INTERNSHIP@SKSID

Internship merupakan satu program latihan di lapangan yang bertujuan untuk mengaitkan pengetahuan, kemahiran dan pengalaman sedia ada dengan amalan sebenar tugas guru permulaan. Pelajar dikehendaki merancang, melaksana dan menilai projek / aktiviti yang berkaiatan dengan pelajaran dam pembelajaran di dalam dan di luar bilik darjah atau aktiviti rutin yang telah menjadi amalan dan budaya sekolah. Pada peringkat ini, pelajar menunjukkan sifat kepimpinan dalam pengurusan pelbagai aktiviti sekolah dengan bimbingan mentor. Internship juga memberi peluang kepada pelajar untuk meningkatkan keyakinan diri, jati diri, ketahanan diri, membentuk sifat kepemimpinan dan memupuk nilai profesionalisme keguruan ke arah melahirkan guru permulaan yang berkesan

Hana bersama dengan 3 rakan bersatu hati, berpadu tenaga untuk menjayakan Internship ini


dari kiri Afifah, Izzatie, Fadilah, Hana

Special Thanks to photographer b'coz snap our pic during the program (Erk, betul ke ayat BI hana nie, sekali sekala nak gak speaking walaupun ambik subjek BM).Terima kasih juga kepada cikgu-cikgu yang turut membantu kami dalam menjayakan setiap program yang dirancang

Tempoh Internship selama sebulan. Dalam sebulan tersebut hana dikehendaki membuat 3 program di sekolah terpilih iaitu Sekolah Kebangsaan Sultan Ibrahim Dua. Segala perancangan awal harus dirancang dengan rapi
.
Minggu pertama 
Perbincangan dan siapkan kertas kerja

Minggu ke 2 dan ke 3 
Melaksanakan program

Minggu ke 4 
Siapkan laporan 

Part nak buat laporan yang lemah sikit ni.huhu

Nanti hana imbas balik segala macam program Internship hana ok.

10 orang dah komen :

Boni Kacak said...

hahaha..

amalam = amal malam

amalam tu apa awak??hehehehe :P

luqman zakaria said...

nak siapkan laporan part yg paling malas...huhu...betul x?

Cik Kay Jue said...

good luck ea... :)

Onitsuka_hana said...

@Boni Kacak eee cepat je dia tangkap prkataan tu silap

Onitsuka_hana said...

@luqman zakaria betul 100%

gigiAriEma said...

best nyeee jd cikgu kan. :)

Nurrul said...

mesti best join nie.. :)

Good luck ! :)

A'ishah Kamaludin said...

Ni cikgu ke? Haha, comel je korang.. takut student bawak main pulak ngn korang nanti, sbb muke semua pun cam bebudak.. hehehe..

Hanif Idrus said...

Photographer pandai amik gambar..hehehe

mazlan_mm said...

program dah jalan...tapi part yg paling lemah bila bwt laporan n refleksi....tak reti la nak bwt ayat2 bagus ni...org2 matematik cam sy ni mana la tau nak bebuat ayat ....haiiiii

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...