Program Susu Sekolah @ SK Sampadi 2013


Program Susu Sekolah (PSS) bertujuan untuk meningkatkan taraf kesihatan dan pemakanan murid sekolah rendah bagi memastikan pertumbuhan fizikal, kesihatan mental dan kesihatan umum murid sekolah bertambah baik. PSS juga bertujuan menggalakkan murid meminum susu di peringkat awal.

Hana bersama-sama dengan seorang cikgu yang berbaju biru dalam gambar di bawah tu ditugaskan untuk memberi susu kotak kepada murid di sekolah SK Sampadi pada hari Isnin, Rabu dan Jumaat. Jom check it out..

 Nak ambik kau.. besar gedabak Hana letak gambar.. hahaha

*Takut pula rasa bila tengok muka sendiri

Bak kata  +Ayie Abas  "automatik teringat pada iklan susu percuma untuk murid-murid yang disiarka kat tv tu"

Sebenarnya itu pun first expression Hana juga.. Siapa tah pelakon yang jadi cikgu tu? Sebenarnya edak le terang satu per satu. Bagitau je secara spontan..  Tak sangka kan Hana berada di tempat tu. hehe Hana rasa macam Hana patut beratur dan ambik susu kotak je lepas tu bagi kat kawan. Sebab Hana tak minum susu.. hehe

Hana kalau di suruh baru Hana buat. Maklumlah cikgu baru, shy shy cat lagi. hahaha Perasaan Hana ni berkobar-kobar juga nak handle sorang-sorang tapi belum ada keberanian. Yela.. Hana pun nak belajar buat sendiri tak perlu di suruh-suruh. Tapi itu lah, sebab Hana ni lebih kurang macam orang bawahan "budak kecik" lagi jadi Hana lebih selesa di suruh.. hehe Ish ish ish Hana Hana..tak apa-apa, kita  ambik mood cikgu baru dulu. Erk..padahal dah 2 bulan sudah.. hehe

Terima kasih sebab tolong anakanda yang shy shy cat ini :)

Bersama dengan warden asrama, yang bertudung biru tu cikgu batch Hana juga


31 orang dah komen :

trah zain said...

adik sy excited dpt susu kotak ni, mcmla xprnh mnum, tp sbb dpt dr cg kot jd obses,, xphm,,haha

Ayie Abas said...

assalamualaikum...hana :)

almy nadia pelakon dlm iklan tu..hehe

mula2 tgok iklan tu..ayie ingatkan cikgu betul sbb suara dan gaya dia mmg mcm cikgu...haha

last2...tgok hana pulak jadi mcm dlm iklan susu percuma tu..adeehhh...haha. :P

tapi bila ayie tgok anak sedara..diaorg kata x dpt pun susu percuma sekolah nih? hanya sekolah2 tertentu jer ke yg dpt..hana?

Maria Firdz said...

Itulah.. Kita cikgu bru..tak kan nak memandai lak kkn... Tggu diarahkn juga bru buat.. Hehe.. Teringat susu kotak terima berkotak2 zmn sklh rndh dulu...

Puan Ezy said...

susu kotak i bet.
dlu ms sklh sllu je berebut nk susu kotak haha

hana hadi said...

@Ayie Abas
a'a almy nadia..hahaha

susu kotak untuk sekolah luar bandar ja..

hana hadi said...

@trah zain a'a kan baru hana perasan pasal ni..huhu

Yumida Huda said...

beznye dpt susu kotak
tringat zaman skolah menengah
bila de susu kotak masa lunch terus berebut2 nak ke dewan mkn

Leeza dayasari [santai leeza] said...

sek akak pun ada program nie.

luqman zakaria said...

ala..keja dua bulan tuh kire baru lah tuh..hehe

Azie Namico said...

salam cikgu !
mesti seronok kan...meriah !!
kalau azie pergi sana agak2 dapat tak...kekeke

juanz said...

hana... nak jgk bole?

akmaL said...

sy pernah dpt susu ni zaman sekolah rendah dulu..excited gile dapat benda cikgu bagi free :P

lynndamya said...

Salam.
hahaha bace entry ni dh memang terus terbayang iklan tu tau, hihihi.. :D

Zawiah said...

susu kotak ni utk sek terpilih jer yer ...

Cik Itah@RRP said...

masa sy sekolah rendah dulu..sy suka sangat minum susu ni..sedapp haha

Azlan Strider said...

dulu time sekolah everytime dapat susu mesti rasa seronok..

p/s: follow sini

Regards,
-Strider-

♥ Miss Hearty ♥ said...

nak jugak susu kotak tu ! hehe

btw, jom jadi sponsor untuk mini GA by Miss Hearty
http://heartylolipop.blogspot.com/2013/09/pencarian-sponsor-untuk-mini-giveaway.html

aswadz said...

aku pun x minum sgt susu kotak time sekolah dlu. tp time lori milo dtg, laju pulak aku beratur.

dear xila said...

ehem2 apa nama cikgu muka fahrin ahmad tu kekekeke

hana hadi said...

@dear xila
haha sama2.. hana pun kalau lori milo.. laju je beratur

hana hadi said...

@Zawiah
sekolah luar bandar je kot rasanya...

hana hadi said...

@juanz
boleh.. datang la sini :) hana bagi 2 kotak..hehe

hana hadi said...

@Azie Namico
dapat2.. datang sini dulu.. hehe

NANG NOR AZIMAH LONG NADZRI said...

ingat kecik2 dulu kat sekolah , selalu dapat susu kotak ni...sebab memang suka minum , selalu ambik banyak...pastu bawak balik , bagi adik-adik...hahaha

Tinta Lana said...

Assalamualaikum.

Err..hana, teringat program RMT zmn sekolah rendah dulu..rncgn mknn tmbhn tak silap..utk murid2 dri keluarga kurg berkemampuan.

Tapi biasanya, yg mampu yang lebih2,mcm lana..huhu..kdg2 ada mknn lebih,air kotak lebih, cikgu suruh siapa nk pergi, pergi kantin. Laju je lana pergi..sedap air kotak ceklat time tu,hihihi :D

Dianaa said...

dulu tak dpt RMT. kwn yg dpt RMT bagi susu coklat yg diorg dpt. sedap oh

Mizz ErMa said...

tingat pulak kenangan time dpt susu kotak free kt sek ritu..suka3, hihi

are_lin@yu said...

alahai kiutnya kamu ;-)

Hanih Borhan said...

Lainnya muka tak pakai spek, haha...

ANNA MARIANA said...

wah, seronoknya dapat susu kotak..
apa2pon cikgu hana memang meletup..
comel sangat :)

Cik Kay Jue said...

shy shy cat.. hehe.. biasa la masih baru.. heee

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...