Disebalik Kisah CJ7


Hana tengok  dialog antara bear comel (CJ7) dengan seorang perempuan yang dihasilkan oleh abang Hana (masa tu lost contact dengan abang, cuma jadi silent reader di blog beliau). Comelnya bear tu, warna hijau lagi, tak pernah tengok pun sebelum ni. Lepas tu setiap hari hana akan tengok bear comel itu di blog beliau.

Seminggu lepas tu Hana ternampak keychain bear comel tu di jual di kedai. Owh, nama bear ni CJ7. Nak beli la satu.

 Gantung kat pendrive :)

Hana keluar ukur bangunan KB Mall. Terpandang satu kedai ni

Waaaaaaah, banyaknya CJ7. Dalam hati tertanya-tanya "CJ7 ni apa sebenarnya? tiba-tiba boleh famous macam ni". Dari sekecil-kecil CJ7 sehinggalah sebesar-besar CJ7 ada.

2 hari lepas tu teringin nak pi tengok CJ7.  Cuci-cuci mata kot ada barang baru kan.. Sedang hana berjalan-jalan. SURPRISE !!! ada orang hadiahkan hana bantal dan purse handset CJ7. Rezeki jangan ditolak.hehehe

     

Hana ingat nak beli satu lagi bantal kecil ni untuk letak dalam kereta tapi dah tak jumpa. Yang dalam bulatan tu purse handset. Di sebabkan ada 2 poket, 1 poket letak handset satu lagi letak duit. Nak interframe jap. Gambar tahun 2008 jadi masa ni umur Hana 19 tahun kot. Kanak-kanak rebena lagi. Iye kan aje :)

Boring duduk asrama (masa tu menetap di asrama), hana pinjam hardisk kawan nak tengok movie. Hana terpandang tajuk movie ni

"Eh, ada movie CJ7? Bila masa pula CJ7 ada movie ni"
"Laa hana,tak tau ke pasal movie CJ7 ? sebab movie ni la ada barang-barang CJ7"
"Yeke? tapi kenapa hana tau barang CJ7 dulu baru tahu pasal movie? hehe"

Betapa ketinggalan zamannya hana ni sampai movie CJ7 pun tak tahu

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/thumb/8/80/CJ7.jpg/215px-CJ7.jpg
*Sebenarnya budak lelaki dalam movie ni adalah seorang perempuan

Hana dah target nak beli bear CJ7 yang besar gedabak yang ada kat kedai tu. Tapi masalahnya CJ7 yang kecil lebih comel dari yang besar.hehehe tapi tak kisahlah. Alang-alang nak beli baik beli yang besar sekali. Sebelum sempat Hana beli, dah ada orang hadiahkan CJ7 yang besar gedabak tu. Macam tahu-tahu je hana nak beli bear CJ7 tu

Memang masa tu, bear CJ7 ni yang paling besar. Dapat juga hana miliki CJ7 ni.

Seminggu lepas tu, hana pi kedai tu balik. Weh ada lagi CJ7 yang lagi besar dari Hana. Ini tak boleh jadi. Tengok harga. Aiseh... tak mampu la pula. cukup lah apa yang ada.huhu pasrah

Eh hana lupa nak bagitau, hana dapat hadiah bantal peluk CJ7. Ehek beranak pinak CJ7 hana.hehehe


Bantal peluk CJ7 ni merupakan barang terakhir CJ7 Hana sebab Hana pi kedai nak menambahkan lagi barang CJ7 tapi CJ7 dah tak ada dan digantikan dengan  Domokun (Domokun ni asal usul dari mana sebenarnya?)

Kiri kat asrama sebelah kanan kat rumah

Bear pertama Hana adalah bear yang warna putih tu. Entah macam mana boleh ada bear yang lain pun tak tau. pun tak tau. Sekarang dah tak minat bear. Bear-bear ni disimpan rapi di dalam almari.hehe Haa... ada satu lagi kawan CJ7. KLIK SINI

Back to the point
Semakin lama semakin up to date CJ7 ni. daripada original CJ7 kepada CJ7 yang lebih lembut dan dalam bear tu ada biji-biji. Yang paling lawak, CJ7 tu berwarna pink dan berwajah macam-macam.

http://www.ismoyo.com/blogimages/cute/murry.jpg
by : Mr Google

47 orang dah komen :

BlueiceButterfly said...

banyaknya koleksi..comel..hehe simpan tau :)

kekapas berceloteh said...

eii comel nye CJ7 ni.

kecik penah nngis time tengok ctew cartOon die. sb ssedey dia maty :'(

Remy hazza said...

suka benar hanna dgn cj7 nie....... comel.....

baby comel said...

Alololo.. comelnya hana si CJ7 tu. ish,ish. jeles pulak nengok. hehehe,

Cik Ain said...

lawak la kenal brang2 cj7 dulu baru tau ada movienye kekekeke..haha lawak la sis ..btw ain minat giler ngan cj7 nih comelllll sngt..

Ayie Abas said...

salam hana :)

ayie kali pertama tgok header blog hana dah tau itu watak dari filem stephen chow..cj7...hehe

boleh tahan laa citer tu wlu pd ayie lagi best filem dia yg lain...

fifie said...

Ya Allah hana, penuh satu bilik dengan CJ7. Huhu. memang obses lah nie

ELFarahin said...

Haha...minat betul dengan bear CJ7 yep. comel comel comel! :D

Kumbang Jingga said...

CJ7 sgt comel...comel mcm blog hijau ni gak

LiLy @ MaMaQiStInA said...

Banyaknye..comel²..^^

Maii Adinda said...

comelll

cweet pinky said...

citer tuh sedih larr .. hik3 , CP nangis tersedu2 , hahahaha ~ *dalam hati ade taman kan ?


wah , tak sangka ek ? budak tuh budak perempuan ??


CP pown same cam hana , jumpa patung tuh baru la taw ade citer , mula2 pening gak , acano boleh wujud patung nih ..

ade rumour cakap watak CJ7 nih tiru watak chicken little :D

Kesuma Angsana said...

semua benda2 hijau2 yg cute

izan mama mia said...

cj7..mia ada sekor jer...

Miss Volvo said...

cj7 tu kelakar gila :)

afzalsukasuki said...

kat umah takde bela bear2 mahupun CJ7 pon..bantal busuk banyak la

Miss Zahirah said...

peminat tegar cj7 ni..
hana pun comel cam cj7 jgk.. hihihi

MaMa Rey said...

comel-comel koleksi hana..
sy ada tengok juga citer ni..menarik..tak sangka budak tu budak perempuan..
dalam lakonannya nampak mcm lelaki..

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

waahhh suka benar dgn cj7 yerkkk

nurulakmal said...

nanti tema kahwin boleh buat CJ7.. menarik juga tu belum ada org pernah buat.. hee

el said...

laaaaaa baru tau ke pasal CJ7 ni
hehehehe kelakar lah hana ni

anak2 k.el suka sgt tgk muvi ni
kelakar smpi terkekek2 anak2 k.el tgk

amboiii kemain semua nak CJ7 ea

kena tukau nama hana CJ7 hehe

hana hadi said...

@cweet pinky a'a perempuan. dah besar dah pun skrag ni.hehe chicken little? xtengok lagi ni

Princess Feyqa said...

dlu mse muvie cj7 tgh hot, bf fyqa bg bear cj7 besar glew smpai takot nk tgk.. now cj7 tu duduk dlm kotak sudah 4 tahun tak pernah buka huhu

Katak Comel said...

wow!!!
nk 1 cj7..

p/s:kte mnt wrne yg serupa..hijau itucomel..ong gedek2

nik ros said...

byknyer koleksi. comel jea patung ni kan

xila dot said...

fanatik nih hehe...kami suka semua karakter yg comei2 hehe

Sigaret Perisa Kafein said...

haha cerita lama tu. eh serius, baru tahu?

-AsaSiaga-

boni kacak said...

ni yang sedih ni, header tu dia tak ceritakan pun.sob3.. hahaha :P

Aishah Jahirah said...

best gak cite tu..akak tgk kat TV dulu...comel menatang tu...heheh

are_lin@yu said...

alahai mmg comel lah..mnt kaler ijau eh

Aida Omar said...

citer CJ7 pun best sedih.. haha. Comelnya koleksi hana semua hijau gitu.. tang patung CJ7 nie memang comel lagi2 tang muka dia tu.. hehe. dah ada berapa koleksi patung CJ7 hana?

Kakzakie said...

Anak kakak pun suka CJ7. Baru minggu lepas kemas-kemas nak let-go bear yg banyak termasuk CJ7 tapi banyak yg dia simpan balik.

hana hadi said...

@boni kacak eh2 yela.awak yang hadiahkan header cj7 . hehe jgn nangis ye..

hana hadi said...

@Aida Omar ada 5 semuanya.huhu nak beli yang ke6 dah xda dah

hana hadi said...

@Kakzakie hehe mesti la banyak yang disimpan. sayang nak buang nak bagi kat orang.huhu

Mar Haini Abdul Rahim said...

bestnye hana ! semua org nak kasik ekk.. hehe ke someone special yg kasik.. tp siyes comell lah cj7 ni.. patut kat blog hana pn die byk :D

Warna Warni Kehidupan said...

segalanya hijau.. hijau itu duniaku betul..

potia casadelarossa said...

cute2x CJ7 tu mcm tuan dia ekekek

C.T.K said...

patut la penuh ngan cj7 blog ni..hehehe...oh boni ke yg bg header ni...ada bakat trpendam gk si boni ni.haha

Nick Nashram said...

yay, kb mall..hahah
patot la penuh ngan gambo cj7 ni.
takpa2..comey je.

cikeyrah said...

tergelak bila baca part baru tau sal movie cj7 hikhik

Cik Kay Jue said...

serius comel! serius jelez! nak juga!

akeem said...

patung cj7 tu ade lagi dlm kotak..dialog tu d reka sbb bosan..perempuan dlm dialog tu pun dah kawen.. :)

akeem said...

patung cj7 tu ade lagi dlm kotak..dialog tu d reka sbb bosan..perempuan dlm dialog tu pun dah kawen.. :)

Mirzam Jamari said...

sis,kat mana ada jual patung cj7..
serious buyer

hana hadi said...

@Mirzam Jamari

Sekarang ni macam dah x dijual.. susah nak nampak patung cj7 ni kat mana2 kedai

Anonymous said...

dah lama teringin sangat sangat nak beli patung cj7 ...tapi tak pernah jumpa dekat mana mana kedai...huhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...