Soalan SPP untuk bakal guru


Tarikh temuduga tak dinyatakan lagi tapi Hana rasa berdebar tu dah ada dalam diri. Daftar online sudah cuma segala dokumen/sijil belum dikemaskini.

Menurut pengalaman blogger Yana Iyana iaitu seorang cikgu yang kiut miut ni menyatakan bahawa temuduga SPP .............................

Menurut Yana, penemuduga tu akan tanya pasal
  • Isu-isi semasa
  • NKRA - Bidang Keberhasilan Utama Negara
  • PIPP - Pelan Induk Pembagunan Pendidikan
Dan suruh mengajar di depan. I like it.. Daripada tanya segala bagai lebih baik mengajar yang memerlukan keberanian, keyakinan, dan suara yang lantang..hehe (Berlagak ye hana, kau cakap je lebih)

Nak tahu lebih lanjut pasal pengalaman Yana sila ke page beliau..YANA ILYANA

Dari pengalaman blogger Nick iaitu guru Bahasa English yang hensem lagi macho, penemuduga tu banyak tanya mengenai isu-isu semasa
  • Majlis Persidangan Raja-Raja
  • Budget 2013 untuk pendidikan
  • Yang Dipertuan Agong
  • Dasar Pandang Ke Timur
Dan soalan yang 'mencabar minda'. Soalan macam mana tu? sila ke blog Nick

Soalan cepumas untuk korang. Nama Yang dipertuan Agong sekarang apa? Haaa terketar-ketar korang nak jawab.haha (JAWAPAN)

  Pengalaman blogger Miera Pinky iaitu cikgu Matematik yang kecik-kecik molek, penemuduga tu tanya pasal
  •  FPK
  • Soalan KBKK
  • Soalan berkaitan Matematik 
Erk, dalam blog dia letak gambar, walaupun sikit tapi gambar tersebut buat hana gerun ja :) Nak tahu secara detail soalan apa yang ditanya, sila ke blog Miera


 
Apa-apa pun, hana harap dapat temuduga macam INI

P/s : Tengah buat survey soalan SPP sebenarnya.

16 orang dah komen :

Qu azniza ;) said...

kite x isi lagi;;

Ila Aqilah said...

good luck hana hehe

masa akak, salah satu soalan dia tanya pasal RPH..tengok balik buku RPH tu segala visi misi pekeliling bagai..hehe..

cikmas said...

Dik...kak mas dulu kena soalan psl pendidikan khas je.... Yg temuduga akak tu timbalan pengarah SPP...dia tnya byk sgt psl PK....so kena stdy juga psl falsafah PK, terapi, alatan, kriteria murid PK...mcm2...x tnya pasal isu semasa pun... Awk PK or pemulihan em? AKAK LUPA... Kalau pemulihan stdy psl pemulihan k ;)
Good luck dik.....♥♥♥

DzuLagiL said...

wah...
risau gak nie...
< bakal ditemuduga juga...

DzuLagiL said...

.

DzuLagiL said...

.

Miss Zahirah said...

gud luck hana!

QasehnyaRania said...

good luck :D

Nick Nashram said...

interview spp budak ipta ngan budak ipg lain sikit..dia x tnya sape yg dipertuan agong skng..tapi dia tnya yg kedua atau yg kelima..mana la nak ingat..hahaha..untk soklan individu saya kena peranan guru panitia..tergagap2 jugak nak jwb.tapi cuba jwb jugak..bole la..

Remy hazza said...

gud luck... remy teringin nak jadi cikgu......

Shalee Abdul said...

wowow kacangnyee~ hehehheeeeee

Mimie said...

sy bkn cikgu

Iffah Afeefah said...

iffah tk stdy pe lg

Ejawantah Wisata said...

Saya bukan guru atau Cikgu. Jadi selamat semaoga berhasil.

Sukses selalu
Salam Wisata

Inspektor Azim said...

alhmdllh sy dh sudah tmuduga ni mnggu lepas..hrp2 lulus lah

Eca Dwinky Asha said...

bestnya dpt temuduga..eca mmg xdpt..
:(

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...