First time keluar dating


Tepat pukul 2.30pagi  sampai rumah. Tepat pukul 3pagi tidur. Alamak lupa nak iron baju, esok ada date kul 10 pagi. Baru cadang nak tidur sampai petang. Dengan lemah longlainya Hana capai je baju yang ada. Erm..memang bertuah, Baju yang hana capai ni senang di iron.hahaha. 3.++ pagi tidur. Dicapainya handset..Nak kunci jam pukul berapa ni. Pukul 8 lah. kalau tak bangun, pukul 9 kan ada :)

ZZZzzzzz.....

8.30 pagi bangun. tiba terasa berdebar. Maklumlah kali pertama nak dating..Ok tak baju ni? Alaa macam tak sesuai ja.. semalam semuanya sesuai, Tapi pagi ni kata tak sesuai. Adoi... kena pilih baju lain ni.. Pukul 9? awal lagi.. Pilih-pilih baju..baju hijau ni ok tapi serabut la..bla bla bla.. 15 minit berlalu.. Biarlah pakai je lah baju yang iron semalam.

Dalam perjalanan, berdebar-debar rasanya.. Malu pun ada jugak.haha

10.07 pagi. Fuh, dia tak datang lagi kot. Hantar SMS 'dah sampai'. 5 minit selepas tu..Nampak seorang ni lalu laju depan hana. Ish dia ka tu, malu.. hana masih kaku di situ. Tiba-tiba dia pusing ke belakang. Dengan matanya tak berkedip-kedip. Hana pulak yang hairan..

"Jaa ke ni"

"Hana ek"

Bersalam-salaman... sempat cubit pipi anak kecil Jaa.hahaha

Lepas beberapa minit seorang demi seorang blogger  datang Mee, Tirahzairi with adik-adiknya.. Bestnya dapat berjumpa bersemuka macam ni...

Hana layan Fikri. Bawa dia jalan-jalan
Dalam entry Jaa dia ucapkan terima kasih sebab jadi bibik. Hahaha sama-sama. Suka hana dengan budak-budak kecik ni lagi-lagi fikri tu buas orangnya.

Sekali datang 3 orang. Ish mana satu tirah ni..Owh dia ni.yang lain tu adik-adik dia. Ok muka lain-lain. lagipun ketinggian diorang sama. ingat kawan-kawan dah tadi. Mata hana cantik? hehehe Tq 100x tapi mata je ke? hahaha

Oooo... baru tahu, dalam blog dia, dia tak tunjuk muka takut orang culik katanya. Tapi gara-gara entry Jaa, Mee tunggu masa untuk diculik.hehe

    

Jaa dan Tirah tengah bluetooth gambar. Tak jadi candid gambar ni..Jaa tengok kamera.huhu  Alaa sukanya tengok Jaa suapkan Fikri.. Fikri pula suapkan Hana.hahaha 
 

29 orang dah komen :

tirahzairi said...

dah baca!!!
hehehe...first time kenal hana...hope pasni leh jumpa lagi...roger2 la yer...

-meeSUPERGIRL- said...

amboii ... dah tak misteri dah mee . haha

drzirakudo said...

comelnye budak kecik tuuuu

munir ardi said...

Alamak comelnya budak tuh saya belum punya budak laki-laki teringin rasanya punya secomel budak ini

Remy hazza said...

gi dating tak ajak...he3.......

CikMai said...

wah perjumpaan blogger ye?bestnyaaa

caliph shuriken said...

geng retis detim2 ^^

boni kacak said...

ni yang jeles ni... :P

Che Rosliza Che mat said...

seronoknya jumpa blogger hihihi

Miss Volvo said...

semua tu rakan blogger ke?

Jna marcello said...

seronoknyaaa jumpaa smua kekwn bloggerrr nakk jugakk jumpaa ')

Ikmal said...

Assalam, pose masa makan erk... hehehe... dating ngan girl rupanya, nasib baik kalau tak habis kena serbu ngan Jabatan agama...

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

wahhhhh seronoknyer dapat jumpa rakan blogger

huyant said...

Segernya euy, blog hijau... hehe

jaakechik said...

hehe... sakan pulak gmbar jaa yer? gambar hana lak duk mana? nape x letak? x aci!

p/s : fikri mmg suka suapkan org...hehe. nanti kalo jaa ke s.petani. jaa roger2 yer..hihi...

raja ungu said...

perjumpaan bloger bawah tanah kew ni? hihihi...

raja ungu said...

perjumpaan bloger bawah tanah kew ni? hihihi...

Hazmin Hamudin said...

Dating bersama rakan blogger rupanya... Best dapat keluar ramai2 mcm ni kan..

CikNana said...

okey la tu..:)best kan..

Aishah Jahirah said...

itu rupanya mee...hihi...dating sesama blogger,ingat dating ngan pakwe...:)

PORUMAN said...

wah perjumpaan sesama blogger pula ye... bgs la..

C'Jai said...

bila masa wat perjumpaan ni Hana..tentu2lah seronok kan..:)

hnahdy said...

@CikMaia'a blogger kelantan.. hana ja sesat asal kedah

hnahdy said...

@CikMaia'a blogger kelantan.. hana ja sesat asal kedah

hnahdy said...

@Miss Volvoa;a semua blogger

hnahdy said...

@Jna marcellojom kita jumpa :)

cerita best said...

wahhhh best nuya jumpa blogger...pakjoe bla la nk jumpa hehehe

Shasha Yacob said...

bestnya dapat dating dengan warga blogger. hiihi, jumpa blog hijau ni pun dari si misteri tu kaka mee. hihi

Sanji Ngatmi said...

makan semestinya agenda utama bila dating

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...