Ladang Anggur Tasik Beris @ Sik, Kedah


Baru-baru ni, mak Hana ada perjumpaan dengan kawan lama dia. Ok Hana tak lepas peluang untuk mendengar celoteh-celoteh mereka. Sangat meriah dengan gelak ketawa sampai Hana pun nak tergelak. Riuh sekampung lagi-lagi bila buka cerita zaman muda masa duduk di asrama dulu.

Tapi entri Hana ni pasal Ladang Anggur sebab gambar-gambar di snap kat Ladang Anggur. hehe al-maklumlah firstime datang sini.

     

Mak Hana yang di tengah bertudung purple. Masa ni pukul 11 pagi. Matahari mula nak tunjuk belang 


"Tingkatan 5 ka?" tanya mak cik ...... sambil menunjuk ke arah Hana
"Laa... ni kakak dia umur 24 tahun dah" jawab mak

Pergh... muda 7 tahun kot. Agak-agak la nak bodek jadi menantu dia pun :P (dalam hati). Kalau mak cik tu tanya Hana darjah berapa, automatik Hana belanja mak cik tu McD :)




Gambar kanan : Mak dan adik. Macam adik-beradik kan.

"Mak saya kata, kalau nak tengok rupa isteri masa tua, tengok emak dia. Lepas saya tengok emak awak tadi. senang hati saya"

Iklan Silky Girl. hehehe




Wajib ada gambar besar gedabak tuan Ladang Anggur empunya blog 

       

Kat Ladang Anggur ni kami asyik bergambar dan siap buat video lagi.. Of course Hana videographer dan adik Hana jadi pengacara

video

Kalau tak boleh tengok video di atas, cuba tengok video kat SINI ataupun
Klik link ni : http://www.keek.com/HanaHadi/keeks/lLBUbab

P/s: Siapa ada akaun keek jangan lupa add ok :)


24 orang dah komen :

NANG NOR AZIMAH LONG NADZRI said...

eh , adik ni darjah berapa ni ?
ok , sila belanja nang McD :P
kalau tak boleh McD , pizza pun jadi la...:P

Sarah Mohd Saleh said...

Hehehhe,mmg ade sket la roman bdk skolah, hungtong laaa bkal dipuji mak mertua,eh. Boleh laaa tuuu anak die nak msuk minang,kot la ade anak laki.hewhew

Remy hazza said...

wah...best nyer......
siap bercanda dilandang anggur......
dapat petik sendiri ke tak????

deno said...

wah seronoknya! belum pernah ke ladang anggur! :)

p/s: jom join segmen LUPUS AWARENESS :)

Nurrul said...

Wwahhhh , GI kebun anggur.. ada dapat diskaun tak ?? hehe


*muda 7 tahun.. untunglah muka awet muda kak Hana :)

ANNA MARIANA said...

wahhh...bestnya hana dapat g ladang anggur...
:)

maria firdz said...

dok kta nk p.. x smpt nk p.. huhu.. mesti bestkn...

Kakzakie said...

Ramai yg tunjuk tempat ini. Kakak teringin nak pergi tapi jauh. Mungkinsatu masa akan sampai kalau ada izin Allah..

are_lin@yu said...

wahh beznya sampai sini..

reenapple said...

Okeh.. aku dah 4 tahun menetap di Kedah, apesal tak tahu ada ladang anggur. -_-

puteri kasih said...

wah siap buat video lagi yer :)

Kesuma Angsana said...

wah mmg menariklah kat sini !

my notes said...

assalamualaikum ... wah ! anggur tu pos sini ... heheheee . manis tak anggur tuh ?

Cik Kay Jue said...

ladang anggur.. wah.. bestnyer..

seruis ar nmpk muda.. da 24thn? betul ke?

hana hadi said...

@my notes
wslam :) kat situ ada tulis dilarang memetik buah. petih xboleh makan apatah lagi.. tapi ada seorang budak tu kata manis.. hehe

hana hadi said...

@Nurrul
hehe diskaun? xda pla. tapi kalau kenyit2 mata kat tuan empunya ladang anggur tu mungkin dapat diskaun.. hahaha

hana hadi said...

@Remy hazza
xpetik pun. petik mahal la..

hana hadi said...

@NANG NOR AZIMAH LONG NADZRI
amboi. dan2 tanya noo.. xkira2. nnt next entry tanya lagi.. hehe

baby comel said...

awet muda hana, tabik spring sama u tau :) comel

fae jamal said...

hehe. mcm best je ladang anggur tu kan. eh same la kita, bdn kecik smpai org ingat kita ni budak sekolah lagi kan. :)

hana hadi said...

@Cik Kay Jue
betul 24 tahun.. xpercaya ek. hehe ish nak kena belanja ni McD ni

Amanina Mads said...

dh lama teringin nak pegi sana.. mesti best dpt kutip anggur :)

sHaRiNa eLyaNa said...

bestnya p ladang anggur nak skit hehe
xda keek la dear

Maria Menado~ said...

wah seronoknya dapat pegi ladang anggur. sedap tak tu? haha..

aahla muda mak hana.. senang hati la ye. hehe..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...