Aset-aset berharga di 'Hijau itu Dunia ku'

Gempaknya tajuk.haha sebenarnya hari ni hana mengemas aset-aset berharga yang berkurun lamanya hana simpan. Sempat juga hana snap gambar sebelum mengemas

Bahagian Pertama

 

Kenapa aset berharga? sebab semua ni ada kenangan yang tersendiri bukan sebab mahal. Mahal kalau rosak tak guna jugak.

Name Tag masa orentasi 5 tahun lepas

PPISMP : Persediaan Program Ijazah Sarjana Muda Perguruan
PKhas : Pendidikan Khas- Bahasa melayu/Matematik
BM : Bahasa Melayu
PSo : Pendidikan Sosial - geografi/ekonomi/sejarah
PJ : Pendidikan Jasmani

Dengan harapan, hana akan belajar apa yang tercatat dalam name tag ja.  Rupa-rupanya balik ke zaman sekolah dulu. Subjek Sains, KH, Matematik, Sejarah semua ada. 

Sekarang sem akhir PISMP Pendidikan Khas (Bahasa Melayu) / Pendidikan Jasmani / Pendidikan Seni

Subjek dah kurang tapi nak belajar satu subjek tu boleh kena demam panas.

Next..


Susah nak cari dompet yang warna hijau macam nie.hehe


 Elok lagi sebenarnya cuma kat bahagian luar tu dah terlekan.
Last hana pakai dompet ni 2 tahun yang lepas :)


Ada resit lagi.
Murah ja.. setelah di tolak tambah harja bersih RM25


Bear yang kiut miut


 Tikus Comel


Comel kan??


 First time dapat jambangan bunga. Peminat bagi masa zaman ke'glamour'an dulu.haha. Lawak ja ek.


Pernah tengok coklat nie?
 Sedap weh.. Nie pun peminat bagi import dari New Zealand.haha Ok ni pun lawak jugak. Hana dah try cari coklat nie tapi tak jumpa la. Hijau tu kira bonus ok :P

 

4 tahun yang lalu. Tak pernah pakai pun. Jumpa kat dalam laci bilik asrama hana. disebabkan botol dia kecik comel, hana pun ambik buat kenangan. Daripada biar dalam laci kan lebih baik hana ambik buat hiasan

 

Lucky Star. Kawan bagi.. dia tau yang hana suka lucky star. Apa yang hana tau kan.. Lucky star nie popular di kalangan masyarakat cina. Pada masa yang sama diorang lipat-lipat kertas sehingga mengadi star ni diorang berhajat. Hajat tersebut akan tercapai.

Hana tak berhajat pun. hana suka lucky star sebab kecik dan comel. Lepas siap lucky star nie letak dalam balang kaca. Cantik kot.


Dah satle untuk bahagian pertama


Semua aset berharga di simpan di dalam kotak moo moo :)

Bahagaian Ke 2


Aset-aset penting sebelum, semasa dan selepas bergelar Cikgu

 

Hijau je.. takda warna lain :)

Harus ada makanan ringan
 

Siapa suka keropok nie angkat tangan? hana suka keropok ni bukan sebab hijau tu.Erk, hijau tu bonusk :P


 1 + 1 =
"Pandai Ahmad.. Ahmad dapat sebiji gula-gula. Siapa nak jawap soalan cikgu angkat tangan, Kali ni siapa dapat jawap dengan betul cikgu bagi 2 biji gula-gula"

Jangan bagi selalu gula-gula ni kat murid. Bahaya untuk kesihatan :)


Dah kemas bahagian file


alat tulis
Siap ada berus lukisan lagi. Cikgu serba boleh kan.. :)


stok 2 3 tahun jugak ni
Ini semua hasil baucer buku RM200


Tidak boleh dijual ok

 

Hana pelik la. Kenapa raga kain letak kat situ. 
Hana rasa tak lengkap kalau raga tak letak kat situ. Mungkin sejak azali lagi raga diletakkan kat situ.


Eh-eh ada kotak hadiah warna koko. tadi ada kat bahagian 1 tiba-tiba kotak tu ada kat bahagian 2..Haa rahsia kerajaan

Dah satle.

Lebih kurang macam tak kemas ja


7 orang dah komen :

Teenager Housemaid said...

aaa..
saya suka entry ni..:)

suka tengok semua alat tulis hana..:D

Ezy Chiaki said...

hijau mate memndng.. hihikk

luqman zakaria said...

wah ..byk betul..

Boni JLL3 said...

ada tak barang2 yang awak dah tak nak?? meh bagi saya..hehehehe :P

Onitsuka_hana said...

@Teenager Housemaid TQ :)

Onitsuka_hana said...

@Boni JLL3 hak cipta terpelihara :P

nik rosmawati said...

sejuk mata memandang tgk warna hijau ni..hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...