Pengaruh selebriti/artis


Rata-rata iklan kat televisyen mengunakan selebriti/artis untuk mempromosikan produk diorang. Lebih-lebih lagi, kalau selebriti/artis tu sedang meningkat naik. sebab apa? 

Sebab confirm-confirmlah ramai pengikut or peminat mudah terpengaruh dengan selebriti/artis tersebut dan meniru setiap apa yang diguna pakai oleh selebriti/artis tersebut. Tapi tak semua . Pengaruh selebriti/artis yang tak elok tu kita buang jauh-jauh ek.. kita ambil yang positif je..

Hana pun tak lari daripada pengaruh selebriti/artis. hehe Tapi Hana suka tengok je nak mengunakan pakai tu tak pasti lagi. Bab-bab nak men'try' ni Hana susah sikit.

Simplysiti
 http://mstar.com.my/archives/2013/3/15/mstar_hiburan/siti.jpg
teringin nak pakai product Simplysiti sebab nak cantik macam Siti Nurhaliza. hehe padahal Siti pun entah ke tidak dia pakai produk dia sendiri.

Krim Mustajab Pati Halia
 http://www.blogammar.com/wp-content/uploads/2012/04/Gambar-Nora-Danish-menunaikan-Umrah-590x590.jpg
Nak beli juga lah Krim Mustajab Pati Halia sebab Nora Danish guna krim ni badan dia kecil-kecil comel je kan.. Yeke dia guna?

*Erk, suka tengok Siti Nurhaliza dan Nora Danish :) 

Nampak tak permainan dia kat situ

Korang pun mesti ada jugak lah terpengaruh dengan selebriti/artis walaupun se'coet'. Kalau tak guna pakai pun mesti korang akan berangan-angan "kalau pakai itu mesti cantik/hensem macam dia"


35 orang dah komen :

maria firdz said...

X terpngaruh sbb dh mmg tahu artis mmg dh sedia lawa dan plakon iklan tu mmg sedia cntik.. Pakai dan beli ikut poket.. Hihi...

Nana Liena said...

biasalah pelaris..hehe.. marketing strategi..

Haruno Hana 하나 said...

hehe.. tak pernah cuba lagi produk2 tu.. :D tak tertarik sangat.. hehe

latifah zainal said...

tak dinafikan pengaruh selebriti tu penting untuk melariskan sesuatu produk.tu yg kita tengok je dah teringin nak beli.kdg2 produk tu biasa2 je tapi dah artis yg promote,kite pun ape lagi..tp skrg pgruh kak ton tu pun kuat jugak ooo..acaner tu..hehe

boni kacak said...

yelah.. saya hampir-hampir beli tongkat ali sebab terpengaruh iklan hamid gurkha.. "kalau tak pahit, bukan tongkat ali namanya" hahaha

nuyui a.k.a miss YUI said...

bab mustajab tu..lau plh yg berisi pastu nmpk hasilnya. pasti ramai tergoda =)

Si Matatajam said...

Jgn mudah terpedaya la ngan model2 dan duta2 cantik bagai tu...

Miss Zahirah said...

dorg dh mmg sedia cntik.. pakai ape pun mmg la cantik jgkkn..

deno said...

comel dua2 artis ni...!

MAY said...

Kdg2 dorg promo je lbh..

hana hadi said...

@latifah zainal
a'a kan,kak ton bukan artis tapi ramai pengikut. mungkin sebab kecomelan dia kon xpun cara dia cakap. hehe

Sarah Mohd Saleh said...

Heh. Tp deyrg ambk nora sbab prut die da mmg kempis.cer ambik sharifah aini,ha kau,tgk cemne peginye.mihmih

Tinta Lana said...

Salam.

Biasanya..lana tak beli produk sbb pengaruh artis..sama mcm hana, suka artis sbnrnya, tpi tuk beli produk yg diwakili diorg, tak kot,hehehe

Sebab dah faham fungsi selebriti. Mmg asasnya sbg daya penarik.

Azie Namico said...

hehehe...sama2...azie beli jugak...x kira...nak cantik punya pasal...atleast azie try...klu x okey then tengok jelah...hehehe

вʋввℓɛ ρσρƨ said...

hahahaa. sikett la.. tapi tak beli sebarangan.. tak mampu stu lgi :) artis mmg dah sedia ada lawa..

Sigaret Perisa Kafein said...

depa tak pakai pun dah cantik.

*gelak*

-AsaSiaga-

lynndamya said...

haha, betul tu, tp ade sorg kwn sy ni kerja marketing department kt company ape tah, dia ckp rata-rata company tgh ptimbgkan sama ada nk guna artis or org biasa, semua ni gara-gara fenomena kak ton yg sgt berjaya dgn memberi kesan~hahaha comey tak kak ton~~ :p

MaYa MustWany said...

nak terpengaruh tuh susah sikit sebab tahu mereka da sedia ada cun..hihii

my notes said...

sama la dgn iklan syampoo . rambut model tu cantik sbb guna syampoo yg diiklankan ker ? dah tentu tidak !

Nick Nashram said...

hana pun apa kurangnya..kalo kuar satu produk mesti ramai yg beli :)

hana hadi said...

@Nick Nashram
ehem kena buat bisnes ni..:P

hana hadi said...

@lynndamyaOwh, kalau guna artis mesti mahal kan.. huhu tapi kalau nak lariskan produk teraksa juga. xpun cari org biasa yang cantik2 n pandai cakap

istiqomah said...

tak terpengaruh pada duta,,terpengaruh pada testimoni,,haha

Maria Menado~ said...

betol sangat... terasa nk beli samsung s3 mini sebab 4minute. haha..

~ Cik LuLu ~ said...

mcm adir dgn produk beauty essence tu.. tp kita da tau adira mmg putih melepak kan..hihi

kyo_9 said...

risau kalau2 pakai produk yg sama, nanti muka jadi cam pompuan #eh

Nurrul said...

Hehehe.. Setuju sgt lah !!! Tapi bila pakai tak ada perubahan comfirm tak nak ekot lagi.. hehe

Pokok Manggis Depan Rumah said...

Betul-betul..

tenku butang said...

he2.. ada kebenarannya disitu.. heeeee

ANNA MARIANA said...

betul..betul..betul..
anda di tag : http://annamariana1989.blogspot.com/2013/05/jom-rehat-sebentar.html

QasehnyaRania said...

ya mmg benar..

as-salam..
jom join MINI GA saya hari ni, nak.

hadiah nya tepung segera red velvet

http://lobaksusue.blogspot.com/2013/05/qr-mini-giveaway-pertama.html

Remy hazza said...

depa tu sebagai pelaris jer...dah semulajadi cantik......

Cik Kay Jue said...

bahaya juga bagi yang fanatik dengan artis mesti dorg beli...

QasehnyaRania said...

itulah strategi marketing namanya:)

caliph shuriken said...

baik punya marketing strategy ^^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...