Di Hari Persandinganmu




by Yunizar Hussien

Dalam sepi ku terbayang
Wajahmu bermain di mataku
Lantas bercucuran airmata
Berlinangan dipipiku

Mengenangkan peristiwa
Di suatu masa kita berdua
Bermesra dan saling menyinta
Namun perpisahan akhirnya

Betapa sedih betapa pilu
Melihat kau berdua di situ
Bersama duduk di atas takhta
Di hari persandinganmu

Burung-burung pun turut berkicau
Menyanyikan lagu indah
Sanak saudara sekelian yang ada
Semua turut gembira

Selamat ku ucapkan padamu
Semoga kau bahagia dengan pilihanmu
Selamat ku pinta izin pergi dahulu
Membawa diriku ke alam baru

Selamat wahai pengantin baru
Semoga bahagia ke anak cucu
Selamat tinggal oh! sayangku
Semoga gembira selalu

P/s : Tiada mood nak update entri berdebar-debar tunggu keputusan dari kementerian pasal posting


22 orang dah komen :

Aqu Mad said...

lagu orang putus cinta ke ape ni? heehe..gurau jer..

Sigaret Perisa Kafein said...

klasik!

Semoga berjaya ya. *senyum* Ameen.

-AsaSiaga-

puteri kasih said...

sedih je bila layan lagu ni ^_^

Remy hazza said...

lama tak dengar lagu nie......

Ayie Abas said...

salam hana :)

knpa pilih lagu sedih pulak ni? ada kisah disebalik pemilihan lagu tu ke?

Leeza dayasari [santai leeza] said...

Tak ada pun keputusan posting tuuu

Leeza dayasari [santai leeza] said...

Leeza dah lut gn sgala mcm desas desus!

nik ros said...

lagu sedih ni :(

are_lin@yu said...

sedihkan lagu ni..eh posting cikgu ka dear..hehe

Sheila Salim said...

Assalamualaikum awak.. macam sedih sangat je lagu ni...

Masnady said...

hehehehe itu lagu apa ya sob...? sepertinya saya belum pernah dengar heehehehe..

sukses terus buat sobat ya...?

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

huhu ini lagu kuciwa....

✿A I N A A✿ said...

uiiittttt, nk tunggu kerja ye?? wahhhhh

Warna Warni Kehidupan said...

pelamin anganku musnah

hana hadi said...

@Ayie Abas xda cerita lah. dah lama cari lagu ni.. pastu baru jumpa.hehe

hana hadi said...

@are_lin@yu ye... sabar menanti.hehe

hana hadi said...

@✿A I N A A✿ a'a tunggu kerja.. xlarat dah nak duk saja.hehe

Hazmin Hamudin said...

Ada maksud yang tersirat di sebalik lagu ke ni? Hehe

boni kacak said...

tapi jika dah tertulis jodoh, tiada benda yang mustahil mampu terjadi kan?

Nick Nashram said...

dengar kata batch yg sekali ngan hana dapat interim ke sjkc/sjkt..betul ke?

KY said...

persandingan..lama tak dengar lagu ni, best juga kalau dilayan hihi

Mar Haini Abdul Rahim said...

salam hana, tnggu posting jgk ke ?? eh sama la ngn mar.. hemm saba jela

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...