Kasihan perempuan ini disebabkan facial treatment


"Dia pakai produk ni cantik je muka dia, nak beli lah"

Asal tengok orang berkulit cantik, semua nak tiru semua nak cuba. Ingat semua orang jenis kulit sama ke?. Lagi satu jangan mudah terpengaruh dengan produk-produk kecantikan. Putih dalam masa 7 hari? Wow amazing...

Itu produk merkuri ok. Putih tetap putih (muka tangan tak sama warna) tapi struktur kulit akan jadi sensitif dan akan menyebabkan produk tu tak sesuai untuk korang. Bila korang tukar produk. Korang akan dapat kesan sampingan daripada produk tersebut. Kekurangan berkulit cerah KLIK SINI

Nampak tak Hana emo di situ. Hana emo sebab Hana kesian kat korang. bukan nak kata Hana cakap pandai ke apa ke.. (Sekarang produk memutihkan kulit hangat diperkataan, jadi hana sebut pasal putih je lah) .Hana tak boleh la tengok benda-benda macam dalam gambar ni 

My-Skin-Ravaged-Allergic-Reaction-After-Facial-Experience_BEFORE-facial 
wajah asal

My-Skin-Ravaged-Allergic-Reaction-After-Facial-Experience_day-1-after-facial_COVER-2

Disebabkan oleh bahan yang digunakan dalam facial treatment

Dia post pasal ni pada 13 May 2013. Baru lagi kan..Kalau nak tahu lebih lanjut atau melihat dengan lebih jelas gambar selepas facial treatment sila KLIK SINI. Boleh tengok perkembangan dia dari  mula terjadi perkara ni hingga seterusnya.. Hana akan sentiasa mengikuti perkembangan dia..

Hana terlintas nak buat entri ni sebab terjumpa entri ni dari blog Miss Hearty Jadi hana pun ke blog utama sumber ni iaitu  bunbunmakeuptips untuk mendapatkan kebenaran untuk share apa yang di alami oleh si pemilik blog ini. Hana sangat-sangat simpati dengannya..

P/S : Macam kasar pula bahasa Hana kali ni.. tapi tak kan.. hehe

49 orang dah komen :

MaYa MustWany said...

kesian kan tengok dia..asal dah cantik , tapi biasalah manusia tak puas..semoga dia cepat sembuh lik

fara lulu ^^ said...

new york skincare yang femes tu pon xboleh pecaye tau. Ade org dah pernah kene

Lyeen De Syifa said...

aduh..mcm siksa je..T_T

Ayie Abas said...

assalamualaikum..hana :)

nampak mcm ruam jer kan...kalau dipicit agak2 keluar nanah tak tu?

kulit hana dah memang putih melepak kn..x perlu pakai krim pemutih lagi..

kopi pasta said...

Dah ushya blog amoi tu. Gulp, teruk bebenor muka jadi macam tu... berhati2 memilih produk2 kecantikan. banyak2 kat pasaran, indah khabar dari rupa...

Amanina Mads said...

takutnya nk try produk baru kt mana2...huhu
biarlah kalau tak cantik pon

Dhia Dirham said...

Kesian dia..

ANNA MARIANA said...

alahai. takut pula anna nengoknya..
jap nak terjah tengok..
thanks sharing hana :)

NinaAz said...

Kesiannyaaaa

NinaAz said...

N8na dah tgk blog amoi tu. Kesiannya kt dia. Huhuhu... tak pasal2 kan jd cm tu. Tp. Kulit hana putih cantik. Bagi aura putih kt nina sikittt. Hikhik

~ Cik LuLu ~ said...

aduhai..baru nak try beli produk pemutihan ney..hohoho..terus tak jd oww..scare

Tedi said...

kasihan.. moga2 x melarat

Mimie Najib said...

assalamualaikum hana..
alahai..takutnya tgk muka yang naik camtu.. mau rasa menyesal kalau jd macam tu kan..
mcm sy sndiri la, kulit muka sangat3 sensitif..dari kecik.. haritu guna produk sapi, sekali muka nyaris2 nak mcm tu..last2 tukar olay balik..hnya olay je yng bersesuaian.. so, kita xleh nak ikut2 orang sangat tntang produk ni..haritu saya tukar pun sebab olay selalu xde kat psaran..bukan saja2 nak cantik..ngeri kalau muka jadi camtu..

latifah zainal said...

pengajaran utk kita semua agar tidak mudah percaya dgn produk2 kcntikan yang berlambak dipasaran.bila difikir2 banyak yang x logik so berhati2lah..

Anum Shukri said...

ish...gerun tgk...
Alhamdulillah..produk2 yg akk guna xder masalah ni..

a'ah..akk kt pmas skrg..
hana kat mana skrg?bila posting?

Arra Ahmad said...

kesiannya..tp slh dia gak

Kesuma Angsana said...

gara2 nak cantik beginilah selalunyer

Tinta Lana said...

Assalamualaikum.

Hana..kesiannya dia..tgk perkembangan kat blog dia tdi.. dalam tempoh beberapa hari je jadi camtu..huhu.

Bila pula nak baiknya tu..

hana hadi said...

@Anum Shukri
owh. pasir mas tempat hana praktikum tahun lepas.. posting bulan 7 ni. tempat xtau lagi

krole said...

aduh bahaya jgk camni...kena berhati2 dgn produk skngni~~~

Maria Firdz said...

pengajaran utk wanita... Allah ciptakan kita dengan sebaik-baik kejadian...

NANG NOR AZIMAH LONG NADZRI said...

tak brani nak pakai produk yang tak biasa dengar or yang baru...hehe
takut kulit jadi lagi masalah , so baik pakai produk yang mmg dah biasa pakai..hehe

Aku Penghibur said...

aduhhh kesiannye.. kena hati2 lepas nie

S.K.A said...

sgt bhya..pnh bca sal produk muka yg ada bhan kimia, last2 effect ke tulang n mcm2 la..cian tgok yg jd mgsa..berhati2 la..

Siti(zoey) said...

pernah baca kat paper psl kes dia ni.sgt takut tau -.-'

cweet pinky said...

hihihi , betul tuh , CP pown tak beli sembarangan tapi produk aura white tuh cgt baek untuk kesihatan taw ... putih tuh CP tak pasti , bergantung pada orang kowt tapi jerawat badan hilang , keputihan dah tak teruk , period dah okei , seriously , puas hati , kulit pown makin sihat ...

lagk 1 , bg mereka yang nak jage kulit , vitamin C tuh pown okei , jz kena hati2 makan , jangan makan ngan udang ... sebaeknya sebelum tidur tuh makan la ...

btw , kesian pada empunya badan nih ...

sebenarnya produk kecantikan nih bergantung pada orang , kalaw nak betul2selamat , bagi yang betul2 berhati2 la , pergi ke klinik yang memg khas untuk kulit , tuh care paling berkesan , dye dapat bg ubat yang betul2 bersesuaian ngan kulit , ade satu tmpt nih my own teacher yang cadang ... klinik kulit la tapi CP dah tak ingat cb dlu tak amek port cgt pasal kulit , skg jer baru CP ade kesedaran sikit , hehehe !!

fuh ! panjang giler taip , hehehe !

eita said...

sayang nyer muka comel jadi macam tu

Niesa said...

erks..kesiannya..ssh nk ckp..huhuhu..

zeera lily said...

kesian sgt kn.. hoe cepat baik..
kena saman doc tu..

fyna said...

kesiannya dia. sayang muka tue kan.kena berhati-hati dengan produk yang digunakan.

hana hadi said...

@cweet pinky

janis makan2 ni mcm ok la. tapi produk krim2 ni.. . rasanya aurawhite kalau makan pun efek kat beberapa orag ja. sbb hana ada kawan dia makan aurawhite tu berat badan dia naik 6kb. bila berhenti berat turun 2 kg.. hehe.

hana pun kalau pasal kulit ni ada klinik khas. mahal tu mmg dah tapi asalkan selamat :)

Maria Menado~ said...

Tak kasar la... okay je... hana2. seram la tengok tu.. kesian dia... harap tak jadila pada kita.. biarla seadanya.

Tedi said...

camne kak Hana guna @hana hadi ni? testing, testing... hehehee

aisya said...

tengok jenis kulit jugak kot.. kalau ada certain chem yg tak sesuai, tu yg jadi mcm2 kesan sampingan tu.. kalau dah jumpa mana2 produk yg sesuai dgn kulit kita tu, stick je lah dgn yg tu.. nnti jadi lain pulak kalau asyik bertukar2 je.. huhu

Cik Kay Jue said...

da tgk da tdi.. teruk juga ea.. takutnyer..

Cik Kay Jue said...

da tgk da tdi.. teruk juga ea.. takutnyer..

hana hadi said...

@Cik Kay Jue
a'a teruk sangat.. tapi dia ka blogger kecantikan jadi lepas hilang benda tu dia akan tetap cuba produk2 lain

deno said...

kesiannya... itu la kan, bahaya juga rawatan wajah ni...

sal ya said...

betul tu. tgk org pakai mcm ok je. kena kat diri sendiri blm tentu sbb tak semua produk tu kena dgn kulit kita.

hana hadi said...

@sal ya
teringin tu mmg teringait tapi risau nak pakai..

Remy hazza said...

kena jumpa pakar dulu...analisis kulit muka sebelum buat treatment...takut2 nak cantik terus berpenyakit.....

QasehnyaRania said...

mangsa keadaan.
mudah terpengaruh satu sebab juga

*nantikan ye

Yana Khai(Tomok_Crazy_Ness) said...

aishhh... kite ni punye kasar² bkn sbb sebab facial treatment.. tp sbb effect cream doctor bg utk heal kan kite pnye alergic reaction..amek kau da mcm kulit telor mengelupas... xpe sabar... ciptaan ALLAH semua indah walau bgman rupe skali pon..ha kau berjela...hehehe...

hana hadi said...

@Yana Khai(Tomok_Crazy_Ness)
lepas je kulit mengelupas cantik lah kulit :)

jaakechik said...

kesian pulok tgk dia... x psl kulit yg dah sedia comel jd mcm tu pulak...

Nurlyla said...

baru fikir nk buat facial.. xjadi lh.. huhu,,, takot..

baby comel said...

kadang2 konfius sgt pe lah produk yg betul2 sesuai dgn kulit ni.

ejulz said...

kesian dia..

Terus doakan untuk sahabat ejulz ni k.. terima kasih "Doakan untuk dia"

Mieya Atiera said...

Moga-moga, kisaha beliau dapat dijadikan pengajaran dan teladan oleh semua agar berhati-hati semasa ingin membuat facial treatment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...