WEEEHU! GIVEAWAY PGGP & DAKU AMAT


Daku Amat Menyintai Mu

WEEEHU! Hana dah join. Anda bila lagi?

SYARAT-SYARAT PENYERTAAN

WAJIB follow blog PGGP & DAKU AMAT dan LIKE fanpage Facebook
      - Putera Gahara Gagah Perkasa
      - Daku Amat Menyintai Mu
Buat entry bertajuk - WEEEHU! GIVEAWAY PGGP & DAKU AMAT 
Copy BANNER GA dan GAMBAR HADIAH dan paste ke dalam entry korang
Masukkan ke-8 syarat penyertaan di dalam entry korang.
Saiz banner dan gambar hadiah MESTILAH saiz yang telah DITETAPKAN (Tengok blog penganjur ye)
Tag 5 rakan blogger lain (pastikan mereka tahu ditag).
Tinggalkan URL entry yang dah siap dalam ruang komen GA penganjur.
Terbuka kepada semua blogger warga Malaysia.

HADIAH-HADIAHNYA

Daku Amat Menyintai Mu

SEJARAH UNTUK SIAPKAN ENTRI GIVEAWAY

Pada mulanya, Hana tak tau nak buat button like pada syarat pertama tu.. Nak kena print skrin ka gambar dan button like tu? buat je lah kan.. Untuk syarat pertama Hana habiskan masa 2 jam lebih untuk print skrin, delete, undo, edit gambar nak letak sebelah menyebelah macam entri penganjur contest ni. Keserabutan di situ. Lepas Hana siapkan syarat pertama baru hana terfikir nak cari tutorial Letak Button Like Dalam Entri Blog

Ceaah.. ada rupanya tutorial ni. Kalau Hana tahu pasal ni, tak payah la nak print skrin segala bagai. Hahaha Hana gelak kat diri sendiri. Rugi Hana tak print skrin buttton like yang Hana buat manual tu. Hahaha. Hana ambik keputusan untuk siapkan entri contest ni keesokan harinya dengan menggunakan tutorial Letak Button Like Dalam Entri. hahaha

Hari ni (hari ni 18/3/13), Hana lengkapkan entri giveaway ni. Tak kira, Hana nak publish hari ni gak tapi jam menunjukkan pukul 1.15 pagi 19/3/13. Arrgghh nak tahu kenapa tak sempat nak publish? sebab..... Hana tak pandai nak buat gambar dan nama page macam entri penganjur tu. Dah cuba berapa kali dah tapi gambar page Daku Amat ada kat bawah. Huh, tak cantik, Setelah bebarapa jam ambik masa nak setting cantik-cantik akhirnya Hana ambik keputusan tak nak letak gambar, letak nama ja. hehehe Hana rasa gambar, nama page dan button like tu satu set la. Tapi tiada tutorial pun. Heran.. kena tanya penganjur giveaway +Ayie Abas 

Last sekali Hana nak tag +Sheila Salim , +Cik Pena , +Mimie Najib+Diari Si Froggie dan +Nurzakiah Hanum. Warganegara Malaysia kan. Agak-agak diorang ni dah kena tag ke belum. hehe


12 orang dah komen :

boni kacak said...

hehehe.. selamat bersegmen tau hana :)

Ayie Abas said...

salam hana :)

WAAAAHHH...sungguh mengujakan! ada 2 sebab...pertama entry yg lengkap dan sempurna cukup syarat..kedua, usaha dan kesungguhan hana buat ayie terkesan...terharu sgt2.

terima kasih hana...join GA ayie...:)

sebenarnya fanpage like fb...peserta x perlu buat mcm yg ayie buat tu...hehe. cukup sekadar taip nama fanpage PGGP & DAKU AMAT dan letak kan linknya je.

Nurzakiah Hanum said...

salam
singgah pagi selasa...

ANNA MARIANA said...

salam..
good luck hana...
chaiyookk...

Sheila Salim said...

Assalamualaikum hana. hehhe good luck dear. heee. sheila dah ditag oleh kamu. hahahahhahaha :)

hana hadi said...

@Ayie Abas
kira lengkap la ni.. yess haha tq2. kalau xda giveaway ayie ni sampai skrang hana xtau wujudnya tutorial button like dlm entry

Diari Si Froggie said...

wah hana pun join.. aida otw jugak nie nak join. tanda support ayie :) selamat bersegmen dan good luck hana..

jaakechik said...

selamat bersegmen ya hana....gud luck!

Ahsfantasy Ryu said...

Semoga berjaya, :)

~didiey~ said...

wah!!! dpt bantal lah..nak nak

Diana Azis said...

Salam singgah..dari GA yang sama..best of luck :)

http://dianaazisworld.blogspot.com/2013/03/weeehu-giveaway-pggp-daku-amat.html

husna zahidi said...

Salam Sayyidul Ayyam..=)
jenjalan sini..jg dr segmen yg sama..
http://husnazahidi.blogspot.com/2013/03/weeehu-giveaway-pggp-daku-amat.html

maaf sebab amek masa nk jejak sini..
x salah kan nk singgah up trafik sini..huehuehau..=D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...