1001 Cerita #1

Seperti kebiasaan ketika tiada pensyarah, kami satu kelas akan berbual-bual. Ada yang cerita pasal aktiviti, masa depan, kenangan lalu dan lain-lain lagi Hana macam biasa manjadi pendengar setia dan akan angkat tangan jika hana 'blur'.hehe (yang angkat tangan tu tipu semata-mata)

Semester terakhir ni, lagi banyak cerita yang dikongsi sepanjang 5 tahun 6 bulan bersama. Ada kawan seorang, buka cerita pasal ni..


Gambar di ambil semasa latihan 'Budi Bahasa Budaya Kita' tahun 2007. Kanak-kanak rebena lagi. Nak pergi makan nun jauh di sana kena berjalan kaki (masa ni tak ada motor). Pergi kedai dalam keadaan lapar, pastu habis makan nak jalan ke IPG, lapar balik.hahaha
Cerita lagi..
"Kita ni sebenarnya tak boleh nak handle majlis rasmi  macam Perbentangan Kajian Tindakan baru-baru ni. Tapi bab-bab handle sukan ke benda yang boleh main-main kita semangat nak buat macam sukan tradisional congkak, sukan ragam, teater kanak-kanak, buat menara pakai straw. Alaa semua yang main-main tu"

"Hahaha a'a kan memang betul. Tapi ada ja yang kita handle majlis rasmi cuma kita tak aktif sangat pasal perkara tu"

 
Cerita lagi...
Yang paling bestnya. kita suka bergambar. sikit-sikit nak bergambar. Cuba buat album kelas kita sepanjang 5 tahun 6 bulan ni. Erk.. harus ke? Buat album dalam laptop je lah.hehe
Gambar yang ber'edit-edit' dalam blog hana ni semuanya hana serahkan kepada kawan Hana yang berbaju merah tu.haha Hana tak pandai nak edit-edit, Kalau hana edit, gambar edit dengan tak edit sama ja.haha
Cerita lagi...
"Hana, mula-mula saya nampak ko, saya ingat ko sombong"

Semua tengok hana

"Haha, memang orang kata hana sombong tapi tak kan kan kan?"

"Lagi satu, muka Hana macam Harry Potter"

"Betul, dengan spek bulatnya..Ada la iras-iras Harry Potter"

"Malu i, dari dulu sampai sekarang masih Harry Potter tak? hahaha, ingat korang dah lupa pasal Harry Potter tu. Kan dah lama korang samakan hana dengan Harry Potter "

cerita lagi...
Dah habis sudah. nanti update lagi pasal ni ok.


30 orang dah komen :

CikNana said...

a,ah la hana..sama cm harry potter..hehe

Kesuma Angsana said...

he he cutenyer !

Leeza dayasari [santai leeza] said...

waaa menariknya. la la la

Aishah Jahirah said...

kenangan tu semua....nanti rindu2 sti nk tgk pic lama...dah letak pic sebelah2,mmg mcm kembar muka la ngan harry...:)

dya bunga said...

ala2 lah..sekali pndg mcm sama..hii

Tihara said...

meriahnya denagn kawan2 kan..gempak..
tak sabo nak bc cite hana kat CH ..:)

Cik Tie@Akak said...

hihihi..sama je muka tu

TiranaAduka said...

salam.
Comey....semua

izwan said...

wow...peminat Harry potter rupanya...

boni kacak said...

baru perasan..hahaha..yelah..sama macam harryporter la..hakhakhak

C'Jai said...

datang singgah nak jengok harry potter..hehe..

nanti dah tinggalkan Zaman ni mesti rindu woooo..

Ayie Abas said...

aah la...rupa hana ada iras2 harry potter..tapi lagi cute sbb versi pompuan...kekeke :D

Hanif Idrus said...

Kenangan di institusi tinggi memang menyeronokkan!!

pazil said...

haha.cik harry. :D

zizie said...

hahaha.. hana mcm harry potter... wuuu.. mesti nnt rindukan dorg kan?

Syaifuddin Alias said...

errr.........TAK SAMA !! hahahha

nik ros said...

akan jd kenangan la nnt ni kan.lama tol korang kat sna.

aimaniman said...

lawak la.. tp yg bijaknya kwn2 tu.. Pandai je nak samakan.. dan persamaan tu mmgnya sama lebih2 lg kalau letak gambar hp kat sebelah cam tu..

cikeyrah said...

samalah mukanya, tinggal buat parut jek kat dahi hehehhe

Princess Feyqa said...

due2 comel hehehe. ada iras skit2..

Cikgu Ma said...

tgk real maybe kot mcm harry..tp bagi saya plak hana ada iras kawan saya..^_^

jaakechik said...

ta[i siryes mmg sama la harry potter adik beradik lain mak ayah ehhh? ekekeke

A Girl Like You said...

Hi! U r my 200th follower actually... Since blog i x famous pun, so i wanna give out a gift to my 2ooth follower, dah niat dah... so, could u pls email me?to Afifah_90@hotmail.com
Thanks babe! :)

MAY said...

haha..kan..dlu masa sek mane de transport..tp gbr yg pki bju sukan warne kuning tu same mcm sy sek dl..gbr mcm tu jgk..hhe

tiefazatie said...

comel pun..hee

Iffah Afeefah said...

xde pon. hidung tak mancung heeee

sal ya said...

nnt mesti rindu dgn time2 study ni.

Kumbang Jingga said...

waaaaaa sebijik..hana potter..hehe

AkuMalas said...

Wah!! ada iras H.Poter la! cuba pakai spek bulat! :D

Myra Jay said...

A'a la, ada namapk iras2 le :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...