Di hari Pertunangan...


Sungai Petani ke Jeniang ( 45 minit )
Jeniang ke Bukit Mertajam (2 jam)

Perjalanan jauh yang sangat bermakna
Pertemuan dengan sahabat baik yang sangat sangat tiada tandingannya
Pertemuan di majis pertunangan Awien yang dihadiri oleh 10 orang kawan bekas Sekolah Kebangsaan Teknik Seberang Perai, Pulau Pinang (2005-2006)


4 orang daripada 10 orang tadi adalah ex-dorm F4.

Semua dah dimiliki kecuali yang bertudung purple dan berbaju hitam :)

Sebenarnya ada lagi 2 orang tapi diorang datang lambat. Maklumlah rumah Hana yang paling jauh antara kawan-kawan yang lain. Jadi kena balik awal sikit.

Kawan baik Hana Yanie  ( berbaju hitam ) dan Awien ( berbaju putih / bertunang )

Last kami berjumpa masa majlis Perkahwinan Amy 4 tahun yang lepas

Sekarang masing-masing dah berumur 24 tahun.

"Hana, hang dari dulu macam ni jugak, tak berubah pun.."
"Hahaha Hana kan maintain 17 tahun"

hehehe nak juga letak dialog yang terasa diri muda. Bukan sorang yang tanya tau. tapi 2 3 orang. tu yang rasa macam nak belanja korang makan McD.


Yang baju biru namanya Ieka. Dah kahwin ye. Dah jadi mak budak pun. Nak tengok majlis perkahwinan Ieka yang sweet giler KLIK SINI.

Masa pertunangan ni juga di adakan majlis akad nikah adik Ieka . Kahwin dengan kawan bekas sekolah teknik Hana juga, merangkap kawan kepada Ieka dan suaminya. Baguslah kakak, abang ipar dan suami dia bekas sekolah teknik yang sama. hehe

    

Lepas tu kami pergi tengok anak classmate Yanie, Zierah namanya. Anak dia setahun lebih sudah. Betapa cepatnya masa berlalu kan.


Ramai jugak la yang dah ada baby TENGOK SINI

Pukul 6 petang Hana bertolak balik hantar Yanie ke Jeniang dulu. Rehat-rehat kejap kat rumah dia. Kemudian balik Sungai Petani


44 orang dah komen :

nabila said...

tak lama,akak pulak naik pelamin. ;)

Nurrul said...

Errkk , ingatkan Kak Han yg bertunang tadi.. SelAMAT BERTUNANG..

*kak Hana bila ? ? :D

xila dot said...

amboihhh best lettew gathering ;)

Ayie Abas said...

salam hana :)

itulah kelebihan hana kan...sentiasa kelihatan muda..x dimakan usia..hehe

cute laa baby tu..

Qu azniza ;) said...

best tgk org bertunang. cheq tataw la bla

nurulakmal said...

ohoo.. orang SP rupanya.. :)

waiman said...

Tahniah diucapkan

Sheila Salim said...

Assalamualaikum hana, bestnya. tunang macam nak nikah je. hehe. hana bila lagi? kawan2 dah buat step besar dlam hidup. ehehhehe :)

Sheila Salim said...

Assalamualaikum hana, bestnya. tunang macam nak nikah je. hehe. hana bila lagi? kawan2 dah buat step besar dlam hidup. ehehhehe :)

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

cantik pelamin mini tu...pink gitu

Kesuma Angsana said...

meriahnyer majlis ye. seronok dpt gader dgn kawan2 lama ni kan

Miss Volvo said...

seronok kan awet muda macam kita berdua ni?


HAHAHHAHAHHHA!

Remy hazza said...

best nyer.... biarpun reunion tak semua...tapi kemeriahan tetap bermakna..apatah lagi dgn hari2 istimewa buat sahabat hana....

Mrs Velentine said...

selamat bertunang buat kawan hana..hehe hana mmg maintain sweet17..

red jambu said...

tahniah. ^^ lepas ni giliran sy pulak. in sha allah. :)

are_lin@yu said...

nice kan bla dpt kmpul2 rmai2..

Lyaa Suriany said...

tunggu turn hanaaa pulak
hehe

Nick Nashram said...

giliran hana agak-agaknye bila pulak..huhu..jgn lupa habaq ye.

HafRizah@Dátiles.Dulces said...

wahhhh..tak lama lagi hana pulak lah ek... :)

✿A I N A A✿ said...

ingat akk yg bertunang.. comel2lah kwn2 akk.. tahniah kepada kawan akk yg bertunang tu... sngt cantik

✿A I N A A✿ said...

ingat akk yg bertunang.. comel2lah kwn2 akk.. tahniah kepada kawan akk yg bertunang tu... sngt cantik

Cikgu Fikri said...

wah..mesti excited kn g majlis cm tu..nak2 kawan kita punya.. aritu fiq g wedding kwn fiq..serius excited..huhu :)

BlueiceButterfly said...

perjalanan jauh yang berbaloi..hehe cantik semua :)

dya bunga said...

hana bila lagi??hihi..dya ingtkn hana yg bertunang..hihih

Princess Feyqa said...

lepasni akak lak yg bertunang :)

tyra lee said...

hampir tertukar dah . haha

cweet pinky said...

lengkap la entry nih , dari tunang ker kawen then ade anak lak , hehehe

Mar Haini Abdul Rahim said...

bestnyeee dapat berjumpa smule kan !! rindunyee dgn kawan2 :) *psstt xlama lg si tudung purple lah pulak kann hihi :D sweet 17 gitu comel2 ^^

Katak Comel said...

ayt bajet muda..
cannot go btui..
ahaha

LiLy @ MaMaQiStInA said...

Tahniah buat kawan cik hana..^^

el said...

aah mmg npk cam 17taun..motif?nak mcd gak hahahahaha

afzalsukasuki said...

tgk orang lain je bertunang..anta bila lagi?

p/s : baru perasan ni onitsuka ke?apsal nama lain.haritu DP gambar pakai spec.lain muka :D

Donny Ien said...

tahniah saya ucapkan.. lepas ni tunggu nak berkhawin pula :)

puteri kasih said...

lepas ni giliran hana la plak kan.. :)

Fiza Rahman said...

Tunggu turn kamu plak lepas nih ☺☺

izan mama mia said...

laa..ingat tuan blog yg bertunang...dgn pantas akak datang tau..huuhu

hana hadi said...

@afzalsukasuki lambat lagi le

yezaaa hana la onitsuka.onitsuka tu google friend, hana hadi tu google+. dah try ubah nama onitsuka tu kepada hana hadi. tapi xleh la. kenapa ek

Mieya Atiera said...

sis bila lagi? hikhik

nik ros said...

seronoknya dapat jumpa dan kumpul kwn2 lama kan.

MaYa MustWany said...

kawan2 mas pun ramai dah kawin n anak dua orang..mak mas pun dah bagi green light if de orang masuk minang n baik orangnya, InsyaAllah..hahaha..masalahnya..kwgan tak rdy..

boni kacak said...

hana memang comel macam umur 17 tahun pun..hehehe :)

Diari Si Froggie said...

itu lah bila tengok kawan2 seperjuangan ramai dah kawen.. rasa tua semacam pulak diri nie kan? haha.. eh hana umur 24 eh? sebaya lah kita kalau gitu.. Lepas nie hana pulak.. pok pang pok pang kompang dipalu :P

C.T.K said...

bestnyer dpt tengok kawan2 seangkatan kita dah kawen :D

jaakechik said...

hehe. ingtkan hana yg bertunang tadi... tapi xper. bila dah ada jodoh, xkan kemana.... bersabar ya..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...