Catatan Ringkas Hari Raya Aidiladha

Catatan ringkas oleh Pik (classmate) sepanjang Hari Raya Aidiladha yang hana copy dari status FB dia :)

Seawal 6.30...
" Pik... ak dah kt depan..." kata si pemilik JMP (Classmate)...
" Ok2 jap.... " ak  jawab.. terus lengkap berbaju melayu... bersongkok...
JMP terus memecut besama KDD (hana) ... ak tumpang diorg je...

8.30 pagi....
" kita singgh semayang raya kt masjid sini la.. Ok..."
tgh2 cri parking da tahiyat akhir... erm... (Tak sempat sembahyang) 
9.00 pagi....
Petronas kami singgah... kami menjamu hidangan pertama di Hari Raya Qurban ni dengan secawan Maggi Cup... sorg satu... Sedih. (hana makan keropok Super Ring. Alaa yang bulat-bulat warna oren tu) 
  10.00 pagi...
Sampai da K. Berang (Rumah Epi)... Erm Syok wo... Jln umah Epi (classmate)... makan2... siap tolong TGK je org lapah lembu... hahaha.. air kelapa pandan SATU! (Air kelapa pandan memang menyelerakan)
   
12.00 tghri...
Bejalan2 ke umah paiz (Romate Pik) kt sana juga.. Nasi dagang, bihun goreng... ngn ak x penah makan benda ni... jering rebus makan ngan kelapa.. ok juga...(Hana tak makan jering)  
2.00 ptg...
Makan2...siap2 tgk sungai... balik.... Tq la Mat Pie (Epi) ngan Mat Yid jamu kitorg...
Mat Pie (biru) dan Mat Yid (pink) adalah kembar seiras. Nama pun kembar jadi serba serbi sama. Suara pun sebijik. Nak bezakan diorang ni dengan baju yang diorang pakai ja
4.00ptg...
Trus berdesup ke pasir putis (Pasir Puteh)... Umah Abe Ku (Classmate) aka Kak Ipah kata Ajwad...

8.00 mlm...
siap2 semayang... makan3 lagi... pergh.. mabuk makanan ak ari ni... siap tlg lap pinggan lagi...(Hana pemerhati sepenuh masa, ramai betul saudara mara dia yang datang, semua kerja diorang buat, hana nak buat apa?)

11.00 mlm...
Sampai umah tebongkang.... nite All... zzz.....

Salam Aidil Adha
Keesokanya kami berkelah di airport :)
  P/s : Pertama kali beraya di negeri orang. Meriahkan beraya di Pantai Timur.  

30 orang dah komen :

Tihara said...

as salam

meriah kan kat sana..mesti ada yg berkenan kat hana yang sweet ni :)

luqman zakaria said...

siap buat itinerary...hehehe..neway!best je nmpak!!

Ayie Abas said...

raya haji yg lepas meriah betul hana...jln2 beraya rumah kawan2 eh..

.::: Princess MOMOY :::. said...

pantai timur memang raya haji meriah

Kumbang Jingga said...

meriahnya raya kt pantai timur..siap picnic kt airpot lg hehe

TiranaAduka said...

thank sudi singgah

Fendy said...

nampak seronok....

fatin aziz said...

kesiannya mkn keropok super ring sbg juadah raya..hehe :P

Awana Suzanna said...

wahhh meriahnye.. tgok lemang ketupat kt atas meja tu.. mcm rasa xpuas jer mkn lg... hik3.

boni kacak said...

wah..siap berkelah kat airport lagi tu

lynn kamarul said...

sekali sekala beraya jauh dr keluarga

jaakechik said...

makan megi? alahsian betul.... tp kan syok nya bkelah tepi airport lama dah x kesana kalu dulu sokmo jer gi...hihi....


p/s : kita jumpa jumaat 2hb yer...di food court kbmall 10 pagi... kita bertiga jer ni, yg lain xdpt datang hari tu... jaa dan mee supergirl!

Nor Zilla Sensei said...

ok..sy suka makan jering rebus tu..da lame tak merasa..sekarang da payah nak cr

Hazmin Hamudin said...

Hahaha... Sarapan makan maggie cup je... Orang semua makan rendang... Tapi tetap nampak meriahkan bila dah ramai2 tu..

Nurul Farahizzati said...

oh terengganu ku tercinta... huhu... xberaya sana pun kali ni.. :(

Nizam Ijam said...

saya dah update ..
selamat hr raya aidilfitri :)

Cik Kay Jue said...

wah... bestnyer raya macam ni... :)

Suara Hati said...

salam aidiladha :)

Syaifuddin Alias said...

amboi dia makan tak ingat daa orang ..haha

Cik Nurul Siezuka said...

Wawh bestnyer.. Selamat hari raya dik.. :)

AHMAD AFIQ said...

meriah nyer. ramai orang balik. sama mcm kita

Fendy said...

meriah2...mesti jam kan pantai timur..

jaakechik said...

datang melawat kot2 dah ada entry yg di kbmall td..kikikiki...

p/s : jaa dah letak blog hana dlm bloglist jaa... rajin2 update tau..hehe

Hanif Idrus said...

Pantai timur memang meriah sambutannya

sal ya said...

memang meriah tapi akak tido je sbb sampai rumah MIL dah 7 lbh. masing2 makan mandi terus siap pergi solat. bila nak masuk tengahari mata pun macam tak blh nak bukak pergi umah SIL. tido. muahaha...

tirahzairi said...

eh, mcm kenal je kawan hana tue...mimi?

nik ros said...

akak tak balik pun raya haj ni..huhu
sian kan..hehe

Aishah Jahirah said...

mmg meriah raya korban kt pantai timur..org le kata...ye la kotkan.

~didiey~ said...

wah! syok nyaaa....PCB tu kalau ombak,agak menakutkan.

Sanji Ngatmi said...

aktiviti yang merehatkan minda ... biasalah tu ...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...