Keterujaan berkonvo - Topi jatuh


Raptai

Pertama kali berkonvo Konvokesyen IPG kali ke 3/2013 pada 27 Mei 2013 jadi tahap ke'teruja'an Hana masa tu berada di tahap merbahaya..hahaha Terasa satu penghormatan pula bila berjalan di atas red carpet dengan iringan muzik .hehe

Masa konvo ni lah Hana baru kenal. mortar board dan hood. Segala persiapan pemakaian jubah, hood (merah) dan mortal board (topi)  ke atas Hana dilakukan oleh mak. Rupanya hood dengan jubah tu asing. Hood tu kena lipat+pinkan dan setting bagi bagi cantik.


Yang tak menahannya mortar board Hana jatuh masa Hana tengah duduk padahal dah pin 4 jarum. Ganas betul Hana ni. Nasib baik jatuh masa tu, kalau jatuh masa tengah tunduk beri hormat kat atas pentas. Apa la nasib Hana agaknya, hehe

Tunggu Master pulak lah baru nak berkonvo semula.Insyaallah kalau ada rezeki :)

55 orang dah komen :

Miss Volvo said...

awwwwwwww malunyeeeeee :P

cik amal said...

amal bulan 9 ni.. hehe

Nurzakiah Hanum said...

seronoknya
tahniah2

Sheila Salim said...

Assalamualaikum hana, comelnya berpayunggg. ehh ganasnya. mujur tak jatuh masa tunduk hormat tu. hehehehe ;p *taniah hana yaaa

aidil Omar said...

tahniah dak tomei...dah konvoooo

latifah zainal said...

hehe...dah pin pun ley jatuh ea,dasyat jugak nie.btw tahniah hana...sweet je hana nie akak tgk..

Fiza Rahman said...

Nasib baik ☺☺

Kakzakie said...

Tak kisahlah Hana yg penting dah setel step ini. Tahniah moga terus sukses.

Nick Nashram said...

macam mana kalo kaki tersadung masa nak terima scroll tu? trauma seumur hidup..huhu

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

wahhh dah berkonvo.. tahniah :)

Silampuneon Neo said...

seronokkann konvo..rasa bahagia gila..tahniah hana :)

Tedi said...

tahniah! nanti Tedi pun nak ikut jejak langkah akak la.. hehehe.

Aku Penghibur said...

wahhhh tahniah !!! dah konvo dah.. seronoknye..lepas nie ke alam dunia pekerjaan pula

skulluv said...

itu pengalaman orang kata.hehe

my notes said...

kalau jatuh atas pentas , pasti ada yang ambilkan . heheheee

NANG NOR AZIMAH LONG NADZRI said...

mesti best kalau dh konvo :)
tak payah nak fikir esaimen , tapi kalau cikgu , cikgu kena fikir caamna nk berdepan dgn anak murid....kerenah diorang lagi buat kita sakit kepala banding dgn buat esaimen :P

Sarah Mohd Saleh said...

Hehe, dasat betul mortar tjatuh,pdhal dah 4 pin tselit. Rjnnye die smbng master :) btw tahniah konvo

NinaAz said...

hai adik cute. hihi. teringat zaman nina konvo dulu. teruja sungguh!

~Kak Nah Backyard (^_^)~ said...

tahniah Hana =)..thanks sudi follow n dah follow sini juga ..

~Kak Nah Backyard (^_^)~ said...

tahniah Hana =)..thanks sudi follow n dah follow sini juga ..

S.K.A said...

Assalam..tahniah la dh konvo :) he3..kalau jatuh atas pentas, awk bt la gaya2 skit..bru style..mcm dak2 uitm konvo he3..

Cik Eyra said...

wahhh..tahniah

Azie Namico said...

kuss semangat sib baik tak jatuh masa nak amek gulungan di atas pentas kalau tak..hai laa hana...do it again !hehehe

tahniah hana !next in sha allah eh !azie doakan semoga hana berjaya ya..

puteri kasih said...

tahniah hana..la cmna leh jatuh topi...hehehe

✿AINAA ROSEBERRY✿ said...

nasib baik time tu dia buat hal.. kalau masa tengah tunduk hormat masa ambil sijil topi tu jatuh, malunyaaaaaaaaaa... XD

adam rayyan said...

sweetnye...

adam rayyan said...

sweetnye..

adam rayyan said...

sweetnye...

Ayie Abas said...

assalamualaikum..hana :)

ayie pun baru tau topi tu nama mortar board...hehe :p

hana nampak awesome...weeeehu! :)

ANNA MARIANA said...

hahahhahaa..
apa2 pon tahniah hana :)

Maria Firdz said...

tahniah hana... selalu pikir topi jatuh msa seblum konvo, tapi mujur x jatuh... hehe

Budak Kampung said...

dah konvo si lesung pipit ni ek?tahniah warga hijau ^_^

syiela said...

nasib lagi.. kalau masa nk terima sijil mmg malu :)

nway tahniah ye :)

Cik Kay Jue said...

tahniah... bestnyer nak konvo gak... huhu..

faiq said...

nk smbung master ke? ramai kwn2 yang tgh smbung master kt upsi..diorg wat mse cuti..so x ganggu kerja

Dhia Dirham said...

Tahniah!

hana hadi said...

@Budak Kampung

hana ada lesung pipit? waah suka ni.. ada gak yang nampak lesung pipit secoet tu. hehehe

hana hadi said...

@faiq
tengah fikir2 macam tu gak. tapi nak kena keja dulu 2 3 tahun.. duit untuk master xcukup lagi

hana hadi said...

@Ayie Abas
weeehuuu... kita geng.hehe

cikgu Naman said...

tu la..nasib baik masa duduk..kalau masa tengah terima scroll mahu menangis..hehe

kalau ada orang nak photoshoot konvo bolehlah rekemen yang ni

apa² tahniah

fb.com/photoshootmurah

Kesuma Angsana said...

apapun tahniah yer dear.. malu tu tolak tepi ajelah hehehe

zeera lily said...

tahniah dah konvo..
btw, jmput follow blog sy =)

Kumbang Jingga said...

tahniah sbb dh konvoi

izan mama mia said...

TAHNIAH DH KONVO...

arin cat said...

tahniah dah konvo.,..
hades galok sgt nie sampai topi jatuh nie

Tinta Lana said...

Assalamualaikum.

Hanaaa! Tahniah ya! Berkonvo jugak akhirnya. Lana pun teringin nak naik lagi sekali..rindu nak pakai jubah lgi,hehehe

Amanina Mads said...

tahniah hana... ohh sp tu dok tmn mewah

ANISRAHIM said...

Amin...moga dipermudahkan hehe

excited ye :)

♥ Miss Hearty ♥ said...

congrates dear !:)

nmkhairulazlan said...

Alhamdulillah.. tahniah. Zaman saya konvo 2011, xde lagi hood tu.. jubah ngan topi je..

aswadz said...

seksa nak pakai jubah ngan hood. lg2 kalo kurus.

hana hadi said...

@aswadz
hahaha memang betul. jubah tu tak terletak elok.

Mimie Najib said...

tahniah hana..nasib sempat diselamatkan lagi ye..hehe

baby comel said...

bestnya berkonvo =) tahniah ye Hana

Cik Itah@Rama Rama Pendek said...

TAHNIAH...:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...