Ada Apa Dengan Handset?


Tak dinafikan ramai remaja dan orang bujang suka dengan gadjet terutamya handset. Tak cukup satu, Kalau boleh nak cukupkan 4. Satu nombor Celcom, 1 lagi Maxis, 1 lagi Digi dan last skali tu nombor 010. Nombor apa tu ek.. Tak ingat dah.

Dulu hana juga selalu tukar-tkar handset. Tukar-tukar pun tak cecah RM600. Tapi kalu dicampur kesemua handset-handset tersebut akan cecah RM 2000. Itu dulu..

Sekarang hana dah tak berminat dengan handset. Melainkan kalau ada orang bagi free.haha Rezeki jangan di tolak. Tapi ada ka yang nak bagi free

Hana rasakan sampai je seru satu tahap macam sekarang nie. Hana dah tak berminat dengan handset. Korang macam tu jugak ke?? Handset nie sekadar satu kemudahan je dimana ia boleh call, sms dan wifi. Tapi kalau tak da wifi pun tak kisah. Tapi wajib harus ada jugak la. boring-boring time makan kan shopping compleks bleh gak ber'fb'.hehe

Jom tengok zaman kegemilangan handset-handset hana dahulu kala. Fuh dahulu kala. Tak tahan..

Time 2 3 hari nak SPM. Hehehe abah yang beli time tu harga RM200 lebih kowt. Selalu hana tukar housing cartoon-cartoon dan gantung keychain.


Handset ke 2  nie memang hana sebab warna putih dan comel. Bila beli hana tak ingat tapi jarak antara handset sebelum nie memang lama jugak la. Lepas tu Hana jual.hehe

Handset ke3, rasanya xsampai setahun umur handset ke2 lepas tu terus tukar handset nie. Mahal gak handset nie. Sampai satu tahap hana jual handset nie. Jual lagi..sebab apa?? tak ingat :P


Last skali handset Nokia C3 yang hana pakai sekarang (2012). Masih elok cuma bahagian keypad yang besi tu terlekang terhakis sikit.Hana tengah cari kedai yang boleh tukar body handset nie. Agak-agak berapa puluh ringgit nak tukar body nie.Ada ke kedai yang jual body tu..

Hana malas dah nak tukar-tukar handset walaupun sekarang handset screentouch boleh dapat dalam RM300lebih. Hana rasa umur dah meningkat nie (baru 24 tahun) banyak benda yang memerlukan duit. Dulu time sekolah mana ada fikir pasal benda lain, fikir handset je. Tu yang tukar hanset selalu



21 orang dah komen :

miss keila said...

kita sama hp la yg last sekali tu, tapi kita punya wane unggu..and yesss keypad dia senang terhakis..

Wen said...

setuju dengan hana.. hehhee hp screen touch ape yg beshnyeee.. cepat abes bettery. dah tu cepat rosak...

Cik tikah said...

memang sekarang rmai sgt budak2 pakai hp kan. duit itu makin besar makin bnyk diperlukan :)

ajak said...

asalam ... kiter guna sekadar keperluan jer dah lerr...betoi kan ...tq.

Arra Ahmad said...

nak juga beli handset baru tapi..yang lm elok lagi..so,tak nak membazir.:)

Lady Emilya said...

hoho, kita lg laa pkai slide je.. asal boleh guna dah, kalau byk sgt application mcm touch screen ni, cpt rosak kata org huhu..

Onitsuka_hana said...

@miss keila tu la nak cari kedai yg bleh tukar body handset,huhu

Onitsuka_hana said...

@Wen zaman akan datang mesti semua handset screentouch.huhu

Onitsuka_hana said...

@Cik tikah sekolah rendah pun pakai handset kalu yang kaya sikit dah pakai ipad.

Onitsuka_hana said...

@ajak betul2.keperluan dan kemudahan :)

Onitsuka_hana said...

@Arra Ahmad bagus lah mcm tu.. ada sesetengah owg.. nak up to date tukar handset

Onitsuka_hana said...

@Lady Emilya hana mula2 teringin nak pakai slide tapi takut terlebih slide plak.hehe

Hanif said...

teringin nak pakai handset smartphone!!!

FasiHaH SupiaN said...

hehehe sy xla selalu tukar hp.....da rosak baru beli baru..tp da banyak kali rosak =D

MaYa MustWany said...

touch tgk tul2..mas smua jniz dah try.n dah prnh wat entry gak.mmg bnyk kli tukar2.hope yng ni bior le lama sikit.hihihi

Aishah Jahirah said...

akak guna henpon cap ayam je hana....blh sms n blh col....haha

khairul said...

bila la nk tukar hp baru ni

Onitsuka_hana said...

@khairul iphone sudah :P

Onitsuka_hana said...

@Aishah Jahirah ayam jenis apa tu.. kalau ayam serama ok gak :)

Onitsuka_hana said...

@MaYa MustWany kalau rosak kena beli baru.

Cikgu Fikri said...

heheheh..
wah..byk kali hana tukar phone..
fiq pun cm hana, dh tak berapa minat ngan phone... :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...