Filem Menarik Melibatkan Haiwan

Disebalik filem haiwan yang menjadi bayangan korang jika korang menonton filem-filem di bawah.

3D lagi tu. Tengok filem ni rasa takut nak mandi laut.. terbayang-bayang sharks bermandi-manda dalam laut tersebut..Takut untuk jangka waktu tertentu ja. Lepas tu elok je mandi laut..Yang hana tahu jerung yang paling ganas namanya Great White Shark yang terdapat di semua lautan . 

Erm.. ikan yu, jaws dan shark ikan yang sama ke?

Bukan saja di darat, dalam air pun anaconda ni boleh hidup. Yang suka jungle trekking, berjaga-jaga ye. Kadang-kadang terfikir juga, wujud ke Anaconda ni? Kalau ular sawa besar tu adalah. Kalau Anaconda ni? Erm... Ada kot kat hutan Amazon nu.. entah la. Kat Malaysia ada tak? Was-was di situ

Jangan pandang remeh ye.. Nampak ja jinak tapi makan orang. Lepas tengok cerita ni, terus elak diri dari kambing atau kambing biri-biri, Kalau kambing tu tengok pelik je terus lari.hahaha tak la sampai lari cuma dalam hati tu berdebar-debar sebab terbayang kambing dalam filem ni. Kejap ja tu..

Paling menakutkan sebab ikan tu serang secara berkumpulan macam mana nak lawan. Aiseh.. Kalau yang buat terapi ikan tu.. alaa ikan yang kecil-kecil comel makan sel-sel kulit mati tu. Ada pernah korang cuba? haa... mana nak tahu kan tiba-tiba tersesat tut..tut... :) Takut tak takut tak? lawak je ok. mana ada ikan tu sesat, tak boleh hidup kot dalam air bersih macam tu (ayat nak sedapkan hati)

Buaya? erm.. takut juga tapi kita dah tahu kan buaya memang haiwan ganas. Kalau di letakkan kat zoo pun ia tetap ganas. Ada tak buaya dipelihara lepas tu jadi jinak? ada..ada.. tapi entah la.hehe  Mungkin buaya tu jinak sebab buaya tu dah tua. tak larat nak buka mulut.hehe.. Kalau jinak pun kita tetap takut kan. Korang tak takut ek.. cayalah boleh kerja kat zoo. Hana pun suka kerja kat zoo tapi bukan dengan haiwan-haiwan macam ni

Erk... kalau filem yang melibatkan kucing makan orang, agak-agak trauma tak korang nak dekat dengan kucing peliharaan korang tu.hehehe yang takut kucing bertambah-tambah takut la kan... 

Macam tak sesuai je tajuk entry ni kan.. Sepatutnya "Filem Seram Melibatkan Haiwan" 

69 orang dah komen :

luqman zakaria said...

black sheep tak pernah lak tgk lagi..

Aku Mad said...

Tu lah kan kadang kadang filem ni leh mempengaruhi fikiran kita ..

Wen said...

eeeee anakonda tu wujud tau! tapi kat msia tak de g org jumpe kot (sepnjng pembacaan sy la) hehehe

Iffah Afeefah said...

y penting scary je tgk gamba2 tu

#kistot tu kisah kontot..cm cerpen

Remy hazza said...

boleh dikatakan semua remy suka...... tapi yg paling trill tentunya ananconda tu..... sebab ada jenifer lopez...he3

aku HaniAsyira said...

dalam banyak2 tuh tgk anaconda je.. eee~~

maszull said...

Assalamualaikum....semuanya mmg menarik....

mia izzati said...

paling takot tengok filem pirana...

Qu azniza ;) said...

hahhaaha suka tgk yg 3D

Ayie Abas said...

filem2 hollywood yg melibatkan haiwan memang mcm2..hana...

ada ayie tgok filem lipas...semut...kelawar dll jadi ancaman pd manusia pun ada...haha

aiNa yaZiD said...

anacoda the best~! hehehe... tgk 3D bru rasa mcm kte dlm filem. semuanya rasa mcm real je.

Leeza dayasari [santai leeza] said...

pirana paling tak suka... 18sx tol citer tu.. hoooo
anaconda best juga.

Shahril Nasir said...

black sheep belom tngk yg len semua dh tngok....tapi nama pon filem...mesti lah kena hiperbola lebih..ehehe

nuyui a.k.a miss YUI said...

hihi..jgn mudah trpgruh sudah..

ahsfantasy24 said...

huhu..
bab2 shark tu ngeri cite2 die.

Afasz said...

wow lama tak tgk movie.

Mieya Atiera said...

Cerita Bait pon seram jugak.

Miss Zahirah said...

black sheep ni citer lame ke baru?
xprnh dgr la.. tp tgk gmbar ats cm citer seram giler..

dya bunga said...

ular tu yg dya xsnggup nk tgk..huhuhu

aiN NaJwa said...

Dulu kecik2 mmg ade rase takut..dh besar, akan pikir..alah muvie jer..hehe..^^ tp filem unsur haiwan ganas niy mmg ain suke tengok..=)

Asma Azuani said...

cite pirana tu memang takleh blah kan...yg paling latest ni part yg nak last-last tu macam tah pape..hehe.

KY said...

KY suka tengok citer2 mcm ni, huuuu best

hnahdy said...

@Ayie Abas kalau filem pasal lipas sampai bila2 hana xkan tengok..huhu

hnahdy said...

@Mieya Atiera bait? googlee kejap..hehe

hnahdy said...

@Miss Zahirah lama jugak kot.. tp best.. try tengok tau

hnahdy said...

@Asma Azuani suka piranha 1 lg.hehe

CikNana said...

oh my..tapi siuk nie tgk cte2 mcm nie..hehe..teriak teriak nie kalau masa cemas..he

maszmadi said...

haha, baru jer nak komen suruh tukar tajuk... dah sedar pulak.. hehe

CekbOlat-bOlat said...

yang lautt tu seramm >,<

cer tiba2 jtuh tgh2 laut ? ada tarik2 kaki . aummmm .. *tutup mata*

Kesuma Angsana said...

ada yg x pernah KA tgk lagi ni

chemie said...

heheh tunggu la aku jadi tuan direktor nanti,
filem aku nanti tajuknya

"the return of the dugung"

haha lawak ja no

Hanis MY said...

ular tu sangat menggelikan yg lain pun takut jugak, kalau lalu sungai je mesti fikir ada buaya tak haha

محمد رازيق said...

blacksheep tu tak boleh bla.. hehe. jarang ada citer berdasarkan tumbuhan. hehe

Cik Imie fatiema said...

cerita anaconda pun best gak..tapi anak saya suka tengok pingu ehehe

HannaNana Swift said...

anaconda best. haha

Dátiles.Dulces.HafRizah said...

citer yg mempengaruhi saya pulak bukan hewan..tapi vampire..TWILIGHT. ahakss :)

"dengan segala hormatnya
tuan,puan,datok,datin diundang
melawat Blog Rasmi
!Datiles Dulces! HafRizah....
terima kasih =) "
"

Mrs Velentine said...

anakonda tu eyg bikin takut..

cweet pinky said...

hahaha , macam mana mulut sheep tuh nak ragut manusia , dahsyat , yang laen sume dah pernh tgk , hahaha , pernah tgk komodo ??

Nick Nashram said...

filem E.T best jugak tau..tapi haiwan versi alien..huhu

CintaZulaikha said...

huhuhu, kan..adik akak spi takut nak mandi laut mengenangkan ceta jaws tuh...hadoiii lah haii~~

Tihara said...

as salam

imaginasi over sangat omptih ni..mostly yahudi kut..hurmm

hnahdy said...

@cweet pinky komodo? mcm pernah dengar.. tengok utube jap.hehe

hnahdy said...

@Dátiles.Dulces.HafRizah eh2 ada link.hehe

hnahdy said...

@Cik Imie fatiema pengu ni pun pelik gak.. xda suara tapi budak2 suka.. hana pun suka..

hnahdy said...

@محمد رازيق a'a kan tumbuhan xda ceta la..

hnahdy said...

@chemie pun boleh..:)

Si Matatajam said...

Semua M tak mau tengok..ha ha tak suka la..

Si Matatajam said...

My lucky number here..999...done follow here.

Myra Jay said...

Bila layan filem seram melibatkan haiwan-terus rasa trauma :D

Tp kalau kucing camtu gak, memang berterabur lari abes :D

aming said...

hai hijau duniaku..hhoho

myu said...

hohoho

Bitt (double IS) said...

pengaruh filem selalu menakutkan tau..hehhehe

kalau taktengok filem pon nampak hanjing saya rasa nak larikk jugak...agaggaga nampak sangat memang penakut kan ;)

saya pernah tengok dlm youtube bila kucing cakar di dada seorg perempuan boleh menyebabkan worm inside body...huh scary...

Rozuan Ismail said...

suka yg poppers penguin.

wantie said...

dalam banyak banyak filem tu.filem anaconda yg tak suka. sebab ganas sangat dia makan org.menci...

reenapple said...

erkk.. pernah tgok anaconda je

cerita best said...

Asalamualaikum...sori le pakjoe lambat terjah maklum la tgh final exam kt kolej hahah....nie dh abis dh blh le terjah cm dlu blk hhahahaha

ANNA MARIANA said...

eee...semuanya menakutkan.. x dapat bayangkan tetiba di serang...waaaa, menangis x berlagu jawapnya..

QasehnyaRania said...

semua tak mo tgk..kureng minat,boleh:D

Sarah Mohd Saleh said...

suke tgk sume crite cemtu,tp rogue tu mcm xbrape nak ori laaa efek diee,yg black sheep tu xpena tgk lg

PinkUmmi said...

salam singgah dan follow blog ijau yg shomel sbb ade CJ7

KorN said...

haha.. imaginasi tinggi betul lah hana ni.. kemana2 saja pergi mesti nak teringat kann

Jna marcello said...

SEMUA SUPERB!!!

Cik Nur said...

semua macam seram2 kecuali biri2 tu..hihihi...

jaakechik said...

yg lain sume dah tgk, yg last tu jer belom tgk lagi...

andrew hong said...

menarik..yg pernah tgk cma anaconda ja..huhu

nik ros said...

sia tak suka sgt tgk citer haiwan ni. tapi kebanyakan citer mcm seram jea ni..hehe

lynndAmya said...

hahaha coOl, mula2 bukak igtkan filem yg guna haiwan2 yg comel mcm kucing or anjing, rupanya2 haiwan2 ganas, hahaha tp best ! sy dh tgk smua movie di atas..best2...:D

Aishah Jahirah said...

akak geli la tgk anaconda tu hana...heheh

Suara Hati said...

sy suka tengok movie macam ni .

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...