Asal Usul Nama Hana


Nama Hana di ambil sempena nama sebuah Masjid yang terletak di Langkawi. Sebab Hana dilahirkan di Langkawi. Keturunan Mahsuri dan berdarah putih. Keturunan Mahsuri tu tipu. hehehe. Nak di jadikan cerita...

Berbelas-belas tahun dahulu dan sehingga kini nama Hana menjadi persoalan.

Sejak darjah 4 lagi Hana menjadi bualan pelajar-pelajar di sekolah gara-gara pengaruh Hanamichi dalam animasi Slum Dunk yang popular ketika itu. Erm masa kat sekolah rendah pun ada seorang dua panggil Hana patung. Patung hidup.


Masuk sekolah menengah ada gelaran lain pula. Daripada Hanamichi kepada Ayumi Hamasaki. Siapa pula la Ayumi Hamasaki ni. huhuhu. Owh, baru tahu dia ni nama Ayumi Hamasaki. Sebelum ni tengok persembahan NIE kat Youtube ja. Tak tau pula nama dia Ayumi


Mula-mula masuk IPG, macam-macam nama diorang panggil yang tiada kaitan dengan Hana pun ada
 
Nak tengok Hana bergambar dengar Harry Potter? Klik SINI

Nama-nama itulah yang menjadi sebutan di persada dunia IPG. Hana pun cari nama lain untuk mengurangkan populariti hana yang meningkat naik ni..hahaha

Pemilihan nama Hana Hadi amat sesuai dengan hana yang bersikap kesederhanaan (ok tiada kaitan). Lagipun di IPG ramai yang nama Hana. Dan setiap nota dan buku hana akan tulis Hana Hadi atau Hnahdy.
.
Hana.. nama empunya diri
                                                                    Hadi..  nama abah hana

* Macam-macam korang komen pasal nama Hana ye..hehehe Dah terjawab ke belum?

Begitulah serba banyak berkaitan dengan nama 
Hana Hadi dan setelah di gabungkan kedua-dua nama tersebut jadilah Hnahdy


Peace yoo...

44 orang dah komen :

Anum said...

baru saya tau

are_lin@yu said...

hihi dan orgnya sweet ;)

sal ya said...

oooo...

nenot said...

owh
hnahdy tu hana hadi rupenye..mule2 tgk 'hnahdy' tu terpikir2 camne nk pronouns perkataan itu..:P

boni kacak said...

macam2 muka yang macam hana ni kan??hehehehe

Fiza Rahman said...

Owh..itu kisahnya ☺☺

Mimie said...

bru tau

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

oowhhh itu laa ceritanya yer... dah tau :)

Ayie Abas said...

salam hana :)

nama penuh hana apa? hehe

dlm byk2 gambar artis di atas yg dikaitkn dgn hana...ayie tertarik dgn gambar harry potter...klu tgok sekali imbas memang ada btk muka hana...tapi dia versi lelaki hana harry potter versi pompuan...bole gitu...haha

Mimie Najib said...

nama yng simple, orngnya pun cute.. :)

Kakzakie said...

Ohhh.... itulah ceritanya ye.

aQu Mad said...

owh,macam tu kisah nya.. hee

maszmadi said...

owh hana ni adik harry potter ker... haha tetiba

Leeza dayasari [santai leeza] said...

Hanamuchi sakulagi. haaas uka giler layan slam dunk dulu.

Nick Nashram said...

nama-nama itulah yang menjadi sebutan di persada dunia IPG..huk3..terbatuk pulak..heheh

p/s : hana punye akaun kat google+ tak share pe pun link blog..pembaca susah nak masuk.

nik ros said...

begitu kisahnya.menarik2

el said...

siyes ke ada org gelar hana hanamichi ayumi harry poter really???hahaha

papeun hnahdy is the best :)

Tihara said...

orang langkawi rupanya :)

mecha_praline said...

wah wah wah..ayumi hamasaki tu. hehe

CikMunBlogger said...

HUIYOO . berketurunan mahsuri . nak tengok darah putih sikit boleh ? hehe .

hebat betul asal usul nama hana nie hehe

Shalee Abdul said...

ha seswai letu utk tuannya yg comel lote tuu hehe

CaDLyNN said...

oic...

Cikgu Fikri said...

Cikgu hana!!!!!!!
tu lah, fiq main try jerk..boleh plak jd..huhu :)

farz zull said...

hanamichi sakuragi, favourite series slamdunk...heheee

LiLy @ MaMaQiStInA said...

owhh..macam tu..baru tau..^^

✿A I N A A✿ said...

nama yg cute, org pun cute.. peace no war! eheks

Remy hazza said...

tak kisah...sweet nama tu...semanis empunya nama.....

ANNA MARIANA said...

baru tahu..hihii..tapi nama yang hana cari sangat unik..

jaakechik said...

jadi nama hana sbnr mmg ejaan nya hnahdy laa ekk?? iskh..konfius..cer citer details sikit.

Niesa said...

panjang jugak salah silah nama hana ni ea..haha..

Shiyda Aqma said...

ouhhh , baru tau . hana hadi rupanyer . hehe :)

Nick Irfan said...

oh mcm tu rupanya... patutlah...

Myra Jay said...

Owhhh baru tau..hehee :)

Wak Gelas™ said...

hana yg jeliter tuu.. ehHHee

Warna Warni Kehidupan said...

hi hana..hehe

afzalsukasuki said...

laa peminat sakuragi hanamichi gak ke?sama la kita :D

nak tau asal nama Afzal?

Apsal?? :P

Len Inouie said...

Patutla..
ish... pening tgk Hnahdy tu mula2.
Nak baca camne kan?

hehehe

haz said...

slalu confius kalau nk sbut name tu cne. hihi

Mat Som said...

Oh....
Barulah saya faham
Mula2 masuk blog hijau ni dulu saya ingat pemiliknya seorang pria

cikeyrah said...

Nama Yang ringkas . .hee

baby comel said...

Amboi, byknya artis -kartun pun boleh jadi nama dia ye =) hehe,

MaYa MustWany said...

kartun fav tuh..hihihi..

ayut said...

akhirnya jadila hnahdy.... :)

caliph shuriken said...

oic, cmtu rupanya ^^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...