Segmen : Tadi dan Sekarang


Bla.. bla.. bla..(syarat-syarat segmen)
Klik Banner untuk Join
bla.. bla.. bla...(tips-tips entry terpilih)

First sekali hana nak cerita pasal tahun baru di asrama (2009) yang ada kaitan dengan "Segmen tadi (2012) dan sekarang (2013)"

31/12/2009 (11.55 malam)
Semua penghuni asrama berkumpul di depan blok asrama untuk tengok bunga api. Hana tak lepas peluang untuk tengok bunga api. Tapi ada 6 orang berkeliaran di depan tandas. Mungkin diorang tengah tunggu turn nak masuk tandas. Beberapa minit lepas tu keenam-enam orang tersebut terus masuk tandas serentah. Pelik juga tapi hana abaikan.

1/1/2010 (12.05 pagi)
Tengah enjoy tengok bunga api tadi tiba-tiba hana rasa ada teriakan di dalam tandas. Hana pun pergi ke tandas tu. Terkejut beruk Hana. Biar betul korang sambut tahun baru dalam tandas. Patut la petang tadi korang kata "'malam ni jangan masuk tandas pukul 11.55 malam sebab nanti keluar dari tandas tahun depan" masa tu Hana tak ingat langsung pasal tarikh. Hana mula la fikir yang bukan-bukan, "ada 'benda' yang sorok kita ka sampai tahun depan baru keluar tandas ka?" Macam tak logik ja. Rupa-rupanya diorang plan diorang 6 orang nak pecah rekod masuk tandas tahun 2009 sampai lah keluar tandas 2010. Hana fikir-fikir betul juga kan. Macam suatu jangka masa yang lama padahal beberapa minit ja dalam tandas tu.

Hana pun rancang nak pecah rekod masuk tandas tahun 2012 sampai lah keluar tandas 2013 di rumah sendiri.hehe Hana dah buat kira-kira time bila nak masuk tandas time bila nak keluar tandas. Akhirnya...

2012
31.12.2012 (10.32 malam)
Semestinya tengah buat entry ni. Lambat lagi nak pukul 11.55 malam. Tengok tv dulu. Tengok jam dah nak masuk 11.55 malam. Cepat-cepat hana pergi tandas. Tapi tak jadi masuk tandas. Ada kucing.huhu Ko ni kucing masa ni baru ko nak guna tandas.
  Klik kucing di atas untuk ikuti kisah disebalik gambar :P

* tak teringat nak snap gambar bunga api. huhu

 Hana pun terus masuk bilik mandi untuk basuh muka dan berus gigi. Masa hana tengah basuh berus gigi. Tiba-tiba...

2013
1/1/2013 (12.++ pagi)
Dengar bungi mercun terus buka pintu bilik mandi. Lari sepantas yang mungkin keluar rumah. Hana pun nak tengok mercun jugak takkan sampai 7 pagi nak duduk dalam bilik mandi.hehe. Lepas tengok bunga api terus hana sambung buat entry ni bagi siap.

Maknanya di sini mula-mula Hana buat pada tahun 2013 adalah  
BUKA PINTU BILIK MANDI 
Dan seterusnya hana telah berjaya mencipta rekod masuk bilik mandi tahun 2012 sehingga keluar bilik mandi tahun 2013. Hebat tak hana.hahahaha

P/s : Teringat kenangan-kenangan kat asrama. Hana di antara orang yang awal datang ke asrama.


36 orang dah komen :

Cikgu Aniq said...

org terawal dtg asrama?? waa... pelajar contoh :P

Hanif Idrus said...

Good luck..m

baby comel said...

hehehe, buat rekod =) awatnye kuar masuk tandas ni hana? :) tergelak cerita tandas ni

boni kacak said...

awak yang comel... selamat bersegmen ;)

CaDLyNN said...

kemain bukak pintu bilik air di tahun baru ek..

Remy hazza said...

he3.... record terbaik lah tu konon........ tu baru masuk tandas......kalau buat benda lain......

Jna marcello said...

hana sblum terlambat hehe
Na nk wiShh HPY NUYERRR ;D

Niesa said...

hahaha...masuk bilik mandi 2012 kelua 2013..hebat!hihi..niesa kalau bab asrama org paling lewat nk masuk..hehe

ayut said...

hihihi..bnda 1st dibuat..buka pintu bilik air.. ^^ mcm2x...

yana yani said...

hahaha..pecah rekod punya pasal..

luqman zakaria said...

haha.,..sengal jugak..kelakar betul...setahun kot dalam tandas..kihkih..

LiLy @ MaMaQiStInA said...

hehe..betul² rekod tu.. :)

Happy New year..^^

faiq said...

hehe..rajin beno, lari tengok bunga api..

Leeza dayasari [santai leeza] said...

hheheeee..
masuk 2012... keluar 2013..

NICK IRFAN said...

buka pintu bilik mandi plak? hehe

cweet pinky said...

hahaha , betul la , kat asrama CP pown ade budak buat mcm tuh , hahaha , kelakar betul ape ke benda la tapi kengan terindah kan ? hahaha !

potia casadelarossa said...

ekekekek... tanpa mkn dan minum dia dok dlm tandas tu yek... yg paling tak menahan tu 1 tahun tu dok dalam tandas ekekeke... sy plak drive kereta 1 tahun tanpa henti2 dan tanpa isi minyak... hebat tak ekekek

Ayie Abas said...

salam hana :)

kenapa mesti buat rekod masuk keluar tandas..klu buat rekod masuk masjid tahun 2012 keluar masjid tahun 2013 lagi awesome...haha

cweet pinky said...

reply dari blog CP :

aah , kecik lagik la ... paling tua darjah 6 tahun nih , paling muda pra sekolah ..

Miss Zahirah said...

hehehe.. siap buat rekod lgi..
tahniah!

RedRose said...

wahh...mesti dah byk rekod yg hana buat khenn? hahaha.

nabila said...

rasanya Nabila tak pernah sambut new year dekat asrama. Tak pernah atau nabila sendiri tak ingat.

afzalsukasuki said...

rekod terbaik ni kalau diketengahkan boleh masuk Guinness Book of Record nih

gud lak eyh :D

Anonymous said...

Hepy new year hana

Kesuma Angsana said...

slmt bersegmen ye dik

ct kektus said...

haha. kreatif betul budak 6 orang tu. kono macam magik lah ye ? :D

Iffah Afeefah said...

HAHAHA iffah tak mandi setahun lg

ade bran nk dekat?

Myra Jay said...

Heheheee lawak tul bila baca part masuk tandas selama setahun tu..

Mimie said...

gud luck

nik ros said...

hebat la hana..hehe
happy new year yea :)

Paly said...

checked :)

lawak tol kucing tu, haahha

kinara kinatara said...

suka blog nie hijau:)

huhu..salam kenal dari kina..:)

Etuza Ezawarna said...

http://ezawarna-warnakehidupan-etuza.blogspot.com/
tahniah follow anda

Mimie Najib said...

waa..dah pecah rekod?? hehe

dari segmen yang sama.. :)

http://hanyadihatiku.blogspot.com/2013/01/segmen-tadi-dan-sekarang.html

Si Matatajam said...

Hi hi Terbaik la rekod tu...ha ha...selamat bersegmen..

itu Akhil said...

tuu dia sambut taun baru dlm toilet hahaha..

sy dtg dr segmen yg sama.tgk blog kaler hijau nmpk sejuk jd smpi ler sini..hehe done follow!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...