jadi blogger.
2 tahun dah jadi cikgu.
2 kali dapat check nuff..hehe

kalo bukan sebab blog ni rasanye sampai hari ni tak kenal hana kot.

Sis Vee said...

bila jadi blogger ni , susah senang tu mmg ada . dah tentunya ianya akan menjadi kenangan terindah ...

nyanyisunyi said...

salam Hana..
akak tak ingat jadi blogger sejak bila..rasanya sejak 2008 kot..tapi blogger suam2 kuku je..
dah ramai juga kwn2 blog yg akak dah jumpa dan dr bloglah ditubuhkan pulak grup di FB..selalulah bergathering bagai hehe..
ok tahniah kerana sudah bergelar GURU..mudah2an maju jaya dlm semua bidang..

hana hadi said...

Segala2nya 2 nih..hana smpai skrg x cashout lg.syg rasa.hehe

A'a nick..tq sudi jd kwn hana

hana hadi said...

Lama gak 8 tahun tu kan.mesti xpert pasal blog.erm..da gak pengalaman jumpa kawan lama melalui blog.hehe

Mizz ErMa said...

4 tahun? lama tu..hihi teruskan menulis je..mana tahu lg 10 tahun, kita sendiri boleh senyum sorang2 bila baca ceritera2 kita..

Cik Itah@RRP said...

SALAM. sy baru 3 tahun jadi blogger :)

Niesa said...

4 tahun dh?wahhh..lama jugak tu..mmg byk la kenangan dlm blog ni kan hana...

hana hadi said...

Lama gak. Blog ni dah mcm kawan dah.cuma xdpat nak respon ja.hehe

hana hadi said...

Sekarang ni pun dah buat senyum sorg2 bila baca entry lama.hehe

Amanina Mads said...

wah dh 4 tahun.. sama la usia blog kita. hehe. eh hana nampak makin comel la bila dok sarawak ni

hana hadi said...

Boleh celebrate skali nih.hehe makin comel?ok amanina nak makan apa?hana blanja.hehe

sal ya said...

Dah 4 thn ek... Kejap tp lm la jgk.

Aidil Omar said...

Comei gila Hana.., masok minang satgi kot.. Hehe

hana hadi said...

@Aidil Omar
aip2 xmau xmau xmau..hehe. comel tu nak tapi xmaulah sampai gila.huhu

Teena Tna said...

Wah, lama jugak tu 4 tahun. Sempat pulak berdating eh. Hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...