Jamuan Mama ( Tutor Peribadi )


Tanggal 2 Mei 2011 hari isnin bertempat di kediaman Mama ( Puan Hajjah Salema binti Ahmad), kami satu kelas telah mengadakan jamuan perpisahan Mama yang kami sayangi. Jamuan nie diadakan pada waktu malam dalam kul 8 hingga kul 1pagi (ikut jam kat umah.hehe). Jauh gak la dari Institut Pendidikan Guru Kampus Kota Bharu (IPG KKB) dalam 30 minit

Jamuan nie berjalan dengan lancar jah..cuma da la sedikit cabaran2 yaang perlu ditempuhi..Biasalah nak wat sesuatu majlis bukannya senang malam plak tuu kan..Tipu la ku cakap kalu nak wat sesuatu perkara yang melibatkan ramai orang xda cabaran.. K lah bukan ku nak cakap pasal cabaran. Ku nak menceritakan peristiwa yang berlaku time jamuan Mama berlangsung..

Setiap jamuan mesti da makanan yang sedap2 tol x..hehehe nak tengok??? jom...


Eh2 pic air dulu yang di postnyee... Air sirap jee.huh pa kes.. Korang jgn air nie la yang menghilangkan dahaga setelah 30min perjalanan kami tau.. sirap air..fuh best..

Haa nie la lauk pauk yang sedap2. sapa masak? Mama yang cadangkan pkai catering je..senang xyah susah2 basuh pinggan..paham2 je kan anak2 mama nie malas basuh pinggan..hehe (lawak ja lah)

Alamak terlupa nak ambik pic satay..satay tu yang sedap sebanarnya.. kusyuk mkan sampai lupa nak snap pic satay..Antara suma lauk2 nie lauk yang paling sedap adalah...kesemua lauk di atas.. Memang sedap lah..sampai satay pun muat 2 cucuk je dalam perut ku..dah xmuat dah yang len2 sebab mkan nasi bnyak sangat.. Ayam nie ayang dari Radix tau. Bukan ayam biasa..Patut sedap
Tapi pa2 pun sempat je snap gambar sebelum baca doa makan.hehehe


XSabar2 la 2 nak mkan..

Dah habis makan. rehat2 jap..rehat2 dekat mkan gak..confirm sikit ambik ayam sikit2 ambik daging..

Tapi da ja yang nak bergambar..bialasah mmg kelas ku n bergambar xleh dipisahkan..


Nie lelaki lelaki macho kelas ku..



yang nie awek2 cun kat kelas ku..yang paling cun skali kat kelas tuu.ku ler..huhu tengok ku yang berdiri kat belakang pkai baju hijau. HIJAU tuu. Korang tengok betol2 cun apa..hahaha


Nie dekat tingkat atas umah Mama. Time makan tadi kat tingkat bawah.. nampak biasa ja kat tingkat bawak..Kata Mama kat tingkat bawah tuu oarang slalu wat sembahyang berjemaah. Owh, patut lapang.. Tapi kat tingkat atas mcm dalam pic tepi tu la..cantik sangat..bersih n kemas..Like like..


Time nie kami menyanyi lagu khas untuk Mama.. Lagu di gubah oleh Freda Rinya Ak Nok n Rumatenya Hantzebra James .Yang mna satu nie..Alaa yang cute cute tuu. barisan no 2 yang angkat tangan tuu Freda (sarawak).. Yang sebelah Mama pkai baju hitam tuu Hantzebra ( sabah) dia bab2 lagu nah ko la buat..hehehe xlah..dia mmg suka wat lagu xyang suruh paksa2..



haaa cari la mana pengubah lagu tuu..

2 orang dah komen :

Ila said...

dapat makan,daapt jumpa kekawan..mesti best kan..adik,boleh tak remove wod verification tu,senang nanti sesiapa nak komen..ini caranya kalau tak tahu yer..Tak nak word verification dikotak komen mekasih

Onitsuka_hana said...

tq..hana baru tau..hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...