Harus Baca !!! Setting Komen Anda di Kotak Komen Google+


Jom Setting Komen anda di Kotak Komen Google+.

Ada bebarapa penguna Google+ yang tak setting komen bila meninggalkan komen di kotak komen google +. Faham tak kat situ. Contohnya :-

Hana penguna Google+. Hana komen blogger A. Blogger A ni guna kotak komen Google+ macam ini


Bila kita komen, secara automatik komen dan url blog yang dikomen tersebut akan terpapar di page google + kita. Betul kan?

Cuba bayangkan bila korang banyak komen kat kotak komen google+ ni. Ini akan menyebabkan page Google+ korang akan dipenuhi dengan link blogger yang korang komen tu. betul?

Jadi, bila Hana nak terjah blog korang bagi pengguna Google+, Hana tak tahu mana satu link blog korang, Bila Hana klik mana-mana link kadang-kadang rasa pelik, " Eh dia dah ubah wajah blog ke?" Padahal itu blog orang lain. Nampak tak kat situ?

Apa-apa pun. Kalau korang tak nak benda ni terjadi. Mari Hana ajar cara tak nak bagi link blog yang korang komen tu ada di Page Google+ korang.

Bila korang dah taip komen kat kotak komen Google +, Korang buat macam gambar di bawah ni


Dah siap
Jadi page Google+ korang tiada lah komen dan link blog yang di komen ni.

Kalau sekali sekala korang nak share komen korang tu kat page Google+ pun boleh. Tapi jangan sampai tak nampak link blog sendiri. Nanti susah orang lain nak kunjung blog korang..

P/s: Ada bebarapa blogger yang tak dapat komen blog Hana. Hana tak tahu kenapa..huhu


28 orang dah komen :

Nick Nashram said...

kadang2 tu kena scroll smpai ke bawah sebab nak cari link tuannye blog..lg masalah kalo tuan punye blog x penah share entri dia kat google+..huhu

Mohd Hakim Faiz said...

yea , memang sangat berkesan gna google+ komen nikan .. yg koman akan terpapar di post pengomen..

saya sudah gunanya

Hidayah said...

Kak dayah sampai skrg xabih explore pasal g+ .. selalu baca tips itu ini tapi tak terbuat jugak.. hikhik..

Waazin Aiman said...

kita tgh baca ni.. hehe..
Nak Cari Kerja? | Tazkirah | Wanita

caliph shuriken said...

walaupun sy x create google+ tapi kira ni nice sharing info laa ^^

myfirdz said...

Yup.. Peringatn yg bgus.. Sy mmg selalu buat gtu.. X publish kt g+

cik didiey said...

thank you hana sbb berkongsi :)

Tedi said...

tak guna google+ :)

Dhia Dirham said...

Oh mcm tu ye. Okeh terima kasih (**,)

faiq said...

komin kt blog ni ag sng..hehe

Tihara said...

akak tak berapa reti lagi guna gugel + ni..hehe

~Kak Nah Backyard (^_^)~ said...

singgah sini =)

Tinta Lana said...

Salam.

Oh..ok. Sblm ni, lana terus komen je,hehe.

Anum Shukri said...

thanks sudi berkongsi...tp belum berkesempatan nk guna lg..

Tedi said...

boleh komen tapi layout macam lari sikit..

Aku Penghibur said...

akhirnya ada juga penyelesaianye ..adehhh pening gn kotak google tu

shafiq said...

owh , macam tu ea , hehe , okay tengs :D

Remy hazza said...

remy pernah guna komen google+ nie...tapi problem bila susah nak cari link pengomen tu...last2 tukar pakai yg normal aje...... klik nama terus ke blog direct....

my notes said...

tak boleh guna google+ sbb dah kena hack lah . so terpaksa tutup google+ tuh ...

Mieya Atiera said...

Mieya tak reti nak gunakan Google plus nie. Sadisnya rasa T.T

Nur Hidayah Isa said...

hari tu ada try buat komen kat blog guna google+ tapi macam tak best jer terus tukar balik. hehehe. yg profile dah tukar google+ dah takleh tukar balik dah ke blogger profile. nk tak nak kena la guna. kena share link kat google+ kalo tak, susah orang nk gi kat blog kita sbb tak jmpe link. hehehe

istiqomah said...

haaa,,is ada google + ni,,tapi xreti nak guna,,sobsss

Kesuma Angsana said...

ok faham

S.K.A said...

sy xguna pn cm2..hu3 xnk peningkn kpala :)

hana hadi said...

@Nur Hidayah Isa
haaa betul tu.. mula2 mmg mmg xsahre langsung link kat google+. pastu pelik napa la org xkomen entry.. hehe

Mimie Najib said...

erm..betul..kadang tu ada juga tgk blog orng lain penuh ngan link blog orng lain..pening nak cari balik..

Siti fironika said...

tau tak mcm mn nak setlekan masalah 'readers tak boleh komen kat post entry tanpa gunakan account google+'?..

hana hadi said...

@Siti fironika
owh, boleh ja sebenarnya.. reader tu boleh pilih coment as ........ selain google+

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...