Ibu Pilih Kasih


Baru-baru ni hana nak simpan baju dalam almari. Buka  ja almari.

"Mak Che Ah beranak"

"Kat mana"

"Dalam almari abah"

"La bila masa dia masuk"

Riuh satu rumah nak menyambut kelahiran cucu Uteh. Menyambut apanya. dah keluar baby dah pun

 Uteh dah jadi nenek. Tapi badan solid molid lagi.

Di bawah ni Che Ah bersama 4 ekor anak-anaknya

Gambar di ambil 4 hari selepas dilahirkan

Korang nak tahu. Che Ah ni pilih kasih

Ceritanya macam ni...
Dalam banyak-banyak anak dia, hana berkenan kat anak berwarna kelabu yang bahagian kiri sekali. Jadi hana nak culik yang kelabu tu untuk snap gambar sekor dia jah..

Takut pula nak culik sebabnya yang kelabu tu di kawal ketat oleh Che Ah siap peluk lagi. Yang lain-lain tak pula. Pilih kasih di situ. Anak emas kot.. 

Sementara Che Ah pergi makan, hana pun culik la kelabu ni

Comel kan

         P/s : Kena buat carta hierarki keturunan Uteh lah lepas ni


46 orang dah komen :

Pena Menari said...

sempat lg culik tu hehehe

fifie said...

Kucing rumah fie kalau beranak kami dah sedia tempat, lepas tu ambil lah anak dia buat main pun dia tak kisah lansung. haha

Ezy Chiaki said...

haha..
comelnyeeeee~
arap pasni ibu die xplih kaseh dh.. ekekee

donnyien said...

comelnya.. kena buat rumah sendiri ni

the malay male said...

ler, cerita kucing rupanya

boni kacak said...

anak emas namanya tu..hehehhee.. macam dia jugak.hahaha

Rozuan Ismail said...

wah comelnya.huhu

✿A I N A A✿ said...

comelnyaaa Uteh!!! cantik badan dia.. awwww.... amboi, mntang2lah cantik, pilih kasih ye?? hahaha

Nurrul said...

hehehe , jgn usik,.. nanti dibawa lari / dimakan..

Kucin Nurrul arituh keluar pukul 12/12/12 12am/.. hehe

Nadratul Syazwana said...

Haha jangan berbut yer :p hihi

ahsfantasy24 said...

ei geramnya kita tengok !
sangat comel :D

ANNA MARIANA said...

hehehehe, kucing putih 2 comel la.. ^___^

nuyui a.k.a miss YUI said...

alahai..cutenya..

BoNDa.... said...

amboi ada jgk yerk kucing mcmnie yerk..heheehhe

Niesa said...

haha..sekor tu je warna lain mmg la kena kawal..

lynn kamarul said...

comelnya.. akak suka kuing tapi x minat nak bela.

Mimie said...

culik???erk...

Miss Zahirah said...

nak sekor ble x? hihihi
nak sgt kucing kaler oren coklat ni.. huhuhu

Si Matatajam said...

Amboi sampai tiga generasi tu..hi hi..semua comel

Fiza Rahman said...

Kucing pon tahu pilih kasih yer ☺☺

Comel2 semuanya. Geram tgk.

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

waahhh sempat lagi culik...

hehe bukan pilih kasih... mgkin sbb warna bulu anaknya yg sekor nie... lain dari yg lain..hehe

daddydee said...

comel sungguh kucing tu.

me shuhada said...

Huhuhu comel... dulu dulu duluuuuu ms kecik2 ada bela kucing. Tp pastu dh xingt sbb kecik lg time tu kikiki

Nick Nashram said...

thankx hana..
dah check da tadi.
lulus dengan cemerlang..
ok, cemerlang tu tmbah je..hehe
hadiah takde ke??

shasha yacob said...

kucing kucing comel hihi

shasha yacob said...

kucing kucing comel hihi

krole said...

wuah cumilnye...hihii..naluri ibu tu wak~besa r..tp le lak dia pilih kaseh yew..hairan2 ngee

mia izzati said...

anak kucen mmg comey...dah besaa..siapp lee..hehe

Leeza dayasari [santai leeza] said...

ouch.. kena cuci lah baju2 tu erk... huuuu...
anak2 kucing comel.

Rohani Hashim said...

ceriaaaa...suke ;)

nik ros said...

kucing kat umah sis selalu beranak tepi katil..hehe

penyuluh perikanan said...

lihat kucing ini unik sekali...hehe

Cikgu Fikri said...

hahahaahahaah..
tau xpew..
kadang2 geram jerk bila beranak kt tempat tak sepatutnya..
mesti kita tertnya2..

BILA PLAK DIA MASUK?huuhhu...
btw, comel!!!!!!! :)

ELFarahin said...

http://sujuelfarahin.blogspot.com/2012/12/mini-end-year-giveaway.html

ayut said...

pilih kasih pulak..hahaha..tp gmbr kat WW tu nmpk kelabu dpt tmpt susu yg last...hihihi

nabila said...

warna kelabu tu cute,sama jugak dengan anak kucing yang lain. ;)

are_lin@yu said...

sebab lain dari yg laink o..hihi..comelnya tp ayu tak berani pgg..hihi

outbound malang said...

kunjungan gan , bagi-bagi motivasi
semoga menjadi semangat .. :)
Terkadang yang membatasi diri Anda bukan ketidak mampuan dan kekurangan, melainkan dari kemauan Anda sendiri
ditunggu kunjungan baliknya yaa :) terima kasih ..

~didiey~ said...

alolo...pilih kasih plak dia..cian yg lain

Myra Jay said...

Comellll :D

Kesuma Angsana said...

he he , KA takut kucing sikit

nurulakmal said...

comel giler!! rasa nk gigit

haz said...

waaa.. nk sekor boleh? plisss >.<

Iffah Afeefah said...

okey sal kucing

kbai

ct kektus said...

mungkin sebab kelabu tu je yg lain dari yg lain. tu yg dia jaga elok punya. haha

Etuza Ezawarna said...

wah comel tul lah anak kucing tu..siap lagi entry hal kucing..bagus2 penyayang pada kucing kegemaran Nabi kita ni..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...