INTERNSHIP-PROGRAM KHIDMAT SOSIAL GOTONG ROYONG “SEHARI BERSAMAMU INSAN ISTIMEWA@MASJID KUBANG PANJANG, PASIR MAS


  Panjangnya nama program ni. Program ni dipengerusikan oleh Cik Siti Norfadilah.

Gotong-royong ni merupakan satu program yang julung kali diadakan untuk murid-murid berkeperluan khas di Sekolah Kebangsaan Sultan Ibrahim (2). Seramai 15 orang murid terlibat dalam aktiviti ni

Di perkarangan Kelas Pendidikan Khas. Sedikit taklimat mengenai gotong-royong tersebut

Tiba di Masjid Kubang Panjang, Pasir Mas. Guru membahagikan kepada dua kumpulam iaitu kumpulan pertama membersih di bahagian dalam Masjid manakala kumpulan kedua memberseih di perkarangan luar masjid

Masjid nie dah kemas cuma berhabuk ja. Cuci tingkap, buang sawang mop lantai, sampu sampah ja. Penat juga sebab masjid ni besar

Hana handle bahagian luar masjid. Cabut rumput dan kutip sampah. Time ni tak panas sangat best la buat kerja. Kena buat cepat-cepat nanti panas, tak terhabis kerja nanti

Dah mula panas.

Dalam pukul 11pagi, kerja gotong-royong sudah selesai. Semua diminta berehat sambil menunggu makanan.

Sesi refleksi oleh guru pembimbing

Masa untuk makan.
Berselera sunggah murid-murid makan.
 
Masa ni hana tak makan lagi. Penat sangat kan. Rasa tak lapar


Lepas makan,refleksi dari kami pulak. 

Ucapan terima kasih kepada murid dan guru kerana menjayakan program ni. Tak sabar pula rasanya nak melaksanakan program ke 2 mingu depan


Program ni diadakan hari Khamis.

Ahad minggu depan tu ada sesi penyampian sijil kat perhimpunan sekolah.




4 orang dah komen :

Nurrul said...

bestnya , gtong royong.. dahlama Nurrul tak buat kerja mcm nie...

*tak adalah boring bila dah dapat buat kerja nie kan.. masa puasa pun mcm jadi singkat.. :)

Boni Kacak said...

awak.. check email. saya ada send. lepas ni rajin2 kan jenguk email ye

hafizudin said...

kemas kemas.

Cik tikah said...

bestnya dpt gotong royong :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...