Buah Markisa ???


Korang pernah tengok buah markisa? pernah makan? Hana first time tengok dan makan buah markisa. Nama lebih kurang marakas je (sejenis alat muzik)

Pernah juga tengok buah markisa dekat minuman yogurt. Tak sangka pula boleh tengok real buah markisa nie. Lagipun hana ingat pokok buah ni ada kat tempat sejuk macam Cameron nuu. Rupa-rupanya boleh hidup kat tanah rata ..

Nie la buah markisa warna kuning. Jiran bagi. Pokok buah markisa ada kat rumah dia. Siap dia bagi jus lagi.hehe



Hana try makan buah tu, punya la masam. Tapi kalau buat jus tak masam plak..

Yang di bawah nie plak buah markisa kulit ungu. Isi sama macam buah markisa yang warna kuning

Mr Google


16 orang dah komen :

miss keila said...

tak pernah dengar, tengok..apa lagi makan...sedap ke?

Arra Ahmad said...

tak pernah makan..:)

A'ishah Kamaludin said...

Markisa ni passion fruit kan? Susah betul nak jumpa buah ni.. Selalu beli air die je kat cool blog..

Onitsuka_hana said...

@A'ishah Kamaludin ada ek kat cool blog.. xperasan..nak try lah :)

Onitsuka_hana said...

@miss keila masam.. jus sedap le

dyabunga said...

sedap ke buah tu?
first time tgk buah tu..selalu dgr nama je..huhu
dya tag hana ye..
http://yayabunga.blogspot.com/2012/01/giveaway-for-chinese-new-year-by-nurin.html

agak masalah said...

oh tau2. ala2 buah delima versi isi lembut hehe

ZORA said...

penah dgr p tak penah makan..:P

shera haifa said...

markisa? xpnh makan pun..

Cik tikah said...

baru taw. hehe.. x pernah jmpa dlm hidup

LaLa mhdnor said...

markisa ke namanya?
Lala pggil buah oren je, dulu bnyk kat tepi rumah...hehehhe

Onitsuka_hana said...

@LaLa mhdnororen?hehehe lawak plak

Onitsuka_hana said...

@Cik tikah hana pun first time tengok

Onitsuka_hana said...

@shera haifa masam..

Aishah Jahirah said...

markisa ni pokok dia menjalarkan....akak rasa mcm mak akak pernah tanam je dulu.memang best bila buat jus.masam2 tp sedap bila dah campur air ngan gula...eh ke akak dah tersalah pokok ni...hehee

Onitsuka_hana said...

@Aishah Jahirah haa betul la tu pokok menjalar :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...