Fahamilah Kucing Anda

                 Serius tak tahu nak buat tajuk apa.. 
                 Korang kena hayati betul-betul setiap watak dalam cerita ni ye.. hehehe
                 Watak utama          : Aku (Kucing)
                 Watak sampingan  : Cik Mawar Berduri
                                                : Emak 
 
  ....................................................................................................

Sedang Cik Mawar Berduri bermandi-manda....


10 minit kemudian


10 minit kemudian...

Aku terus masuk tanpa menoleh kiri kanan. Dan pelbagai persoalan yang timbul dalam fikiran aku sepanjang aku menuju ke arah pintu masuk bilik air

          
           



Ah... aku tak nak fikir apa-apa lagi, yang penting aku mahu melepaskan hajat aku..


Haa... kat situ sesuai. 
Aiseh.. tak tutup pintu la pulak 
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Sedang Cik Mawar Berduri berjalan ke arah dapur, dia mendapati bilik air yang dia gunakan tadi tidak bertutup. Mungkin dia terlupa untuk menutup pintu bilik air


Sedang Mawar Berduri menutup pintu bilik air
Tiba-tiba.........

"Mawar Berduri !!!!"

Mawar Berduri terus menoleh ke belakang


"Mawar Berduri. tolong ambilkan pisau kat dapur tu"

"Baik mak"

Cik Mawar Berduri cepat-cepat menutup pintu bilik air


Dan terus menuju ke dapur untuk mengambil pisau yang di minta oleh emaknya

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

5 minit berlalu


Haa... korang mesti pelikkan, macam mana aku boleh buka pintu sendiri. Ibu aku yang ajar teknik-teknik buka pintu bilik air ni. Tapi teknik-teknik untuk tutup pintu ibu aku tak ajar. Dia kata bahaya untuk kesihatan. Dan sampai sekarang aku fikir, apa kaitannya tutup pintu dengan kesihatan.

P/s : Rekaan semata-mata. Semoga terhibu: )
 

52 orang dah komen :

Miss Volvo said...

dah jd blog cj7 pulak ye? :P

Mrs Velentine said...

comel jer kucing ni..

Sigaret Perisa Kafein said...

siap cari port?

*bahaya untuk kesihatan?*

-AsaSiaga-

Leeza dayasari [santai leeza] said...

kucing mmg macam2 perangainya tu tau.

Kesuma Angsana said...

masaalahnyer KA penakut kucing hehehe

Ayie Abas said...

wahhhhh...kan main lagi cik mawar tu...haha3

Cik Pensil said...

mmang terhibur . haha . pandai buat citer :D

Remy hazza said...

dah membuang tu dia basuh ke tak??? nie mesti tak jirus nie.....

ema damiaa said...

haha, comel la ..

ema damiaa said...

haha , comel la ..

C'Jai said...

hehe..kucing akak pun pandai buka sliding door....berkederat dia menariknya...

Cik.blogger said...

hehe kucing kat rmh ye...hehe...bijak2

luqman zakaria said...

kucing kalau pandai gune bilik air sendiri kan bagus!

nik ros said...

bagus. blh di jadikan cerita pendek.hehe

Key said...

Haha comel nyeeeeeeee..

ieda said...

ahahhaa ;)

aisya said...

kalau kucing sy mmg hobi dia kacau org nk g toilet tu.. kite nk masuk dia pun berebut nak masuk jugak.

puteri kasih said...

hahaha...kisah kucing guna bilik air :)

dya bunga said...

ala..dyaxde kucing lah

Fendy said...

kucing yang bijak...

Mohd Lokman Bin Ramli said...

haha.. pandai kucing tu

Maria Menado~ said...

haha.. comel.

krole said...

hihihi bjak tol kucing tu~

hnahdy said...

@Miss Volvo hehe boring cuti xbuat apa2 jadi ubah blog le

caliph shuriken said...

msti stress kucen tu kn sbb awk direct ikut amik pic dia, hikk...

hnahdy said...

@Remy hazza mawar tolong jiruskan :)

hnahdy said...

@luqman zakaria kalau pandai basuh lagi bagus ")

Dianaa said...

haha, seriously comel gila! ^^

Shasha Yacob said...

HAHAHA, comel la kucing tu, pandai benor carik port melepas yang sesuai. haha

Mia Liana said...

cute nya kucing ni... sweet...

baby comel said...

hehehe, bijak-bijak.. anak sape la tu ye :)

Jna marcello said...

hahahh kiutt tapi mmg kucing klau masuk toilet tutop pintu xpandai..bukak HEBAT ;)

.::: Princess MOMOY :::. said...

blog cj7 comel jer.
pandai pula ada idea buat entry tu
gambar simple tapi ada jalan cerita pula
hehe...bagus idea mu dear. terhibur

p/s : sempat skodeng tucen sendiri nak buang hajat. haha

Lyaa Suriany said...

HEHEHE
boleh jadi komikkk

Mat Som said...

Bertuahnya jadi kucing awak...
Banyak kucing merempat tak cukup makan, tempang dan mati dilanggar kereta, motor

Terbaikkkk

Arina Shamsul said...

hehehe..kucing yang comel dan pintar :) dia duk atas mangkuk tak kalau masuk tandas?hehehehe.

masnady said...

hahaha saya sangat terhibur dengan cerita kucing ini..? keren tuh sobat, kreatif sangat.

kenapa g jadi penulis komik saja sob, saya suport 100% dech

Cikgu Ma said...

hahah...kelakar plak...tp awat terer ngat kucing ni ^_^

ELFarahin said...

Hahaa~! comel je. apa nama dia? ^^

Arra Ahmad said...

haha.nice.

Aku Mad said...

kucing awak pandai bercakap yer ? hehe

Ainur Hamzah said...

kreatif! hehe

PORUMAN said...

kreatif awak bt entri tau.. best pla baca

Wen said...

hahaha comel gak kucing ni bila dijadikan seperti komik.. tpi still wen tak suka kucing hehe

budi os 19 said...

kreatif sekali ya... buat dialog nya hehe...

memang kucing...itu lucu sekali buat di ajak untuk bermain ya sis :D

Syaifuddin Alias said...

kucing pun tahu tmpt nk melepas

ellynadyra said...

haha kena upah kucing mkn sedap ni sebab pandai berlakon!

Hana Radzi said...

hehehe...terhibur seketika :)

sal ya said...

macam2.

Sanji Ngatmi said...

jeles tol dengan org kretip ni

::EIDA:: said...

hakahkahakkk.. lawak lawak! dialog kene dgn gmbar! kreatipp awakkk.....

#ida datang terjah belog awak...

nabila said...

Gaya tak tahan macam,"seriously tak tahan! cepat buka pintu,kalau tak aku pecah".. haha. Memandai ja nabila. ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...