Majic Mirror

 Pernah dengar x cerita Snow White? Klu pernah dengar mesti korang tau ayat nie

Magic mirror, who are the most beautiful in the world?

pernah x? Ayat tu Ahli Sihir yang tanya kat Majic Mirror kesayangan dia kan? Majic Mirror tu pun tunjuk la gambar Snow White. Ahli Sihir tu pun jeles dengan kecantikan Snow White kemudian membunuh Snow White tersebut dan bla...bla...bla...

Motif ku bukan nak ceta pasal Snow White tapi nak ceta pasal Majic Mirror a.k.a Cermin Ajaib. Cermin nie adalah satu alat kesayangan perempuan. Tol x? Haruslaa.. nak p kedai depan umah tengok cermin dulu. Time zaman sekolah rendah darjah 4 sampai la sekolah menengah.. mesti da bawa cermin kecik p sekolah.. Bukan ku ek.. da la member2 yang bawa. ku tumpang suluh muka ja kat cermin member ku tu..hahaha.

Da gak cermin yang menipu. Kita tengok cermin nampak muka kita gemuk skit, tengok cermin yang nie nampak muka ok plak..So klu nak pilih cermin pilih cermin yang molek skit. Klu nak sedapkan hati korang pilih cermin yang menampakkan diri korang kurus.hehe hari2 tengok cermin kan..kan..Padahal struktur cermin tu xbetol.

Lagi satu pasal cermin.. Korang klu nak beli cermin ka beli yang besar terus jgn beli yang kecik. Xpuas tengok.. Beli la se lori cermin kecik pun mesti xpuas gak lah..Terutamaya perempuan.hikhik Macam ku gak la..Alang2 nak beli biar bleh nampak dari atas kepala sampai tapak kaki. Fuh, puas giler tengok cermin.

Cermin lagi..Korang check bilik korang da berapa cermin? 1 ja? puas x tengok.. puas tu mmg puas tapi klu da 2 cermin lagi puas.sebabnya.. kedudukan cermin korang tu xstrategik maksudnya.. terlindung cahaya, ganguan perabut lain.. berkongsi ngan adik beradik yang duk satu bilik. Macam serabut kan..

Cuba klu korang da 2 cermin. Cermin pertama mmg untuk mula2 korang nak tengok sebelum kuar .. Pas korang siap2 suma.. korang nak kuar dari bilik korang tengok cermin ke2 plak..mesti puas hati. Klu tengok cermin pertama macam da yang xlengkap ja..Tah la ku rasa macam 2.np ek..

Dalam bilik ku pun ada 3 cermin. Bukan cermin suluh muka, cermin suluh dari atas sampai lutut. haha Mmg mencapai tahap kepuasan yang tinggi. Keyakinan pun bertambah. Erk.. da kena mengena ka? Dekat ruang tamu ada 1cermin.

Dalam rumah ku pun ada 9 cermin. Ruang tengah da 2 cermin, Bilik mak ada 1 cermin, bilik belakang da 1 cermin, dapur da 1 cermin...hahaha Klu dari luar nak masuk minum air kat dapur. ku kena lalui 4 cermin. Asyik2 tengok cermin (eleh korang kat sekolah cm2 gak kan. kat bagunan slalunya pihak sekolah akan letak cermin lalu depan cermin mesti nak toleh skit, skit pun jadilah nak, tengok lama2 malu kat owg lalu lalang.).

Antara ke 9 9 cermin tadi. Mana satu Majic Mirror


Entry akan datang...

6 orang dah komen :

kajaharuna said...

penting cermin siang malam..

paling suka tengok cermin kereta. sebab kulit nampak gebu.. hehe

ZORA said...

cermin3...tanpa cermin,tak kenal siapa kita..hahaha

Bui Junaidi said...

perempuan dgn cermin ibarat isi dengan kuku..

Aishah Jahirah(cik aisha) said...

betol la setiap cermin tu berbeza.....ada yg nmpk kurus, ada nmpk gemuk,ada nmpk kulit mkin cantik,ada nmpk kulit teruk.jgn tertipu dgn cermin...

Onitsuka_hana said...

kajaharuna : a'a kn cermin keta nmpk kulit gebu.hehe

zora : ayat mendalam yee

bui : btol3

aishah : cermin menipu

Remy hazza said...

inilah magic nya ye.....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...