Siapa pernah tengok sitkom ni?


F.R.I.E.N.D.S 


Zaman sekolah rendah  era 90-an. Siapa pernah tengok?

F.R.I.E.N.D.S ni sebaris dengan cerita-cerita popular seperti Charmed dan Sabrina the Teenage Witch. Hana sebut 2 cerita omputeh tu ja sebab cerita tu yang hana suka tengok :)

Adik Hana yang berumur 18 tahun pun tak tahu menahu pasal cerita ni. Tengok.. betapa lamanya cerita ni.. Dengar lagu I'll Be There For You iaitu lagu tema sitkom ni terus mengadap televisyen. Mau tak rabun . kecik-kecik mengadap televisyen, semua cerita Hana tengok. Tapi itu dulu...

Sekarang Hanalah paling ketinggalan dalam cerita-cerita terbaru kat televisyen. Setia Hujung Nyawa, Abu Dhabi apa tah, Cinta Qaseh, Vanila Coklat (baru hana tu cerita tu ulangan) dan lain-lain lagi. Semua tu cerita popular kat televisyen tapi tak terlintas pun nak tengok. Ini semuanya.. poyoo gara-gara terlebih excited menonton televisyen masa kecik-kecik dulu sampai tiada excited sudah nak menonton televisyen bila dah besar.

P/s  : Tahniah kepada Syifa kerana memperolehi keputusan yang cemerlang dalam SPM Hana harap dia dapat mengejar cita-citanya dalam bidang perubatan. Tapi Hana nak dia dapat TESL. Biar adik beradik jadi pendidik :)


31 orang dah komen :

Mohd Ridzwan Abdullah said...

Hahaha...sapa yg tak igt dgn cerita tuh. Tringat zaman skolah dulu2 kan... :) dok layan citer tuh, lps tuh share ngan kawan2 kat skolah...hehe

LiLy @ MaMaQiStInA said...

Suka juga tengok citer Friends ni...Best..

Tahniah buat adik Hana..moga terus cemerlang..

my notes said...

assalamualaikum ... ada sitcom friends masa zaman saya remaja ... salah seorang pelakonnya courtney , janda brad pitt ...

Ayie Abas said...

salam hana :)

ayie suka tgok citer Sabrina the Teenage Witch dulu...hehe ^^

boni kacak said...

ingat..hahaha. dulu selalu tengok.. adeh. dia mengingatkan pada kenangan pulak.hehehe

puteri kasih said...

teringat zaman sekolah dulu..semua rakan sekelas pun layan cerita yang sama..hehe

nuyui a.k.a miss YUI said...

yui tak tgk..huhuh

Diana Azis said...

Friend, Charmed, Sabrina the teenage witch agak lama dan adik2 zaman sekarang tak pernah menontonnya. kalau tanya beverly hills 90210 lagi la kan..Ahaha..lagi satu sama la kita berdua, cerita sekarang kat TV pun dah jarang nak layan..

Tihara said...

akak selalu tgk, masa tu akak umo 18 thn kot :)

nik ros said...

citer zaman2 remaja tu. tapi sis jrg gak tgk. sebab suka lagi tgk citer cina..hehe

~didiey~ said...

pernah pernah!!!
sabrina n the teenage witch pown syok layan..hehe

hana hadi said...

@nuyui a.k.a miss YUI
xtengok? fames tuu.. hehe yui lahir tahun lain kot

Diari Si Froggie said...

Zaman kita citer friends nie sama macam citer sabrina tu.. selalu tengok jugak dulu2.. sekarang aida pun macam hana banyak cerita tertinggal dah.. hehe. Eh syifa dapat berapa SPM?

*Hana ada tanya aida ape2 tak? pasal google ke.. ke aida silap org. haha.. rasa macam hana ada tanya aida pasal google.. :P

ANISRAHIM said...

Penah2, dulu suka cerita2 camni, dulu suka cita yang ada lindsay lohan dan hilary duff =)

Kesuma Angsana said...

suka2 mmg best kan !

are_lin@yu said...

mcm best..tp xpnh tgk lg.huhu

CaDLyNN said...

samela kite pon tak sempat nk tgk tv..blog ni pon da terabai..huaaaaaa

Qu azniza ;) said...

tahniah pada syifaaa

Nurul Hidayah said...

ingat2 lupa citer F.R.I.E.N.D.S
nnt nk try utube la^^

izan mama mia said...

pernah gak tgk..teringat zaman muda..

Kak Ta said...

hai done follow, sy dtg dari blog jaakechik

Ima Azwan said...

FRIENDS tak penah tgk. kalau sabrina memang slalu duk depan tv. tak berganjak sikit pun.. AHAHAH

HafRizah@Dátiles.Dulces said...

Akk Memang peminat friends n sabrina the teenage witch... tak same mcm citer zmn skrg kn...

Lyeen De Syifa said...

pernah tgok..ahhahaha..:) tiba2 rasa mcm muda sgt2..eh?hahaha

Nick Nashram said...

drama omputih sume saya download..sama jugak drama korea..drama melayu x layan..hahah

p/s:elok la kalo nak amik kos tesl..boleh jadi cikgu bi :)

Alia Laila said...

Alamak mengamit kenangan betul la entry ni. Hehe teringat jugak cerita tu. Lani pun suka tengok tv jugak. Tapi tak follow pun cerita-cerita kat tv, tengok kadang-kadang ja. Hehe :D

NamaTercicirNtahDimana said...

kenangan doludolu :) Rumpai laut MURAH

ayut said...

dulu berkurun lma pernah tgk..suker sgt...pastu tak ingat dh skrg..hihihi

MaYa MustWany said...

aah dulu masa kecik layan coz kakak mas dok layan..

Remy hazza said...

remy membesar dgn sitcom nie........

baby comel said...

kita kita, ye kita dlu selalu layan friend. hehehe, best pe. tp skg dh tak ingat pun cite tu camne. kekek

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...